Nyheter

Jadeveon Clowney, DE, South Carolina

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Justin Gilbert.

Namn: Jadeveon Clowney
Position: Defensive end
Skola: University of South Carolina
Längd: 1.98 m
Vikt: 124 kilo

Clowney_combineEtt freak. Den typ av talang som bara dyker upp var tionde år. Jadeveon Clowney har haft hela fotbollsvärldens ögon på sig under lång tid. All-American i high school och landets högst rankade spelare oavsett position när det var dags att börja på college. Nu ska Clowney gå vidare till proffsnivån och det är samma visa igen.

Mycket har sagts om Jadeveon Clowney och mycket av det är överdrivet. Men knappast delarna om vilken begåvad spelare han är. Det har sagts att han inte spelar hårt varje snap och att hans 2013 var oroväckande mycket sämre än hans 2012. Inget av det håller, om du frågar mig. Visst skulle man önskat lite mer intensitet men Clowney jagade ofta ned spel bakifrån. Om produktionen sjönk den här säsongen jämfört med fjolåret beror det betydligt mer på hur motståndarna hanterade honom än att han helt plötsligt skulle blivit en sämre spelare. Men precis som frågetecknen kring Clowney är överdrivna, så gäller samma för det påstådda glappet ned till Khalil Mack. Avståndet är inte så stort som vissa får det att låta som.

Clowney blev dubblad, om inte tripplad, i nästan varje match sitt sista år. När han fick chansen en-mot-en fick motståndarna det svettigt. Kombinationen av explosivitet och styrka som han besitter är något väldigt ovanligt. Han är bra i alla faser av spelet. Clowney är inte en dålig tekniker men det är klart att han länge har kunnat klara sig på fysisk dominans. Han kommer att kunna bli ännu bättre med tiden. Han har förmågan att kliva ut som en stående outside linebacker och ibland även falla bak i passförsvar, men det är knappast där han glänser.

Det mesta talar för att Clowney kommer att gå nummer ett i årets draft och det är nog inte mer än rätt. Han är redan en bra spelare och potentialen är större än hos någon annan i draften, kanske undantaget Greg Robinson. Det var någon smart person som sade att Clowney är den typen av spelare som faktiskt kan få det enklare på nästa nivå, när offensiven inte kan fokusera på bara honom, och det ligger något i det. Särskilt om han nu skulle råka ha J.J Watt på andra sidan.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top