Nyheter

Jack Del Rio sparkad

Jacksonville Jaguars huvudtränare Jack Del Rio har fått sparken. Efter nio år med laget tvingas den karismatiska tränaren lämna över till sin defensiva koordinator Mel Tucker medan Jaguars letar efter en ersättare.

Jack Del Rio hade suttit osäkert på sin post en lång tid innan yxan föll. Ägaren Wayne Weaver funderade på att sparka honom redan innan säsongen drog igång men avvaktade på grund av ligans lockout. Fansen har egentligen skrikit efter en ny tränare i flera år.

Årets säsong var lite vinna eller försvinna för Del Rio. Det blev det sistnämnda eftersom Jaguars har startat säsongen med tre vinster och åtta förluster. Därmed är slutspelet redan utom räckhåll.

Tillsvidare kommer den defensiva koordinatorn Mel Tucker att leda laget.

Under hela Del Rios tid i Jaguars har laget haft problem att hitta en quarterback att leda offensiven. Försvaret har länge varit rätt bra. Nu ser framtiden ljusare ut på den fronten med rookien Blaine Gabbert. Tyvärr har han haft en tuff start med många sneda kast och stora svårigheter att hantera pressen från motståndarnas pass rush. Men mycket har också sett lovande ut, särskilt hans instinkter utanför passningsfickan.

Jag tycker att draget var båda väntat och rätt. Del Rio har fått sin chans. Nio år och bara ett slutspel. Det är många nya tränare under honom, en ny ung quarterback och ett lag som behöver förnya sig. Det är lika bra att bygga från grunden och få in lite nya tankar och idéer.

Jag tror nog att vi kan vänta oss att fler tränare kommer att dela Del Rios öde inom kort. Norv Turner i Chargers är en kandidat. Tony Sparano i Dolphins sitter nog inte säkert. Det talas om Andy Reid i Eagles, men det tror jag inte riktigt på. Kanske är även Steve Spagunolo i Rams och Jim Caldwell i Colts i riskzonen.

Vad tror/tycker DU om de olika tränarnas framtid i ligan?

Nyheter

To Top