Nyheter

Alla matcher – vecka 13

Skador har på den senaste tiden rört till det rejält i ligan men sakta och säkert börjar en slutspelsbild klarna. De lag som greppar efter halmstrån börjar få slut på chanser. Jag ser fram emot många härliga matcher den här veckan.


TV-matcher

Söndag 18.45 – TV10: Cincinnati Bengals hos Pittsburgh Steelers

Söndag 22.15 – TV10: Green Bay Packers hos New York Giants (repris: måndag 16.00 Viasat Sport)

Söndag 02.20 – TV10: Detroit Lions hos New Orleans Saints (repris: måndag 19.00 Viasat Sport)

Måndag 02.30 – TV10: San Diego Chargers hos Jacksonville Jaguars (repris: tisdag 17.30 Viasat Sport)


Veckans bästa matcher:

Detroit Lions hos New Orleans Saints (19:00)

Den här matchen vill jag inte missa. Lions har gjort fjärde mest och Saints näst mest poäng i ligan och jag väntar mig en härlig och öppen match. Matthew Stafford, som började säsongen helt fantastiskt, brottas fortfarande med en tumskada. Han har sagt att det inte stör honom men han har kastat nio interceptions på tre matcher jämfört med fyra på de nio första matcherna. Men han har gott om vapen och offensiven är egentligen inte problemet. Springspelet har till och med börjat få lite gas. Men jag väntar mig att Lions kommer att bli tvungna att sätta rätt mycket poäng på tavlan.

En av ligans största snackisar är incidenten då Lions defensiva linjespelare Ndamukong Suh (#90) med flit försökte trampa på en liggande spelare i Packers. På grund av trampet, som han dessutom försökte förneka trots tydliga bildbevis, är han avstängd i två matcher. Även fast han inte har varit lika bra i år som senaste säsongen, då han blev utnämnd till årets defensiva rookie, så är det en stor förlust. Men kanske kliver rookien Nick Fairley in och imponerar. Lions största problem har varit att stoppa springspelet och jag tror att Darren Sproles i Saints kan ha en bra dag.

Saints krossade Giants förra veckan och såg nästintill ostoppbara ut på den offensiva sidan av bollen. Man vann med 49-24 och snittar absurda 42 poäng per match på hemmaplan. Vilket de har även den här helgen. Drew Brees är otrolig och har kastat för 3 700 yards och 27 touchdowns på elva matcher. Om det hade varit hans siffror efter hela säsongen så hade det fortfarande varit mycket bra. Hans receivers är många och bra och Jimmy Graham, tight end, konkurrerar med Gronkowski i Patriots om att vara den bästa på den positionen i ligan i år. Han leder laget i yards med nästan 1,000 och åtta touchdowns. Även i springspelet har Saints en härlig bredd av olika spelartyper.

Försvaret har haft det tuffare vilket egentligen känns lite konstigt med tanke på den talang man har även där. Nu har man i stor sett alla spelare tillbaka och det gäller att de hittar varandra om Saints vill gå hela vägen i år. Matchen är viktig för båda lagen. Saints leder sin division men har Falcons flåsandes i nacken. Lions, som siktar på en av wild card-platserna till slutspelet skulle nog gärna undvika att falla till 7-5. Trots att jag har lite av en förkärlek för Lions så måste jag säga att det är fördel Saints i den här matchen.

Cincinnati Bengals hos Pittsburgh Steelers (19:00)

Jag har sagt det förrut men jag säger det igen. Om Bengals vill ta sig till slutspel i sin tuffa division så måste de visa att de kan slå de stora grabbarna. Andy Dalton, quarterback, har fortsatt att imponera och det pratas vitt och brett om årets rookie för honom. Nu har han också fått tillbaka sin kompis A.J Green, wide receiver. Även Benson och springspelet har haft några stora matcher. Men nu möter man ett försvar som är bra på det mesta.

Bengals försvar har varit riktigt bra i år och har varit den största anledningen till att man har sju vinster. Den här veckan möter man en intressant offensiv som har gått från ett fysiskt pang på-spel till ett passorienterat spel med ett gäng unga snabba receivers.

Det känns som att det måste hända någon gång för Bengals men jag behöver väl knappast säga att det är rätt tufft att möta Steelers på hemmaplan. Men jag tror att de finns en chans att Bengals försvar kan hålla dem kvar i den här matchen ända till slutet. Men sen kommer ändå allt att hamna på rookien Daltons axlar.

Steelers är på något sätt alltid Steelers. Ben Roethlisberger har en tumskada men spelar igenom skadan, vad annars? Deras unga receivers har sett riktigt vassa ut. Wallace, Brown och Sanders är snabba, hårt arbetande och härligt entusiastiska. Big Ben skapar gott om chanser för dem att visa vad de kan. Försvaret som många trodde hade blivit lite äldre och långsammare har varit stabila och ligger i topp i nästan varje kolumn på rankingen. Steelers har historiskt varit mycket bra mot rookie quarterbacks och på hemmaplan är de favoriter även i den här fajten.

Green Bay Packers hos New York Giants (22:15)

Ja, vad ska man säga om Packers som inte redan har rapats upp hundratalas gånger. De har en quarterback som är på väg mot en av de bästa säsongerna i ligans historia. Packers har som bekant ett helt gäng med receivers av hög kvalitet. Greg Jennings har kanske ligans mjukaste händer och Jermichael Finley, tight end, är ett monster och nästan oblockbar på slant routes där han kan skärma bort försvarsspelaren med sin stora kropp. Och de är långt ifrån ensamma.

I försvaret har man haft större problem men som någon vis person sade ”generellt sett så har Packers inget toppförsvar men de har playmakers”. Packers försvar leder ligan i interceptions med stor marginal. Ledaren av det gänget är såklart veteranen Charles Woodson med sex stycken interceptions hittills i år.

Giants fick en riktig örfil senast mot Saints när man släppte hela 49 poäng bakåt. Eli Manning har verkligen imponerat hittills i år trots all kritik från förra säsongen och en ganska medioker spelartrupp runt sig. Han har i mina ögon burit det här laget på sina axlar. Flera spelare har kommit tillbaka från skador på senaste tiden och bättre än så här blir inte Giants offensiv.

Försvaret har inte varit särskilt imponerande på något i år. Jason Pierre-Paul är ett monster, och har varit det sedan första spelet på försäsongen, men annars är pass rushen en besvikelse. Resten av försvaret, linebackers och secondary, har haft det tufft som förväntat. Den här matchen kommer att bli svår för Giants men någon gång måste de plocka in på Cowboys, som leder divisionen. De två möts två gånger under de fyra sista matcherna och det blir tufft om de måste vinna båda.

Bubblare

Atlanta Falcons hos Houston Texans (19:00)

Ett Falcons med flyt möter ett Texans i kaos. Efter att två quarterbacks har gått ned för räkning spelar Texans med sin tredje-quarterback TJ Yates. Rookien som valdes i femte rundan. Det känns som att det kan gå lite hur som helst.

Carolina Panthers hos Tampa Bay Buccaneers (19:00)

Det är alltid kul att se Panthers nya och explosiva offensiv. Två stora svårtacklade quarterbacks möts i en match som egentligen inte betyder speciellt mycket, då båda är ute ur slutspelsracet. Lita på en bra dag för LeGarrette Blount i Bucs mot Panthers kassa springförsvar.


Samtliga matcher:

Torsdag, 1 december

Philadelphia hos Seattle (02:20) (SLUT: 14-31)

Söndag, 4 december

Detroit hos New Orleans (19:00)
Carolina hos Tampa Bay (19:00)
N.Y. Jets hos Washington (19:00)
Baltimore hos Cleveland (19:00)
Tennessee hos Buffalo (19:00)
Cincinnati hos Pittsburgh (19:00)
Atlanta hos Houston (19:00)
Kansas City hos Chicago (19:00)
Oakland hos Miami (19:00)
Denver hos Minnesota (22:05)
Green Bay hos N.Y. Giants (22:15)
Dallas hos Arizona (22:15)
St. Louis hos San Francisco (22:15)
Indianapolis hos New England (02:20)

Måndag, 5 december

San Diego hos Jacksonville (02:30)


Vad tror DU om helgens matcher? Diskutera!


Dela gärna den här artikeln på Facebook!

Nyheter

To Top