Nyheter

Alla matcher – vecka 12

Alla bra matcher den här veckan spelades inte på Thanksgiving. Flera härliga fajter väntar i helgen. Vi går igenom de mest intressanta lite mer ingående och listar tv-matcherna.


TV-matcher

Söndag 18.55 – Viasat Sport: Buffalo Bills hos New York Jets

Söndag 22.15 – TV10: New England Patriots hos Philadelphia Eagles (repris: måndag 16.00 Viasat Sport)

Söndag 02.20 – TV10: Pittsburgh Steelers hos Kansas City Chiefs (repris: måndag 19.00 Viasat Sport)

Måndag 02.30 – TV10: New York Giants hos New Orleans Saints (repris: tisdag 19.00 Viasat Sport)


Veckans bästa matcher:

Chicago Bears hos Oakland Raiders (22:05)

Ett otroligt imponerande Bears med ett dominant försvar åkte på en rejäl smäll när deras quarterback Jay Cutler skadade sig förra helgen. Allt talar för att Caleb Hanie tar över. Det gjorde han även i slutspelet förra säsongen och då spelade han faktiskt rätt bra. Det har alltid funnits mycket Bearsfans som har gnällt på Cutler sen han tog över i Chicago. Jag tror att det här kommer att bli ett uppvaknande för dem. Bears offensiva linje är verkligen dålig och Cutler har gjort ett jäkla jobb trots det. Vi får se hur den relativt oprövade Hanie kommer att hantera att ha motståndarna i ansiktet vartannat spel.

Den här söndagen möter man ett Raiders som har sett bra ut och som har världens chans att knipa segern i sin division. Men tyvärr har man mängder av spelare skadade. Varken Jacoby Ford, Taiwan Jones, Darren McFadden, Denarius Moore eller Richard Seymour deltog i veckans träningar.

Men jag gillar Raiders tunga springspel, nu med Michael Bush, i kombination med deras unga snabba receivers och Carson Palmers starka arm. Som en liten parentes kan jag ju nämna att jag misstänker att Raiders försöker slå något sorts rekord i idiotiska straffyards (penalties). Nu är man uppe i 103 straff för 892 yards på 10 matcher. Ja, ni förstår ju. Svårtippad match det här – men jag tror på Raiders. Just win, baby.

Denver Broncos hos San Diego Chargers (22:15)

Alla kanske inte skulle räkna den här matchen till en av veckans bästa. Men jag tar med den för att den är intressant av så många andra skäl. Tim Tebow har på ett väldigt okonventionellt vis lyckats vinna fyra av sina fem första matcher. Man skulle nästan kunna kalla vinsterna för mirakel.

Han spelar värdelöst i femtio minuter, nästan så att man vill skjuta sig själv i huvudet, men försvaret har hållit matchen jämn och i de sista minuterna så är han magisk. Då springer han för tjugo yards åt gången och sätter varje kast.

Det är svårt att inte bli medryckt av den galenskap som det innebär med Tebow som quarterback. Och Broncos vinner faktiskt matcher med honom. Försvaret och kanske speciellt rookien Von Miller förtjänar allt beröm. De har gjort några otroliga matcher.

På andra sidan den här veckan har vi Philip Rivers. Statistikkungen. Men i år har han varit otroligt ojämn. Han leder ligan med 17 interceptions men har samtidigt kastat för över tretusen yards. Det Chargers som rankade högst i både anfall och försvar förra säsongen är inte bra på någonting i år. Försvaret blir överkört och släpper mycket poäng. Man har särskilt haft svårt att stoppa springspelet och nu möter man ett lag som bygger på just det.

Den här matchen betyder mycket för divisionen. Om Chargers vinner så knappar de in på Broncos och Raiders men om de förlorar så ligger minst två matcher efter dem båda och knappast i position att ta något wild card till slutspelet.

New England Patriots hos Philadelphia Eagles (22:15)

Patriots har tagit ett fast grepp om AFC East och ligger två matcher före Jets och Bills, som båda har spelat rätt dåligt de senaste veckorna. Tom Brady spelar lika bra som man kan förvänta sig. Wes Welker har i och för sig lugnat ned tempot lite men har ändå passerat 1,000 yards. Patriots monster till tight end Rob Gronkowski har tio touchdowns den här säsongen. Vi fattar, offensiven i New England är bra.

Det är på den defensiva sidan man har haft problem. Man har släppt mest passyards och mest totala yards i hela ligan vilket är lite väl magstarkt för ett lag som vill vinna hela kalaset. Visst kan man påstå att den statistiken är något missvisande. Eftersom Patriots ofta tar ledningen i matcherna så tvingas motståndarna att kasta på dem och då blir det lite så. Faktum är att de ligger på den övre halvan om man kollar på hur mycket poäng de släpper. Men de släppte några av ledarna i sitt secondary inför den här säsongen och mot lag som Packer, och kanske även Eagles, får man ändå se det svaga passförsvaret som en svaghet.

Eagles vann en tuff match mot Giants förra veckan och det här är snäppet svårare. Och Eagles har inget utrymme att förlora. Vince Young, quarterback, som tog över för Michael Vick förra veckan efter han brutit revbene, spelade faktiskt rätt bra – trots alla interceptions. Det verkar som att han kommer att starta istället för Vick igen. Alla säger alltid om Tim tebow: ”Han är en vinnare”. Det är även Young, som har 31-17 i vinster-förluster i NFL. Vilket faktiskt är oerhört bra. I college hade han 30-2 som starter. Och han har mycket att jobba med i Eagles offensiv med en Desean Jackson som visade mot Giants hur bra han kan vara, trots att han klantade bort en 52 yards mottagning för att domarna såg honom håna spelarna på Giants sidlinje, och det grymma springspelet med McCoy.

Men försvaret var det som imponerade mest mot Giants och jag tycker att de har blivit bättre och bättre under säsongen. Eli Manning fick inte en lugn stund med Eagles explosiva pass rush i ansiktet nästan varje spel. I den här matchen måste de vara på hugget. Även fast Brady är notoriskt svårblitzad med sin snabba kaströrelse så är han ännu farligare om han får tid att sikta in sig på sina duktiga tight ends, Gronkowski och Hernandez, som skapar mismatches i försvaret och är omöjliga för linebackers att täcka en längre stund.

Måndag, 28 november

New York Giants hos New Orleans Saints (02:30)

En viktig match för Giants om man inte vill hamna två vinster efter Cowboys i divisionen. De har ett brutalt schema och om de inte hade tänkt vinna över Packers så är det här en match som skulle sitta bra i vinstkolumnen. Eli Manning och hans offensiv har fortsatt att se bra ut, om man bortser från matchen mot Eagles storspelande försvar, och hans vapen har med en frisk Nicks och nya stjärnskottet Victor Cruz blivit fler. Springspelet haltar dock fortfarande och Bradshaw är fortfarande borta.

Giants försvar är jag dock lite besviken på och det kan bli tufft mot Brees, som jag rankar strax efter Rodgers och Brady, och alla hans vapen. De har spelat rätt mediokert i de flesta faser av spelet i min mening. Jason Pierre-Paul har verkligen blommat ut till en fantastisk spelare. Men Giants har en del problem med sina linebackers och sitt secondary, precis som vi förutspådde innan säsongen. Det såg riktigt vimsigt ut mot Eagles med missade uppgifter och spelare på fel ställe. Att Michael Boley är borta är ett större avbräck än många tror. Prince Amukamara fick i förra matchen komma in för första gången efter att ha skadat sig innan säsongen. Han gjorde okej ifrån sig och lyckades knipa en interception – som dock var mer tur än skicklighet då han faktiskt hade tappat sin gubbe.

Saints leder sin division efter en otroligt viktig seger mot Falcons på övertid. Mike Smith, huvudtränare i Falcons, valde att försöka konvertera ett och fjärde på sin egen 29 yards linje och misslyckades. Det är samma sak med Saints som med andra explosiva lag med en otrolig quarterback, som Packers och Patriots till exempel. De har en fantastiskt produktiv offensiv med duktiga spelare på varje position och ett dugligt försvar. Även här är det en tight end som imponerar mest. Jimmy Graham har varit fantastisk i år med nära 900 yards och 6 TD. Sedan har Saints ett rätt hyffsat springspel, som dock inte får bollen så ofta, och en härlig bredd bland sina receivers. Och så älskar jag Darren Sproles, det gjorde jag redan när han var i Chargers.

Försvaret har fått tillbaka Jonathan Vilma, linebacker, och det var viktigt. Dock saknar man några av sina rushers. Men försvaret är dugligt som sagt. Man har tacklat ganska slarvigt och fått rätt mycket kritik i år. Jag tycker inte att de är så dåliga och man spelar bättre och bättre. Stoppet på fjärde mot Falcons måste ha gett en riktig boost för självförtroendet.

Det här är hursomhelst en fantastisk match.


Övriga matcher:

Arizona hos St. Louis (19:00)
Buffalo hos N.Y. Jets (19:00)
Carolina hos ndianapolis (19:00)
Tampa Bay hos Tennessee (19:00)
Minnesota hos Atlanta (19:00)
Cleveland hos Cincinnati (19:00)
Houston hos Jacksonville (19:00)
Washington hos Seattle (22:05)
Pittsburgh hos Kansas City (02:20)


Vad tror DU om helgens matcher? Diskutera!


Dela gärna den här artikeln på Facebook!

Nyheter

To Top