Analyser

Som vanligt i London, Pitt dominans i Cincinnati och mosad Mariota

Vecka sex bjöd på både spänning och överkörningar. Vi fick se ett dominant försvar i Nashville, poängfester i New York och New England samt en hel del annat trevligt i världens bästa liga. 

Noterbart efter att stora delar av vecka sex är avklarad är att fler än hälften av lagen har antingen 3 eller 4 segrar, 19 lag har vunnit minst 3 matcher. Känslan är att det är en väldigt jämn och öppen NFL som vi bjuds på, vilket såklart gör det väldigt rafflande att följa matcherna.

Veckans Pittar

I rival mötet mellan Pittsburgh Steelers och Cincinnati Bengals var det skolan Pitt som hamnade i fokus. Matchens fyra första touchdowns gjordes av spelare som spelade sin collegefotboll på University of Pittsburgh. Hemmalaget Bengals fick se Tyler Boyd, förövrigt född och uppvuxen i Pittsburgh, stå för två och hos Steelers hade James Conner lika många. Det innebar 14-14 i paus. I den andra halvleken så klev andra spelare fram. Steelers kicker, Boswell, sparkade sina stålmän till en 20-14 ledning. Joe Mixon ordnade ledning för Bengals med 1:18 kvar innan Antonio Brown avgjorde för Pittsburgh med en 31-yards touchdown med endast 10 sekunder kvar av matchen. 28-21 till Steelers som såg till att öppna upp en jämn AFC North på riktigt. Bästa Pitt blev Pittsburghs James Conner som nötte på bra efter marken och hade 129 yards totalt.

 

Veckans poängfester

Kan inte tänka mig en mindre upphetsad 20-33 match än den mellan Colts och Jets”. Ord som yttrades i redaktionens chattforum under den andra halvleken. Och ja, det kanske inte var den sexigaste matchen med den som tittade fick se en hel drös med poäng. Jets vann med 42-34 och verkar ha fått styr på sitt anfall, ör andra veckan i rad gjorde New Yorks gröna lag 34+ poäng. Stor hjälp hade anfallet av ett försvar som genererade 4 turnovers och gav anfallet bra lägen.

Än mer poäng gjordes i den betydligt profilstarkare SNF där New England Patriots spräckte Kansas City Chiefs förlustnolla efter att Stephen Gostkowski gjort 43-40 via ett FG medans klockan tickade ut. I en svängig och tät match fick Tom Brady fick visa ungtuppen Patty Mahomes att gammal är äldst.  I och med att Chiefs nu har en förlust är nu Los Angeles Rams enda lag som är obesegrat.

Veckans mosade

I Nashville gjorde Baltimore Ravens allt för att Titans QB Marcus Mariota aldrig skulle känna sig ensam. Inte mindre en 11 gånger sackades Mariota och Titans hade inget att sätta emot ett starkt Ravens. Titans hade i sina fem tidigare matcher endast släppt till 9 sacks men mot Ravens fick den offensiva linjen se sig helt chanslös. De 11 sacksen var ett nytt imponerande klubbrekord för Baltimore och att de fördelades på 8 olika spelare gjorde inte bedriften än mindre. En uppvisning i spets och bredd. Za´Darius Smith hade mest jaktlycka och noterades för tre stycken. Ravens vann matchen med 21-0 och släppte endast till 106 yards totalt. Ja just ja, Mariota hade 10 lyckade passningar. Alltså en färre än vad han fick äta gräs.

https://twitter.com/NFL/status/1051612153440915456

Veckans London

Vi har vant oss med ojämna tillställningar när NFL flyttar till London. Årets första match höll sig till den planen. Seattle Seahawks gjorde processen kort med Oakland Raiders och det kändes avgjort när Seahawks gick upp till 14-0 i början av andra kvarten. Matchen slutade 27-3 till Seattle efter att Raiders fått in ett tröst FG i slutet. John Grudens bygge krackelerar i rasande takt och det börjar ryktas om att spelare som Amari Cooper, Gareon Conley och kanske också Derek Carr kan trejdas bort då de inte längre finns med i planerna för framtiden. Även om Radiers var en stor förlorare denna kväll så var London publiken också förlorare då det återigen blev en trött match som spelades upp.

Veckans syndabock

Josh Allen skadade handen och fick lämna över QB-jobbet till Nathan Peterman. Andraårsspelaren inledde med en touchdown pass som tog Bills till en 13-10 ledning, men sedan, när det skulle avgöras, så fick Peterman återigen bli syndabock. Texans spelade till sig ett field goal och med 3 minuter kvar var ställningen 13-13, Bills hade bollen. Men en erbarmlig passning plockades upp av en Texans-försvarare som hade fri lejd in i Bills end zone och ledning Texans. När Bills skulle försöka jaga i kapp i en sista ansträngning så kastade Peterman ännu en interception. Ridå. Houston vann matchen med 20-13 och frågan är om vi får se Nathan Peterman på en NFL arena igen. Han har inte lyckats imponera under sin korta tid i ligan t.ex har Peterman kastat 10 interceptions på sina 82 passningsförsök, en INT rate på 12,2%. Peterman skulle behöva kasta 931 raka passningar utan INT för att komma ned till den den med lägst INT rate sedan starten av säsongen 2017, Alex Smith (1% har han).

Veckans födelsedagsbarn

Dallas ägare Jerry Jones fyllde 76 år på lördagen och hans Cowboys gav honom en fin födelsedagspresent i och med överkörningen mot topptippade Jacksonville Jaguars. Hela 40-7 slutade matchen till Jones stora glädje. Segern tar Dallas till 3-3 och därmed i delad ledning av NFC East, kan Cowboys fortsätta spela på denna nivån blir det en obehaglig motståndare att möta. För Jaguars del får vi kanske börja oroa oss lite över att vare sig anfall eller försvar fungerar just nu.

Alla resultat hittar ni här.

Som vanligt i London, Pitt dominans i Cincinnati och mosad Mariota

Nyheter

To Top