Fantasy

Fantasy: Dags att leta trades!

Howie Roseman (GM) i förgrunden hade nästan lika stor roll i fjolårets Super Bowl som Doug Pederson (HC). Roseman är inte rädd för trades, och det borde inte du heller vara! Foto: Rich Schultz/Getty Images.

Sex veckor in i säsongen så börjar läget bli desperat på många håll, slutspelet närmar sig med stormsteg! Och som uttrycket säger – ”desperate times call for desperate measures”. Det är dags att börja trejda. En stjärna som underpresterat – som David Johnson, Derrick Henry eller Amari Cooper – kanske kan vara värd att trejda mot en spelare som är på uppgång som Alshon Jeffery, Tarik Cohen eller Chris Godwin. Även spelare som presterat bättre än man kan förvänta sig för fortsättningen av säsongen kan vara värda att byta bort, och vice versa. Gör dig av med Carlos Hyde och Desean Jackson och sikta in dig på Kenyan Drake och Jordan Reed t.ex.

Du har säkert extra bra magkänsla för några spelare, och nu är det dags att agera. Och ni som sitter med bara en eller två förluster så här långt in i säsongen, ni kan sitta lugnt i båten och kapitalisera på alla galna trades som börjar droppa in.

Det kan för övrigt vara bra att veta att vi på NFL Supporter för noteringar över vilka som av olika anledningar överger sina lag. Passiva coacher hamnar på svarta listan så att vi kan ge plats nästa säsong för mer aktiva coacher. Trycket är alltid högt så se till att sköta era lag säsongen ut om ni vill ha chansen igen.

Vi har i vanlig ordning tagit en titt på veckan som gått och hur ni bör förbereda er inför veckorna framöver.

Veckans fantasy-hjälte

Han är väl inte direkt en hjälte utanför planen och har haft en lite ojämn fantasy-produktion under säsongen, delvis på grund av alla andra offensiva vapen han har i laget, men i söndags kväll slog Tyreek Hill till igen. Sju mottagningar, 142 yards och tre touchdowns gav 39.2 poäng! Det gör honom till veckans fantasy-hjälte.

Tyreek Hill #10 i Kansas City Chiefs firar en av sina tre touchdowns mot Patriots med Kareem Hunt #27. Foto: Jim Rogash/Getty Images.

Veckans besvikelse

Alla som startade Titans – spelare den här veckan är rimligtvis rejält besvikna. Baltimore Ravens nollade Titans och Corey Davis är nog den enskilda spelaren där som minst motsvarade förväntningarna. 1 mottagning för 24 yards på fyra targets är riktigt dåligt. Titans offensiv har stora problem just nu.

Veckans outsider

Många fans och fantasy-spelare har surnat på Dallas Cowboys offensiv och därmed även Cole Beasley, men i söndags vaknade både Cowboys och Beasley till. Nio mottagningar för 101 yards och två touchdowns mot ett av ligans förmodat bästa försvar var högst oväntat! Ni som startat honom firar rimligen med att enbart lyssna på Cole Beasley den här veckan.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Det ser ut som att New York Jets faktiskt kan prestera en helt OK offensiv den här säsongen och Sam Darnold visar positiva tendenser. Kanske inte en starter än, men plocka upp honom och se hur utvecklingen fortsätter. Eli Manning är ju fruktansvärt tråkig att se, men hans offensiva vapen skapar en hel del poäng varje vecka, särskilt som dom oftast verkar spela i underläge. Manning är en streamer som kan komma upp på starter-nivå när Evan Engram är tillbaka från skada.

Running backs:
Kanske börjar Dolphins få till en vettig RB-kombination. En sak är i alla fall säker, gubben Frank Gore levererar på en stabil nivå och är ett Flex-alternativ varje vecka. Peyton Barber fick lite oväntat störst förtroende för Buccaneers när många trott att Ronald Jones skulle få ta över. Plocka upp Barber om någon varit för snabb med att droppa honom i din liga. Colts möter ett starkt springförsvar (Bills) till helgen men Marlon Mack kommer att producera under återstoden av säsongen nu när han äntligen verkar vara skadefri.

Wide receivers:
Jag brukar tjata om volym. En receiver som fått en mängd targets av en av ligans bästa quarterbacks de senaste tre veckorna är Chester Rogers i Colts. En spelare som fick mycket targets i helgen var Cole Beasley i Cowboys, även om det kan ha varit specifikt just mot Jaguars så kan det vara värt att plocka upp den lilla Texas-vesslan. Taylor Gabriel i Bears har hittat sin roll och får också en hög och stigande volym av passningarna från Trubisky. Även om Packers passanfall mot 49ers nästan enbart handlade om Davante Adams så gick sex passningar mot Marquez Valdes-Scantling som gjorde det bra med tre mottagningar för 103 yards. Han har förtjänat fortsatt förtroende från Mike McCarthy och Aaron Rodgers.

Tight ends:
När Pro Football Focus tog ut söndagens bästa lag så fick Nick O’Leary i Dolphins TE – platsen. Han har fått speltid på grund av en skadad AJ Derby och en rookie i Gesicki som inte riktigt kommit in i det ännu. Det kan vara en bra idé att ge O’Leary chansen nu. Austin Hooper i Falcons har tagit emot nio passningar per match i sina två senaste matcher. Han finns tillgänglig i majoriteten av alla ligor och ska absolut ägas i fler!

Veckans Bye

Nu börjar det verkligen köra ihop sig för oss fantasy-spelare. Packers, Raiders, Seahawks och Steelers har bye den här veckan.

Veckans Pick’em och övriga NFL.com – hjältar

Så här ser det ut efter fyra veckor i våra respektive ligor på NFL.com.

Pick’em

”cesar0877” toppar vår liga på 840 poäng, vilket också ger hen en plats bland de 150 bästa i världen just nu. ”mathias72” skuggar på 830 och trea ligger ”happymondays75” på 800.

Perfect Challenge

Två spelare drar iväg lite grann i toppen. ”danfolkesson” (723,72 poäng), ”stevens2002” (723.18) och AnniesGrabb (713.24) toppar. Vi på NFL Supporter släpar efter rejält nu på 38:e plats med 637,70 poäng.

Survivor

Fem av 114 lag har full pott efter sex veckor fortfarande, väldigt starkt! Vi på NFL Supporter hängde löst när vårt sista ”liv” hängde på att Los Angeles Rams lyckades hålla undan i Denver.

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod Sam Sulabim, coachat av Martin Samuelsson för veckans svulstigaste insats. Med 181.6 poäng togs en säker seger mot vårt NFL Supporter-lag i ligan NFL Supporter #5

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Jameis Winston Tampa Bay Buccaneers 30.9
RB Saquon Barkley New York Giants 37.9
RB Todd Gurley II Los Angeles Rams 36.5
WR Tyreek Hill Kansas City Chiefs 39.2
WR Davante Adams Green Bay Packers 35.2
TE Austin Hooper Atlanta Falcons 22.1
FLEX Melvin Gordon Los Angeles Chargers 35.0
D/ST Houston Texans 21.0
K Jason Myers New York Jets 27.0
Totalt 284.8

Med Jameis Winston vet man aldrig vad man får. Ibland blir det pannkaka som på filmen nedan, ibland blir det himmel som i veckans drömlag ovan. Gränsen är oftast hårfin.

Fantasy: Dags att leta trades!

Nyheter

To Top