Nyheter

Inför vecka 1

NFL Supporter kommer inför varje helg att gå igenom samtliga matcher. Vi ger lite bakgrund, tippar vinnare och kollar in oddsen. Kolla in premiärveckans alla fajter.

19:00 – New England Patriots hos Buffalo Bills

Bills tar emot Patriots på hemmaplan i en av veckans alla divisionsmatcher. Supportrarna i Buffalo känns mer hoppfulla inför den här matchen än de var förra året. Bills har en ny rookie-quarterback i EJ Manuel som de hoppas ska kunna leda laget. Man har talangfulla CJ Spiller som springer bollen för laget och en av lagets bästa spelare, free safetyn Jairus Byrd, är tillbaka med laget. Han stannade hemma under träningslägret då han ville få ett bättre kontrakt.

Patriots hoppas att få gott besked från några av deras oprövade receivers, Kenbrell Thompkins och Aaron Dobson. Även Julian Edelman förväntas ha en större roll än tidigare år. Odraftade rookiem Zach Sudfeld, tight end, förväntas även han vara inblandad i anfallsspelet. Patriots brukar vara skickliga på att stoppa springspelet men kan få något att bita i då CJ Spiller står för motståndet.

I slutändan, så vinner Patriots.


19:00 – Tennesse Titans hos Pittsburgh Steelers

Det har varit rätt tyst om Titans under försäsongen om man bortser från safetyn Bernard Pollards lapp i omklädningsrummet, på vilken det stod ”Mission: Kill”. Det gick inte hem hos alla i ligan. Jake Locker, quarterback, lever farligt och måste prestera i år om han vill behålla sin startplats och Chris Johnson, running back, hoppas hitta tillbaka till gammal form bakom en förbättrad offensiv linje. På försvarssidan har man framförallt fått in Bernard Pollard som minst sagt vet hur man tacklas hårt, fråga bara Patriots coach Bill Belichick.

Steelers har haft en omtumlande försäsong då de kommer till running backs. Man draftade Le’Veon Bell, som skadade sig, och släppte oväntat Jonathan Dwyer. Sen tog man in Felix Jones från Eagles. Det blir spännande att se vem som får flest carries under matchen, det lutar åt Isaac Redman. Man har tappat sin främsta receiver, Mike Wallace, till Dolphins och draftat spännande Markus Wheaton. På försvarssidan har Steelers fått in Jarvis Jones via draften som de hoppas kunna vara en faktor från vecka 1.

Roethlisburger & co i Steelers borde ta hem den här matchen.


19:00 – Atlanta Falcons hos New Orleans Saints

Falcons kan mycket väl ha ligans bästa offensiva uppställning, Saints hade ligans sämsta försvar förra året. Samtidigt är även Saints anfall fantastiskt. Falcons försvar är inte direkt dåligt, men det finns en del svagheter. Det är upplagt för en poängrik match som kommer att bli väldigt underhållande, framförallt om du inte är så insatt i amerikansk fotboll. Båda lagets quarterbacks, Matt Ryan och Drew Brees, tillhör de allra bästa i ligan och det är inga dåliga passmottagare i denna match heller. Eller vad säger ni om Julio Jones, Tony Gonzalez, Marques Colston, Jimmy Graham och Roddy White?

Saints har fått tillbaka sin huvudtränare Sean Payton, som var avstängd förra säsongen, och det förväntas ge en rejäl motivationskick för ett Saints som är revanschsuget efter förra säsongen. New Orleans har även tagit in Cowboys gamla defensiva koordinator, Rob Ryan, som minst sagt är en stor personlighet på sidlinjen.

Falcons har bytt ut Michael Turner, running back, mot Rams gamla arbetshäst Steven Jackson. Det känns som en klar förbättring. Han lär få en del möjligheter att fånga kortare screens och check downs medan Jones, White och Gonzalez drar åt sig resten av uppmärksamheten. Falcons har seriösa förhoppningar om att ta sig längre i slutspelet i år.

Dessa två lag kan mycket väl vara i toppen av NFC South då säsongen är slut, så den här matchen är alltså väldigt viktig.

Oviss match då man inte riktigt vet vart Saints står i år, men Falcons åker i slutändan hem med en vinst.


19:00 – Tampa Bay Buccaneers hos New York Jets

I hemmalaget Jets har det inte varit en lika stor cirkus denna försäsong från förra året, men det finns ändå en del att prata om. Rookien Geno Smith, quarterback, kommer att få starta då Mark Sanchez vårdar sin axelskada. Tar Geno chansen och lägger vantarna på startjobbet permanent? Ingen av de två har stått ut över den andra under försäsongen. Om Sanchez inte tar startjobbet och spelar bra i år kan han mycket väl finna sig utanför Jets organisation nästa säsong.

Jets har fortsatt förbättra och föryngra försvaret och draftade Dee Milliner, cornerback, som ska försöka ta över efter att Darelle Revis, som har varit lagets bästa spelare i många år. Han har nu gått över till Buccaneers.

Hur fördelar Jets bollen mellan sina running backs Bilal Powell och Chris Ivory, som kommit in från Saints? Det får vi snart reda på.

Bucs har tagit in Darelle Revis, cornerback, och Dashon Goldson, safety, under försäsongen och på det sättet bättrat på sitt secondary rejält. Doug Martin, running back, gjorde succé förra året bakom en av ligans bästa offensiva linjer, men ska han fortsätta att prestera så underlättar det om Josh Freeman, quarterback, hittar formen och kan hålla den en hel säsong. Han kan spela fantastiskt vissa matcher för att sedan försvinna helt och hållet några veckor. Bucs får även klara sig utan Carl Nicks, left guard, som har drabbats av en infektion.

Räkna med att Jets försöker springa bollen då det är det dom är skickliga på. Lägg sedan till Bucs förbättrade secondary som de vill undvika. Jets försvar är alltid att räkna med och kommer att behöva prestera om Jets ska kunna vinna den här matchen.

Skulle jag sätta pengar på matchen skulle jag tro på Bucs, men Jets kan chocka med sitt försvar och springspel.


19:00 – Kansas City Chiefs hos Jacksonville Jaguars

Kansas City förra säsongen beskrevs som det bästa laget någonsin att gå 2-14 i ligan. De hade trots dåliga resultat sex spelare med i Pro Bowl. Lägg då till att de på pappret förbättrat sig i år, då man har fått in huvudtränaren Andy Reid från Eagles samt Alex Smith, quarterback, från 49ers som förra säsongen hade tredje bäst QB-rating, efter Aaron Rodgers och Peyton Manning. Jamaal Charles, running back, förväntas vara en stor del av Reids anfallsplaner.

Många tror att Chiefs kan ta sig till slutspel i år, men efter en 2-14 säsong förra året har de en del att bevisa.

I denna match får vi även se de två första valen i årets draft, de offenciva linjespelarna Luke Joeckel i Jaguars och Eric Fisher i Chiefs.

Jaguars väljer att ge quarterbacken Blaine Gabbert chansen från vecka ett i år också. Det känns nog som hans sista chans att visa vad han går för. Man har wide receivern Justin Blackmon avstängd och det svider nog en del. Maurice Jones-Drew, running backm är ute efter att visa varför han sprang för flest yards i NFL för två säsonger sen, han hade det tufft med skador förra året och är en extremt viktig spelare för Jaguars.

Man har släppt sin linebacker Daryl Smith till Ravens efter att han varit skadad förra säsongen, han är Jaguars ledande tacklare genom tiderna och någon måste steppa upp och axla den manteln direkt.

Chiefs borde ta hem den här fighten.


19:00 – Seattle Seahawks hos Carolina Panthers

Seattle går in som en av favoriterna till Super Bowl den här säsongen och samma sak gäller såklart den här matchen mot Panthers. Men får klara sig utan wide receivern Percy Harvin, som man tagit in från Vikings inför säsongen. Browner, cornerback, och Avril, defensive end, är även i skrivande stund tveksamma till start. Trots de så ses de som starka favoriter och de flesta räknar med att Russell Wilson, quarterback, som gjorde succé förra året som rookie ska fortsätta likadant i år.

Panthers har stor potential men de är ett väldigt svårförutsägbart lag, man vet aldrig vilket Panthers man får. Quarterbacken Cam Newton är en av de mest lovande spelarna i NFL och har inlett sin karriär med två riktigt bra säsonger. Men han får det nog tufft med Hawks fruktade försvar.

Panthers brukade ha två bra running backs, men på senare tid har de istället varit halvbra. Inget man kan bygga ett lag kring. Men om Newton kan hålla igång passningsspelet kan de få till ett bra springspel också. Luke Kuechly, linebacker, vann pris som ”Defensive Rookie of the Year” förra året och är en helt fantastisk ung spelare.

Seahawks borde vinna den här om fjolårsformen håller i sig.


19:00 – Cincinnati Bengals hos Chicago Bears

Ni som har följt Hard Knocks ser nog fram emot att se Bengals första ”riktiga” match. Bears står för motståndet och det kommer att bli en jämn match.

Bengals har inför säsongen förlängt med sin defensive tackle Geno Atkins som kan få en bra match mot Bears suspekta offensiva linje. A.J. Green, wide receiver, är tillbaka efter skada och Andy Dalton, quarterback, är ivrig att visa att han är rätt man för organisationen. Det blir spännande att se hur Bengals väljer att fördela carries mellan sina running backs, rookien Giovani Bernard och veteranen BenJarvus Green-Ellis.

Bears har bytt tränare under säsongen och fått in Marc Trestman från den kanadensiska ligan. Han är känd för att göra mirakel med quarterbacks, något som Bears fans hoppas på att han ska lyckas med för Jay Cutler. Han är en stabil quarterback, men ingen stjärna. Bears offensiv kan se spännande ut med Matt Forte, Brandon Marshall och Alshon Jeffrey. Man har fått in Martellus Bennett, tight end, från Giants och hoppas att han kan bidra. Man har ett par spännande draftval från som gör sin första riktiga match nu, Kyle Long och Jon Bostic. Bears har tappat sin stora ledare Brian Urlacher, som inte fick förlängt, men laget bör klara sig bra ändå.

Det blir en jämn match som jag tror att Bengals med nöd och näppe tar hem.


19:00 – Miami Dolphins hos Cleveland Browns

Dolphins gick ut hårt i free agency och värvade ett gäng spelare som de hoppas ska kunna vända deras lycka. Samtidigt kommer quarterbacken Ryan Tannehill i i sitt andra år. Han visade en hel del löfte förra säsongen. Med en speedster som receivern Mike Wallace på utsidan kan det öppna sig nya ytor i passningsspelet för en duktig possession-spelare som Brian Hartline. Den offensiva linjen oroar, särskilt Martin på left tackle, men det ska bli kul att se unga Lamar Miller komma in och springa bollen. Försvaret är tungt på defensiva linjen och med en grym cornerback i Brent Grimes. Annars finns en del hål.

Browns är ett lag på väg i rätt riktning. De har nya duktiga coacher och ny ledning på kontoren. Det blir andra året både för quarterbacken Brandon Weeden och den imponerande running backen Trent Richardson. Men det är väldigt ungt över hela brädet i offensiven. Litar på linjen men Browns receivers har fortfarande inte visat att de kan vara konsekventa. I försvaret har man tyvärr rookien Barkevious Mingo skadad och det finns ett par tunna positioner. Men även har man ett par bra spelare, som Joe Haden, cornerback.

Det kommer att bli jämnt. Men Browns vinner på hemmaplan.


19:00 – Minnesota Vikings hos Detroit Lions

Det här är två lag som man inte riktigt vet var de står. Vikings tog sig till slutspel förra året efter en fantastisk säsong från ligans bästa running back, Adrian Peterson. Det är fortfarande lagets stora styrka. Samtidigt har Christian Ponder fått en de nya receivers att jobba med, Greg Jennings och Cordarelle Patterson, och går in i sitt tredje år. Det är upp till bevis. I försvaret saknar man Kevin Kevin Williams, defensive tackle, och är lite skakiga på en del andra positioner. Får se vad Jared Allen, defensive end, kan hitta på mot en svag offensiv linje.

Lions hade en dålig säsong förra året. Balansen var helt skev och man kastade bollen alldeles för mycket. Man lär dock fortsätta slänga runt bollen en del eftersom man har ligans bästa receiver Calvin Johnson i truppen. Det ska bli kul att se hur Lions kommer att använda den flexibla running backen Reggie Bush. Försvaret kan vara bättre än vad många tror. Den defensiva linjen är brutalt bra och kanske kan safetyn Glover Quin, som kom från texans i år, ge dem en knuff i rätt riktning. Duktiga Louis Delmas, safety, är tillbaka från skada!

Även det här är en jämn match. Men Lions vinner efter att linjen orsakat två turnovers.


19:00 – Oakland Raiders hos Indianapolis Colts

Raiders bygger om och har en fruktansvärt svag trupp just nu. Tills de bevisar något annat kommer det vara svårt att välja dem som vinnare mot något lag. Till råga på allt har Raiders bästa offensiva spelare, left tackle Jared Veldheer, och hans backup, Menelik Watson, skadat sig. Det ska däremot bli kul att se hur den här offensiven kommer att se ut med Terrelle Pryor som quarterback. I försvaret är Charles Woodson, safety, tillbaka i de svarta färgerna.

Det finns mycket att gilla med Colts. Det mesta handlar dock om Andrew Luck. Han är en lysande ung quarterback som kommer att ha ett fantastiskt andra år i ligan. Till sin hjälp har en skock av unga skillspelare och en något förbättrad offensiv linje. Colts kommer att kasta sönder Raiders försvar. I försvaret finns det en del hål att utnyttja men frågan är om Raiders har potential att göra det.

Indianapolis vinner. Spela Andrew Luck i fantasy.


22:25 – Green Bay Packers hos San Francisco 49ers

Dessa två lag möttes i slutspelet förra året och då förödmjukades Packers av 49ers. Colin Kaepernick sprang bollen för 181 yards, ett nytt rekord för quarterbacks. Inför morgondagens möte har Packers länge studerat read-option för att undvika att gå i samma fälla i år igen. Green Bay Packers är ett offensivt starkt lag, med en av ligans bästa quarterbacks Aaron Rodgers i framsätet. Rookien Eddie Lacy, running back, har som uppgift att få liv i lagets kritiserade springspel. Defensivt finns det många svagheter, man släpper för många poäng och för mycket yards. Det kan bli problem när man möter en så defensivt starkt lag som San Francisco.

Både anfallet och försvaret är starka kort i San Francisco 49ers väldigt kompletta lag. Man har en fruktad pass-rush som kommer få mycket möjligheter att jaga Aaron Rodgers, som står bakom en offensiv linje som ofta släpper igenom spelare. Patrick Willis och NaVarro Bowman är två riktigt bra linebackers, som båda kan börja säsongen med en riktigt bra första match. Offensivt hoppas man såklart på att Colin Kaepernick, quarterback, kan upprepa fjolårets succé och återigen leda 49ers till en trygg vinst. På hemmaplan blir det väldigt svårt för Packers att komma in och rubba en av favoriterna till Super Bowl.

49ers är favoriter i matchen och de lever upp till förväntningarna med en jämn vinst mot Packers.


22:25 – Arizona Cardinals hos St. Louis Rams

Arizona Cardinals är ett lag som vi har varnat för tidigare här på NFL Supporter. De inledde förra året med att vinna sina fyra första matcher, sen föll anfallsspelet totalt. Defensivt har man en väldigt stark trupp. Patrick Peterson är en väldigt skicklig cornerback med näsa för bollen. I år har han fått sällskap av en gammal collegekamrat i rookien och strulpellen Tyrann Mathieu. Tillsammans är de ett par playmakers som verkligen kan förändra en matchbild på ögonblicket. Offensiven var problemet förra säsongen. Det har man löst genom att anställa den nya tränare Bruce Arians, en offensivt skicklig tränare som gärna kastar djupa passningar. Till det behövs en stark arm, så man hoppas skaka liv i anfallet med veteranen Carson Palmer. Det är första gången som superstjärnan Larry Fitzgerald, wide receiver, får en kompetent quarterback sedan Kurt Warner lämnade 2009.

Man möter en annan bra trupp i divisionsrivalen St. Louis Rams, som också de är en stark defensiv trupp. Offensivt hoppas man på att Sam Bradford, quarterback, kan finna kemi med sina unga receivers och att den spännande rookien Tavon Austin kan bli det vapen han var på college. På hemmaplan är Rams ett väldigt starkt lag, de vann alla sina hemmamatcher inom divisionen i fjol. Rams behöver få fart i sitt passningsspel och hoppas att running backen Daryl Richardson kan ersätta Steven Jackson, som man släppte efter förra säsongen.

Räkna med en väldigt jämn match, med konservativt spel från båda sidorna. I slutändan lyfter hemmasupportrarna fram sitt Rams som vinner matchen med en liten poängskillnad.


02:30 New York Giants hos Dallas Cowboys

New York Giants vann Super Bowl för bara två år sedan, men är inte längre av samma kaliber. Man har med Eli Manning, quarterback, tidigare haft lätt att ta poäng mot Dallas Cowboys. Man njuter av att komma in i Texas och visa sina rivaler vilket lag som är störst. Det blir vanligtvis mycket poäng åt båda hållen dock. Försvaret är Giants svaghet och deras cornerbacks är dess akilleshäl. Man måste lyckas hålla markeringarna tillräckligt länge för den defensiva linjen att pressa Tony Romo, quarterback i Dallas. Då skapar man förhoppningsvis de misstag som ofta nämns när man pratar om Romo.

Dallas har sparkat sin förre defensiva koordinator och plockat in Monte Kiffin, och går därmed över till ett Tampa 2-försvar. Förra året drogs man med mycket skador. Nu är de flesta spelarna tillbaka. Det ska bli kul att se DeMarcus Ware som defensive end, DeMarco Murray spring innan han skadar sig igen och hur dominant Dez Bryant kan bli i år. I den jämna NFC East kan varje match vara avgörande och det bidrar alltid till hårda och jämna matcher.

Cowboys vinner tryggt matchen, Romo imponerar och Jerry Jones skålar i champagne.


Måndag

01:10 – Philadelphia Eagles hos Washington Redskins

Äntligen kommer vi att få se den omtalade tränaren Chip Kelly och hans system i en riktig matchsituation. Med flera spelare längs den offensiva linjen tillbaka från skador känns det som att quarterbacken Michael Vick och LeSean McCoy, running back, kan producera rätt bra framåt mot ett svagt försvar i Washington. I försvaret har man bytt ut en hel del spelare och vi får se om de har hunnit vänja sig vid varandra än.

Robert Griffin III är Redskins unga quarterback som drog av ett ledband i sitt knä när laget åkte ut ur slutspelet förra säsongen. Men vilken fantastiskt underhållande spelare han har. Till sin hjälp har han en bra offensiv linje och ett av ligans bästa springspel. Vi får se om Redskins receivers kan lyckas bli fria men man lär kunna producera framåt. Även fast några spelare återvänder från skador är defensiven i Redskins en ganska suspekt grupp. Det lär bli mycket poäng i den här fajten och misstag kommer att avgöra.

Eagles vinner för att de är så jäkla entusiastiska. Men det är en slantsingling.


04:20 – Houston Texans hos San Diego Chargers

Texans är inte alltid så jäkla sexiga, särskilt inte offensivt. Matt Schaub är så grå som någon quarterback i ligan men han är stabil. En tung offensiv linje i ett smart system skapar luckor åt den tålmodiga Arian Foster, running back. Sämre lag har svårt att stoppa denna väloljade maskin. Det ska bli kul att se om rookien DeAndre Hopkins får en betydelsefull roll. I försvaret är Texans rätt bra på de flesta positioner. J.J Watt, defensive end, är ett monster och vi får se om Qhitney Mercilus kan blomma ut i år. Vi får se om Ed Reed spelar!

Det är lite rörigt i San Diego just nu. Den dåliga offensiva linjen har inte blivit mycket bättre och man undrar fortfarande vem som ska fånga bollarna från Chargers produktiva quarterback Phillip Rivers. Kanske kan Ryan Mathews, running back, få upp lite fart. I försvaret är det många hål som Texans kommer att utnyttja. Men Chargers har ett par duktiga spelare, som safetyn Eric Weddle och unga linjespelaren Corey Liuget.

Houston Texans vinner det här bekvämt.


Veckans spel

Varje vecka kommer att vi presentera några bra odds. Vi samarbetar också med Expekt som har satt ihop ett bra erbjudande till oss NFL-fans. Följ länken nedanför, starta ett konto, för in pengar och lägg en trippel med en insats på 100-1000 kronor. Om du inte vinner så får du tillbaka alla pengar! Alltså, ett helt riskfritt spel som kan resultera i en vinst på flera tusen kronor. Bra grej, tycker vi. Följ länken här nedanför för att läsa mer om erbjudandet och kolla in de spel vi har valt ut!

Riskfritt spel med NFL Supporter och Expekt

Falcons hos Saints: Falcons är helt enkelt mycket bättre än Saints. Försvaret kommer inte att kunna stoppa dem. Matchen blir ett poängkalas. Spread +3.5: 1.85, Över 54.5 poäng: 1.85

Buccaneers hos Jets: Tampa Bay har ett av ligans bästa springförsvar. Ska Geno Smith kasta bollen mot Dashon Goldson och Darrelle Revis? Då blir det turnovers. Buccaneers kommer att producera framåt med sitt springspel. Spread -3.5: 1.85.

Texans hos Chargers: Det är klasskillnad på de här två lagen. Skulle bli förvånad om det blir så att inte Texans vinner med åtminstone fyra poäng. Rivers har ingen att kasta till, den offensiva linjen kommer inte att flytta på någon och Ryan Mathews är inte Adrian Peterson. Spread -3.5: 1.88.


Vad tror DU om våra tips? Vilka matcher ska DU se?

Nyheter

To Top