Nyheter

Inför Raiders – Browns

Vi tar oss en titt på helgens drabbning när vårat Oakland Raiders som åker till Cleveland för att ta sig an Browns.

Raiders är numer det enda laget i NFL som inte har vunnit någon match. På söndags ställs de mot en av sina lättare motståndare i Cleveland Browns (3-3). Därefter blir det lagen i NFC West och rivalerna i den egna divisionen. Det behövs en vinst på söndag för att undvika en tung, tung höst.

Browns har öppnat betydligt bättre än vad som väntades inför säsongen. Med Brian Hoyer bakom center och ett starkt springspel att luta sig mot har Browns vunnit tre matcher. Browns offensiv har varit den starka delen, även om försvaret bör vara det som bär laget. Åtminstone ser det ut så på pappret.

På hemmaplan måste Browns ses som favoriter, men det är ändå relativt jämnt mellan lagen. Förra veckan sjönk Browns till botten mot då vinstlösa Jacksonville Jaguars. Kan de förlora två veckor i rad mot lag med en nolla i vinstmarginalen? Det vore nog första gången.

Raiders är ligans absolut sämsta lag i yards på marken. Browns, å andra sidan, är sämst i ligan att försvara sig mot springspelet. Darren McFadden verkar ha hittat lite form återigen och den offensiva linjen öppnar upp mer nu när Tony Sparano är tränare. Tyvärr har Raiders övergett springspelet tidigt eftersom de alltid ligger under. Om försvaret kan hålla nere poängen är ett effektivt, t.o.m. envist, springspel avgörande.

Försvaret har sett riktigt dåligt ut. Det finns just nu inget sämre försvar i hela NFL. De kan inte komma av plan utan ger konstant motståndarna fyra nya försök. I red zone är Raiders däremot starka och har lyckats täppa till djupt ner på egen plan. Taktiken ”bend, not brake”, som innebär att man offrar yards men inte touchdowns, är lite för mycket ”bent”.

Browns springer bollen mycket, och de springer bollen framgångsrikt. Raiders har ligans näst sämsta springförsvar, tätt efter Browns. Den kombinationen talar för att Raiders kommer bli överrumplade av Browns uppsättning av running backs.

När Browns förlorade mot Jaguars förra veckan var det för att Jags stoppade springspelet. Det tvingade Brian Hoyer att bära offensiven och han såg förskräcklig ut. Raiders måste göra samma sak. Browns sprang mycket utanför sina tackles, flyttade hela sin linje ut mot sidlinjen och tvingade Jags försvar att förflytta sig. Det kräver atletiska, snabba och instinktiva linebackers. Alltså den raka motsatsen till Raiders startande MLB Miles Burris. Om Raiders ska vinna behöver de fylla på i boxen för att hjälpa Burris.

Det är mycket man kan säga om den här matchen och det är enkelt att babbla på. Vad vi kommer se är två lag som kommer springa bollen mycket och luta sig på aggressivt och djupt play-action. Det lag som vinner blir de som bäst kan stoppa blödningen defensivt. Därför är Browns det hetaste laget. Raiders kommer inte ha en bättre chans att vinna en match. De måste ta vara på situationen, annars riskerar nollan att etsa sig fast i vinstmarginalen länge.

Nyheter

To Top