Fantasy

Hur ska du starta din draft?

Det finns flera olika strategier om hur man startar sin draft. De tre olika sätten som man pratar om när det gäller sina första två val är RB/WR(eller tvärtom), RB/RB och WR/WR.

RB/RB
Genom åren har oftast en RB  gjort lite mer poäng än en WR, dock håller det på att förändras eftersom man passar mer nu än man gjorde för några år sedan. En RB har fler touches, en större möjlighet till att få en chans i redzone och har oftast stabilare poäng vecka för vecka än vad en WR har. Det negativa om man går RB/RB med sina två första draftval är att man går miste om en topp-WR och får då förlita sig på mer mediokra WRs. RBs är ofta mer skadebenägna också. Pro football focus gjorde en artikel som visade att man hade tjänat på att gå RB/RB jämfört med WR/WR förra säsongen.

Det viktigaste om man väljer att gå RB/RB är att handcuffa spelarna, dvs att drafta deras backupspelare som tar över om han skulle gå sönder.

Adrian Peterson #28 och Jerick McKinnon #31 (Foto: Hannah Foslien/Getty Images)

Adrian Peterson #28 och Jerick McKinnon #31 (Foto: Hannah Foslien/Getty Images)

WR/WR
En WR är för det mesta mindre skadebenägen än vad en RB är och topprecieverna gör i princip lika mycket poäng som topprunningbacksen. Genom att gå WR/WR så slipper man det jobbiga att välja mellan sina medelmåttiga recievers som oftast inte ger stabila poäng, utan man har två lite mer säkra kort i sitt lag. Samt om man lyckas att få in två hyfsade RBs i runda 3 och 4 så är de förmodligen mer stabila än vad WRs i runda 3-4. Det negativa är att en WR får mindre än hälften av touches jämfört med en RB och därför inte riktigt är lika stabil som en RB poängmässigt. Över en säsong brukar det jämna ut sig med poäng mellan en RB och WR, men en WR pendlar oftast mer i sina poäng än vad en RB gör.

Det kanske vanligaste är att gå RB/WR dvs en av varje, då får man oftast en toppspelare i varje kategori.

Gronken är värd att plocka i förstarundan. (Foto: Jared Wickerham/Getty Images)

Gronken är värd att plocka i förstarundan. (Foto: Jared Wickerham/Getty Images)

Den enda TE som ger tillräckligt poäng för att ta riktigt högt är Gronkowski, sen finns där några som man kan plocka i runda 3-5. Får man ingen av de 4-5 första så hade jag kunnat vänta lääänge innan jag tar en TE.

Det finns ca 4-5 QBs som känns okej att plocka i de 3-5 första rundorna. Får du ingen av dem så vänta ett tag innan du plockar en. Det är inte jättestor skillnad på QBs som är rankade 7-8 eller 12-13. Exempelvis skiljde det 20 poäng mellan den QB som kom 6a och den som på 12e plats år 2014. Året innan var det 20 poängs skillnad mellan plats 7 och 14. På 16 matcher är det 1,25 poäng per match.

Nyheter

To Top