Buccaneers

Är Buccaneers draftval en felträff?

När Tampa Bay Buccaneers valde att byta till sig det 59:e valet i vårens draft så var det inte många som trodde att valet skulle läggas på en kicker, men det var precis det som hände. Florida States Roberto Aguayo blev den högst draftade kickern på 11 år.

Valet av en kicker redan i andrarundan fick många att höja på ögonbrynen och att Tampa dessutom valde att byta upp sig i draften för att plocka Aguayo gjorde det mer i ögonfallande. För att få Kansas City Chiefs val så betalade Buccaneers med sitt val i tredjerundan, nummer 76 totalt, och i fjärde, det 107:e i draften. Många fans och experter sågade valet och pressen på Aguayo var stor från den sekund kortet med draftvalet lämnades in.

 

 

Tampa Bay hade problem med sina kickers under föregående säsong och lagets General Manager, Jason Licht, försvarade valet med att en säker kicker kan vara skillnaden mellan vinst och förlust, speciellt sedan ligan valt att flytta bak extrapoängen. Bucs hade inför draften satt en förstarundsgradering på Roberto Aguayo och valde att betala priset för att flytta upp så att man inte skulle missa honom. Även Aguayo tyckte att det var ett bra val av Buccaneers och han tror att den tillbakaflyttade extrapoängen gör att fler lag börjar drafta kickers högre upp.

”He’s super consistent. He’s never missed inside the 40 in his career, which is rare. And he’s the best and most accurate kicker in college history.”  –  Jason Licht, General Manager Tampa Bay Buccaneers

Hur har det då gått för den tidigare Seminolen? Två försäsongsmatcher in i NFL-karriären har han hunnit med att missa en extrapoäng och två field goals inom 40-yards. Under sina år på college missade Aguayo inte en enda extrapoäng och inte ett enda FG inom 40-yards, därför är det lätt att förstå att många känner viss oro. I vanliga fall är det inte så anmärkningsvärt att en rookie har lite acklimatisering att göra, men när det gäller en kicker så är det problematiskt då självförtroendet inte får svikta.

Den svaga starten har enligt rookien inte fått honom att tvivla på sig själv. Däremot ska han, enligt rapporter, ha kontaktat en tränare som ska hjälpa honom med sparkandet och en för det mentala, allt för att hitta rätt efter den tunga starten. Han vill försöka slappna av och inte tänka för mycket när han spelar, vilket är lätt hänt för en kicker som börjat missa sina mål. Speciellt för en rookie som draftats i den andra rundan.

Det är såklart tidigt i Roberto Aguayos karriär men för varje missad spark växer pressen och för Tampa Bays, och framförallt GM Jason Lichts, del så får vi hoppas att kickern kan hantera den. Om inte kan detta draftval hamna på en del mindre smickrande listor och kosta någon arbetet.

Nyheter

To Top