Chiefs

Hunt och Smith tystade Patriots

Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Allt prat om AFC har kretsat kring Patriots och deras uppenbara dominans. Det undrades om något lag ens kunde ge dem en ordentlig match. I natt fick dem precis det, när ett motiverat Kansas City Chiefs kom till stan för att visa att AFC inte är avgjord än.

Alex Smith är onekligen den quarterback i NFL som får mest kritik i relation till sina resultat. Efter nattens makalösa prestation måste hans kritiker gömma sig ett par veckor. Han spred bollen runt till alla sina receivers, kastade djupa passningar och manövrerade fickan bekymmersfritt. Han kastade för fyra touchdowns, 368 yards och lyckades med 80% av sina passningar.

Rookie running back Kareem Hunt har dragit huvudrubriker under hela försäsongen och visade under natten att det var välförtjänt. Det började illa med en fumble på sitt första spel i NFL, men han tog snabbt revansch. När slutsignalen ekade i ett tystat Foxborough hade Hunt sprungit för 141 yards, en touchdown och tagit emot passningar för 98 yards och två touchdowns till.

Kansas City Chiefs visade med nattens match att de är ett lag att räkna med i år. De hamrade in 42 poäng mot fjolårets bästa försvar, det egna försvaret stoppade Patriots på flera avgörande spel (bland annat ett par gånger på fjärde försöket) och Andy Reid fick glänsa med en taktiskt välgenomförd match. Drömmen och snacket om Patriots perfekta säsong, 16-0, tog ett abrupt slut bara tre timmar in på säsongen.

Det var en härlig fotbollsfest till inledningsmatch och det var bara försmaken på vad som kommer bli en fantastisk säsong. Nu passar vi på att njuta av denna underbara sport fram till februari!

Nyheter

To Top