Broncos

Därför vinner Broncos AFC West

Photo by Masterpress/Getty Images

AFC West är troligen den mest jämna divisionen i NFL. Vidöppen. Det finns fyra lag som alla har en legitim chans att ta sig vidare till slutspel. Idag ska du få veta varför det blir Denver Broncos som plockar hem divisionstiteln!

Flygförbudet som Broncos secondary har annonserat ut gäller i allra högsta grad. Ligans bästa passförsvar har toppat listan två år i rad och har tillåtit ett snitt på färre än 200 yards per match. De kommer vara ännu bättre i år med en utökad roll för S Justin Simmons, andraårsspelaren täcker mycket mark. Med Aqib Talib och Chris Harris Jr. på utsidan blir det tufft för gästande receivers.

En annan viktig faktor i passförsvaret är såklart en bra passrush. Von Miller är väl ett bekant namn? Ligans mest effektiva passrusher. På senare tid har han dessutom blivit en expert på att forcera fumbles. Hur mycket anfallet än försöker strategiskt minska Millers möjlighet att påverka så lyckas han lik förbannat ändå.

Såhär brukar det sluta för stackars motståndare som tvingas möta den orangeklädda väggen (Photo by Dustin Bradford/Getty Images)

Gemene tittar har lite förtroende för Trevor Siemian och anfallet, efter fjolårets besvikelse till säsong. Men det tappade bollar av receivers, småskador på tight ends och en dålig offensiv spelbok. Allt detta går att träna bort och Broncos har två utmärkta tränare att rätta till detta – OC Mike McCoy och QB-coach Bill Musgrave. De har de senaste åren varit ansvariga i Chargers respektive Raiders, två lag vars anfall onekligen varit väldigt bra. Med dessa två herrar bakom spakarna kommer anfallet imponera på alla dess tvivlare.

Experterna lyckas glömma bort vilket lag som har bäst försvar i divisionen när de tippar vinnare. Glöm inte bort vad som hände 2015, glöm inte bort hur långt ett bra försvar räcker. Inget annat lag i West har möjligheten att vinna ens en match i slutspelet!

Nyheter

To Top