Bengals

Historiskt dåligt Bengals sparkar Zampese

Cincinnati Bengals har inte fått någon rolig start på säsongen. Två hemmamatcher har renderat i två förluster, där framförallt anfallet sett bekymmersamt ut. I ett försök att komma på rätt köl väljer laget att sparka den offensive koordinatorn Ken Zampese. 

Inför säsongen sågs Bengals anfall ut som en potentiell styrka, visst var den offensiva linjen tveksam, men laget var fyllt med explosiva spelare på skillpositionerna. Men så har det inte sett ut. I den första matchen mot Baltimore Ravens skrevs förlusten till 0-20, det blev alltså noll poäng framåt. Fyra dagar senare ställdes Bengals mot Houston Texans i TNF, då skrevs förlusten till 9-13, där tre field goals var vad hemmapubliken fick se från sitt lag. Cincinnati har alltså inte mäktat med en enda touchdown på sina två första matcher.

De 9 poängen på två matcher är den sämsta poängstarten sedan Rams start 2009. Det Rams-lag, som 2009 gick 1-15, inledde säsongen med sju gjorda poäng på två matcher. Ska vi hitta ett lag som börjat säsongen med två hemmamatcher och gjort mindre poäng får vi bege oss till 1949 då Green Bay Packers, men Packers lyckades i alla fall göra en touchdown. För att hitta ett lag som startat säsongen med två hemmamatcher utan att göra en touchdown får vi gå så långt bak i tiden som 1939, då var det Philadelphia Eagles som stod för bedriften.

Efter den historiskt dåliga starten var något tvunget att hända och offensive koordinatorn Ken Zampese blev syndabock, efter 15 säsonger i Bengals coachstab fick han sparken. En påtagligt frustrerade A.J Green riktade  efter torsdagens förlust kritik mot Zampese och det faktum att han inte fick bollen under slutet matchen ”I don’t control the playcalling. I just go out there and run the play.”. Så vi gissar att Green inte misstycker med det som hänt.

Ersättaren blir tidigare QB-coachen Bill Lazor, kanske kan han se till att Andy Dalton, A.J Green och övriga börjar producera.

Nyheter

To Top