Nyheter

Hela listan med kompensationsval

NFL har delat ut årets kompensationsval inför draften. Altanta Falcons och Baltimore Ravens håvade in fyra val medan Houston, Kansas City och Tennessee fick de högsta valen.

NFL har delat ut årets kompensationsval inför draften. Altanta Falcons och Baltimore Ravens håvade in fyra val medan Houston, Kansas City och Tennessee fick de högsta valen.

Varje år delar NFL ut 32 stycken så kallade ”compensatory picks”. Det är för att jämna ut spelfältet och beräknas utifrån vad lagen har gjort i free agency under det föregående året. De lag som har blivit av med många bra spelare ska alltså kompenseras med extra val i draften.

Vilken runda dessa extraval hamnar i beror på hur stort kontrakt de spelare man har tappat skriver med sitt nästa lag. Det är väldigt ovanligt att man får ett val i högre än tredje rundan. Men det är inte fy skam. Om samma lag som förlorar en värdefull spelare har skrivit kontrakt med spelare från andra lag så drar man av värdet på de spelarna.

Som exempel kan vi använda San Diego Chargers. De tappade sin stjärnreceiver Vincent Jackson till Tampa Bay Buccaneers inför förra säsongen. Där skrev han ett jätteavtal. Men eftersom Chargers själva bland andra värvade Robert Meachem, Eddie Royal och Atari Bigby så får de ingenting för Jackson i år.

Det blev tre lag som fick ett val i tredje rundan i år. Houston Texans fick det för sin defensive end Mario Williams som gick till Buffalo Bills. Kansas City Chiefs för Brandon Carr, cornerback, som gick till Dallas Cowboys. Även Tennessee Titans fick ett val i tredje rundan för sin cornerback Cortland Finnegan som skrev ett stort kontrakt med St. Louis Rams.

Även Ravens håvade in mycket värde då de fick fyra val i vardera av de fyra sista rundorna. Här nedanför kan du läsa en sammanfattning av alla val som delades ut i år!

Alla årets ”compensatory picks”

CompPicks

Nyheter

To Top