Nyheter

Hasean Clinton-Dix, FS, Alabama

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Hasean Clinton-Dix.

Namn: Hasean Clinton-Dix
Position: Free safety
Skola: University of Alabama
Längd: 1.85 m
Vikt: 91 kg

dixHasean Clinton-Dix med det smickrande smeknamnet ”HaHa” anses av många vara draftens bästa safety. På NFL Supporter håller vi med. En typisk free safety som ofta lämnades ensam längst bak i Alabamas försvar. Men Clinton-Dix kändes bekväm och var sällan ur position.

Han är en stabil och smart spelare som visar upp en mognad i sitt spel. På många sätt påminner han, som prospekt mer än som spelare, om Kenny Vaccaro som gick till Saints förra året. Det visade sig vara ett riktigt bra val.

Hasean Clinton-Dix kan både ligga i pass coverage och komma upp och fylla hål i springspelet. Han är inte rädd för kontakten, är en bra tacklare och har dessutom instinkterna för att attackera bollen i luften.

Clinton-Dix har mycket erfarenhet i ett Pro style-system. Han känns som ett så säkert val det går att hitta. Han är kanske inte någon highlight-kille men får jobbet gjort på ett bra sätt. Om något hade man velat se lite fler interceptions och en något bättre tid på 40 yard-sprinten. Men Clinton-Dix är en bra spelare som bör gå i första rundan av draften.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top