Draften

Cancerfri Conner redo för proffslivet

2012 rekryterades James Conner från Erie High School i Pennsylvania till University of Pittsburgh eller Pitt som de flesta säger. Sista säsongen sprang Conner för 1680 yards och 26 TD’s och förväntningarna var stora både från honom själv och omgivningen.

Redan sitt första år, 2013, fick han hoppa in i hetluften och summerade säsongen med flest yards (799) och TD’s (åtta) för Pitt. 2014 startades med 153 yards och fyra touchdowns när Pitt körde över Delaware med 62-0. Det följdes upp med 263 yards i en tuffare match mot divisionsrivalen Duke, veckan därefter 220 yards mot North Carolina. Totalt blev det 1765 yards och 26 touchdowns (rekord i konferensen ACC). Allt gick som på räls för den unge RB:en som redan jämfördes med legenderna Tony Dorsett och LeSean McCoy som båda sprang för skolan.

Första matchen 2015 skadade Conner sitt knä, domen var ett avslitet legament bak i knät (MCL) och en längre tids rehab för att komma tillbaka.

I december samma år upptäckte läkarna något helt annat under en rutinkontroll. James Conner hade drabbats av Hodgkins lymfom. Hodginks sjukdom, som den också kallas är en typ av cancer i lymfsystemet, kroppens egna dräneringssystem av vävnaderna.

Under en sexmånadersperiod kämpade Conner med olika cellgiftsbehandlingar och kemoterapi. Conner hade redan dag ett bestämt sig för att inte bara bli fri från cancern utan också komma tillbaka till laget och bidra på planen på samma sätt som innan. Conner ökade hela tiden sin träningsdos under behandlingen och gjorde det med bästa tänkbara humör och hängivenhet.

I maj förra året gick Conner ut med nyheten att han var helt fri från cancern och var redo att fortsätta sitt hårda arbete för att ta sig tillbaka till fotbollsplanen.

I Pitt’s säsongsöppning mot Villanova i september ledde Conner resten av laget ut ur spelartunneln och bidrog på plan med en insprungen och en fångad TD. I nästa match mot delstatsrivalen Penn State sprang han över 100 yards och fortsatte i samma still säsongen ut.

Mindre än ett år efter han frisk förklarats kommer James Conner få höra sitt namn kallas under draften i Philadelphia. Ser man tillbaka på hans resa är det svårt att sätta gränser på hur långt Conner kan gå när han nu står inför nästa kapitel av sitt liv.

 

 

Nyheter

To Top