Draften

“Han bara glider igenom försvarslinjen”

Inför varje draft väljer Mattias Olsson från NFL Supporter ut 10-15 spelare som han tror lite extra på. En av favoriterna är Tevin Coleman, running back från Indiana.

Det här är inte en lista på de bästa spelarna i draften. Det är spelare som jag själv skulle välja som general manager för ett lag i NFL. Berätta gärna om egna favoriter, antingen i kommentarerna eller på Twitter!

Tevin Coleman stod ut som atlet som ung, han höll på med friidrott och spelade många olika positioner. Mötte inte samma motstånd i college som många av de andra toppspelarna men sprang för över 2,000 yards sitt sista år. Lite mindre och lättare typ av running back. Springer med en relativt upprätt stil.

Coleman är en elak liten runner. Han söker kontakt och springer över folk. Coleman har bra speed på den långa sträckan och påminner oroväckande en del om Darren McFadden. Han har en stark underkropp och håller benen igång genom kontakten. Bra blick för spelet och bara glider igenom försvarslinjen. Han förstår var hålet kommer att öppna sig beroende på försvararnas rörelser.

Mot bättre motstånd, utanför sin egen conference, syntes fortfarande de kvaliteter som jag nämnde här ovan. Coleman var inte riktigt lika dominant men sprang ändå hårt, tryckte fram extra yards och flashade med sin snabbhet. Det syntes mot Ohio State till exempel. Coleman sprang med samma aggressivitet och blandade slityards när inget fanns att hämta med explosiva stora spel. Samma sak mot Michigan.

Coleman plockade hela tiden upp extra yards och mer än det som var blockerat för honom. Benen spinner och han exploderade in i försvarare och drev dem bakåt. Trots vissa begränsningar i storlek tror jag att Coleman har en ljus framtid i NFL.

Nyheter

To Top