Draften

“En del riktiga cirkusmottagningar”

Inför varje draft väljer Mattias Olsson från NFL Supporter ut 10-15 spelare som han tror lite extra på. En av favoriterna är Maxx Williams, tight end från Minnesota.

Det här är inte en lista på de bästa spelarna i draften. Det är spelare som jag själv skulle välja som general manager för ett lag i NFL. Berätta gärna om egna favoriter, antingen i kommentarerna eller på Twitter!

Både pappa och farfar Williams spelade i NFL. Maxx hade ett år kvar i college som han skippade för att ställa upp i draften. Hans agent har nog informerat honom om att årets tight end-grupp inte är särskilt stark. Williams hade ingen vidare Combine tyvärr och många hade nog väntat sig mer, särskilt 40-tiden på 4.77 var en besvikelse.

Det offensiva systemet i Minnesota drog ned Williams produktion. Laget sprang bollen mycket och han fick inte komma ut på särskilt många routes förra säsongen. Trots fystesterna har Williams fullt tillräcklig fart för en tight end. Han gjorde en del riktiga cirkusmottagningar under sin karriär, då han visade prov på exceptionell kroppskontroll och bra händer.

Williams blockerar hyfsat till bra och utan tveksamhet i springspelet. Han är knappast dominant men får jobbet gjort. Personligen håller jag honom högre än förra årets tight ends, kanske med undantag av Eric Ebron och hans fysiska potential. Williams kan bli ett mångsidigt vapen med potential att växa ut till ett dominant hot i passoffensiven. Förhoppningsvis hamnar Williams i ett lag där han får visa upp lite mer av vad han är kapabel till.


Nyheter

To Top