Draften

“Farligaste djupa hotet i draften”

Inför varje draft väljer Mattias Olsson från NFL Supporter ut 10-15 spelare som han tror lite extra på. En av favoriterna är Devin Smith, wide receiver från Ohio State.

Det här är inte en lista på de bästa spelarna i draften. Det är spelare som jag själv skulle välja som general manager för ett lag i NFL. Berätta gärna om egna favoriter, antingen i kommentarerna eller på Twitter!

Devin Smith är lite lättare än många andra receivers i toppen av den här draften. Det ställer ofta lite högre krav på andra färdigheter och där tycker jag att Smith svarar. Han är jäkla atlet som hoppat 2.18 i höjd, sprungit 100 meter på 10.56 och hoppat 7.55 i längd. Många av de här egenskaperna syns på film.

cff-sig-wr-deep-p5

Som fotbollsspelare är Smith en kvick, explosiv route runner med en fantastisk förmåga att gå djupt. Smith följer bollen bra i luften och är makalös på att hitta den bland molnen och fånga den över axeln. Hans kritiker menar att han har en begränsad repertoar. Mot Michigan State fick vi se honom springa många olika typer av mönster och han gjorde det bra.

Smith attackerar naturligt bollen vid dess högsta punkt och sliter till sig den. Han hade tre makalösa mottagningar tidigt i matchen mot Wisconsin 2014. Ohio State har spelat Devin Smith både ur slot och på utsidan. En rimlig fråga är hur mycket han hjälptes av Ohio States grymma springspel och bra matchups på utsidan. Är han för tunn för att bli en stjärna i NFL? Jag tror inte det.

Det lag som draftar Devin Smith får inte bara en kille som kan hota på djupet med sin snabbhet, de kan dessutom vänta sig en spelare som har rätt inställning och gör allt för att få tag i den där bollen när den väl lämnat quarterbackens hand. Smith kan spela en begränsad roll från dag ett men behöver tid att lära sig nyanserna kring route running.

Nyheter

To Top