Nyheter

Håll Goff på bänken!

LA Rams bytte upp sig i draften och betalade dyrt för att välja QB Jared Goff med det första valet. Sen dess har Goff fått nöta bänken och trots en illa spelande Case Keenum verkar det förbli så ett par veckor till. Men det är kanske bäst så?

I söndags förlorade LA Rams sin fjärde raka match. Det har blivit mer och mer tydligt att QB Case Keenum inte kommer rädda det här sjunkande skeppet. På bänken sitter Jared Goff, som Rams valde med det första valet i årets draft.

Än så länge är det Keenums show. Rams huvudtränare Jeff Fisher sa tidigare i veckan att Keenum är deras quarterback och att han startar på söndag mot NY Jets. Enligt NFL.coms reporter Ian Rapaport kommer Keenum starta tills det att Rams officiellt inte har någon chans att nå slutspelet.

keenumstats

Även om buande fans och högljudda experter nu otåligt törstar efter att se Jared Goff starta sin första match, anser jag att Rams gör helt rätt som håller honom på sidlinjen. Varje år i draften pratas det om att lag stressar quarterbacks att starta för tidigt, innan de lärt sig alla nyanser av positionen och den offensiva spelboken. Nu när Rams gör precis det, får de kritik för att vara för konservativa.

Frågan är vad det finns att tjäna på att slänga in Goff nu. Han ställs bakom en värdelös offensiv linje med svaga receivers på utsidan. Han får inget springspel att luta sig på eftersom Rams bara snittar 77 yards per match, tredje sämst i NFL. Lägg därtill förväntningarna att han ska komma in som en räddare, vända den nedåtgående spiralen och leda Rams till det slutspelet. Det är precis det som Fisher vill undvika.

Det är klokt av Rams att hålla Goff på sidlinjen. Han startade tre år i college och hann spela 37 matcher. Äkta matchrepetitioner är det bästa lärotillfället, men med den gedigna bakgrunden behöver de inte forcera in honom innan han är redo. Vänta ett par veckor så pressen släpper lite. Då blir det ett lärotillfälle inför nästa år, snarare att han ska försöka rädda årets säsong.

Rams är restriktiva med att starta sin unga quarterback och det är rätt beslut av dem. Jeff Fisher får ta en mängd kritik för att han inte startar honom tidigare och media kommer spekulera kring varför Goff inte startar. Tålamod är sällan skådat i NFL och i detta fall bör vi applådera det istället för att kritisera det.

Nyheter

To Top