Nyheter

Glödheta Titans vinner på söndag

På söndag åker Tennessee Titans till rivalen Indianapolis Colts, där en vinst kan innebära delad serieledning med Houston Texans, som spelar mot Oakland Raiders på måndag. Titans har inte vunnit mot Colts på fem år. På söndag bryter de den trenden.

Det har gått fem år och spelats tio matcher sen Tennessee Titans vann över divisionsrivalen Indianapolis Colts. När de två lagen möttes tidigare i år, för fyra veckor sen, vann gästande Colts. En förödande fumble av Titans QB Marcus Mariota resulterade i en matchavgörande defensiv touchdown för Colts. Gästerna lyckades stänga ner Titans springspel och Mariota klarade inte av att bära anfallet själv. Men mycket har hänt sen dess.

De senaste tre veckorna har Titans gjort sammanlagt 118 poäng, de senaste sex veckorna snittar de 33,7 poäng – båda två är mest i NFL. Marcus Mariota har kastat nio touchdowns, två interceptions och sätter över 70% av sina passningar. Mot Packers i söndags kastade han ett par riktiga pärlor i klass med Aaron Rodgers, 2014 års version av Rodgers. Mariota är glödhet och spelar med det lugn och självförtroende vi såg under hans tid i Oregon.

of the Green Bay Packers during the game against the Tennessee Titans at Nissan Stadium on November 13, 2016 in Nashville, Tennessee.

Mariota laddar upp för att kasta en av sina fyra touchdowns mot Packers. Kan han upprepa den prestationen på söndag?

Oavsett hur magnifikt Mariota spelar, är det springspelet som är Titans offensiva identitet. “Exotic smashmouth”, som de själva kallar det, är en slägghammare signerad DeMarco Murray och Derrick Henry. Bakom en tung offensiv linje springer de över motståndet och skapar lägen för Mariota att plocka isär försvar som fokuserar på springspelet. Bara Titans och Dallas Cowboys har sprungit bollen minst 300 gånger, trean Patriots är hela 32 spel bakom.

Titans försvar måste sätta stopp för Colts QB Andrew Luck. Han har alltid spelat bra mot Titans, det senaste mötet var hans bästa match under året. Då hade Colts till och med skador i hela anfallet. TE Dwayne Allen, WR Donte Moncrief och WR Philip Dorsett är med den här gången för att komplettera WR TY Hilton. Colts kommer också färska från en vilovecka. Det betyder utvilade spelare och extra lång tid för tränarna att dechiffrera Titans taktik.

Det blir såklart svårt för Titans att sätta stopp för sin tio matcher långa förluststräcka mot Colts. Las Vegas säger att hemmalaget är favorit, med tre poängs fördel. Om Titans uppehåller sitt momentum, med en storspelande Mariota och ett dominant springspel, kommer de trotsa oddsen och köra över Colts. Det blir det första steget i att ta över kronan i AFC South och sedan springa hela vägen in i slutspelet. Titan Up!

Nyheter

To Top