Nyheter

Måndagsmatch i Mexiko

I år fortsätter NFL utöka sina internationella matcher och måndagsmatchen mellan Texans och Raiders spelas söderut, i Mexiko City. Intresset för amerikansk fotboll är stort och mexikanarna lär få se en klassisk fotbollsmatch dominerad av springspel.

På måndag natt är NFL officiellt tillbaka i Mexiko. Då spelar Houston Texans och Oakland Raiders i huvudstaden Mexiko City. Matchen spelas på den gigantiska Aztekastadion, som även stod som arena 2005, senast NFL var i Mexiko. Då spelade man framför 103.467 skrikande mexikaner och det verkar bli lika stort publiktryck i år. Biljetterna var nämligen slutsålda inom 30 minuter från att de släpptes.

Det är inte helt förvånande att det är just Raiders som spelar i Mexiko. De har en stor supporterskara där och Aztekastadion kommer vara packad av silver och svart. Även om de offrar en hemmamatch för detta, lär de ha publiken på sin sida. Det hjälper såklart också att de spelar riktigt bra fotboll för första gången på 13 år.

För båda lagen blir höjden en stor faktor. Aztekastadion är 2,1 km över vattennivån, långt över någon arena i NFL. Det finns inte lika mycket syre i luften och det kommer troligen märkas en bit in i matchen. Båda lagen åker dit dagen innan för att minimera tiden i uppe i skyn.

Texans och Raiders är jämna i vinstkolumnen, Texans har bara en vinst färre än Oakland. Trots det är Raiders stora favoriter inför matchen. De har haft sin vilovecka precis och därmed extra tid att förbereda sig. De har ett explosivt och svårstoppat anfall som kan både springa och passa bollen effektivt. Försvaret hade en tuff inledning på säsongen men börjar hitta formen.

Texans vann visserligen senast mot Jacksonville Jaguars, men det var inte en vacker uppvisning. QB Brock Osweiler har varit en stor besvikelse och har spelat bedrövligt på bortaplan. De måste kunna springa bollen mot Raiders för att avlasta Osweiler. Det gick mot Jaguars försvar, då sprang de för 181 yards. Det håller också Raiders anfall på sidlinjen och ger behövlig vila för försvaret i den syrefattiga luften.

Springspelet blir nyckeln i den här matchen. Inget lag vill ha sitt försvar ute på planen för länge. Värmen i Mexiko men framförallt syrebristen på den höga höjden kommer ta ut sin rätt. Det lag som lyckas kontrollera bollinnehav och matchtempo lär kunna skörda frukterna av det i slutet av matchen.

Nyheter

To Top