Raiders

Beat the: New York Giants

Här på Piratbloggen gör vi en ordentlig uppladdning inför veckans match, genom att diskutera motståndet och Raiders möjlighet att vinna matchen. I denna veckas upplaga av segmentet ”Beat the” kikar vi på New York Giants.

Matchens bakgrund: Raiders har mycket respekt att spela sig förtjänta av igen. Efter förra veckans förödmjukande förlust där försvaret såg ut som ett gänga vilda höns, behöver fansen nya tecken på hopp. I metropolen New York hittar vi veckans motstånd Giants. Deras säsong har börjat långt ifrån som de vill. Dåligt spel från nästan hela laget och endast 2 vinster. De har haft ett ganska svårt schema, så lite ursäkter kan de förtjäna. Å andra sidan har Giants vinster kommit mot quarterbacks med 40,6 respektive 65,9 i rating, vilket är usla siffror. Lit hårt kan man säga att Giants har vunnit för att de varit minst sämst.

jppMötet, matchen, männen: Giants har en spelartrupp som innehåller många stora namn, mycket playmakers. Men de har inte alls fått fart på dessa viktiga kuggar i lagbygget. På offensiven har Eli Manning haft en tuff start, med 15 interceptions och 3 fumbles. Han har dock inte heller fått mycket till hjälp. Hakeem Nicks, wide receiver, tappar många självklara passningar vilket säkert har skapat tvivel i Elis huvud. Och utan Nicks som ett riktigt hot kan försvaren fokusera på att fasa ut deras andra wide receiver Victor Cruz, som dessutom har haft halare händer sen sitt nya stora kontrakt signerades. Dessutom har de samma problem med springspelet som tidigare.

Försvaret har täppt till lite i passningsförsvaret men får ändå inte ut allt av sina playmakers. Deras duktiga defensive ends Justin Tuck och Jason Pierre-Paul har varit osynliga i år. För att hjälpa till att stoppa springspelet har man värvat Jon Beason, linebacker, för att få lite attytid. Frågan är om han verkligen hunnit komma in laget än. Så Giants ser inte alls ut som de lag som vann Super Bowl för två år sedan.

För att Raiders ska kunna återfå heder måste man rätta till de misstag som gav Eagles en enkel vinst förra veckan. Det gäller att få press på quarterbacken, att lyckas tackla ordentligt på öppen yta och att vinna den fysiska kampen mot Giants receivers. Giants har en offensiv linje med vissa bekymmer, framförallt i att skapa luckor i springspelet. Men också i passningsspelet tillåter de press på sin quarterback Eli Manning och Raiders måste stressa honom. Han har gjort misstag den här säsongen när han är obekväm i fickan. Om inte de fyra linjespelarna får press måste defensiva koordinatorn Jason Tarver schema blitzpaket från sina linebackers.

LataviusOffensivt faller mycket redan på den offensiva linjen. Det finns ingen stabilitet med alla skador och spelare som kommer och går därav. Förra veckan var det tydligt att Terrelle Pryor inte alls trivdes och han smet från fickan så fort han fick chansen. Han måste våga kliva upp i den istället. Springspelet kommer denna vecka gå genom Rashad Jennings, som jag personligen gillar mer än den skadade Darren McFadden. Ett behärskat, lugnt anfall som lutar på springspelet är receptet för framgång. Precis som vanligt. Kasta bollen sparsamt och gör det genom play-action där Pryor får rulla ut ur fickan. Men det absolut viktigaste är att blocka på linjen och ge passningsspelet tid.

Håll ett öga på:
Tight endpositionen. Rookien Mychal Rivera har fått se flest snaps i år, men är väldigt begränsad i att blockera. Troligen kommer vi få se Jeron Mastrud oftare på planen för att kunna hjälpa den offensiva linjen stoppa pass-rushen.

Marcel Reece har inte fått en så betydande roll som kan förväntas av hans nya kontrakt. Med McFadden borta med skada kommer Reece få nudda bollen oftare, och offensiva koordinatorn Greg Olson har sagt att han vill ha Reece mer involverad.

Matchens vikt varierar för lagen. Giants kan teoretiskt hänga med i slutspelsracet då NFC East är rätt vinstfattig i år. För Raiders handlar det mer om att visa att man är på väg åt rätt håll.

Jason Pierre-Paul. Han har utövat hederligt gammalt trash-talk på Twitter hela veckan. Han kommer troligen leva upp till sitt ord. Han ställer upp mittemot Raiders tackle Khalif Barnes. Barnes är undermålig och har stora problem mot snabba defensive ends. Om Barnes inte får hjälp kommer Pierre-Paul avsluta dagen med minst två sacks.

Efter avblåsning: Man kan väl inte med god min gissa på en Raiders-vinst efter ha stuckit ut hakan förra veckan. Det kommer troligen bli en först stor uppgift för Raiders offensiva linje att ta hand om Giants pass-rush och det avgör matchen. Giants har två raka vinster i ryggen och den medvinden ger mer självförtroende än Raiders katastrofmatch förra veckan. Tyvärr, Giants vinner matchen relativt komfortabelt och håller Raiders offensiv till >17 poäng.

Nyheter

To Top