Nyheter

Åtta lag jagar första vinsten

På grund av NFL-säsongens korta format är det viktigt att få en bra start. Den här veckan sätter vi extra fokus på de åtta lag som fortfarande jagar sin första vinst.

Vi vet att NFL är en galen liga. Om du trodde att du hade lärt dig något efter första veckan var det bara att kasta ut allting vecka två då allt var upp och ned igen. Flera lag med höga ambitioner har fått en dålig start och det är hög tid att hitta rytmen. Innan det är för sent.

Det var 17 år sedan ett lag gick till slutspel efter att ha inlett säsongen med tre förluster. Bara tre lag har gjort det sedan ligan införde det nuvarande slutspelsformatet. Super Bowl ska vi inte ens snacka om. Det är åtta lag som just nu står på två förluster och riskerar att hamna i ett djupt hål. Det är inte de klassiska strykgängen heller, många av dem är lag som på förhand pekats ut som utmanare.

Baltimore Ravens (0-2) – vs Bengals
Vi hade kunnat ana att det skulle bli skakigt i anfallet men när försvaret tillät 36 poäng mot Derek Carr och Raiders undrar man vad det här laget ska luta sig på i år. Förlusten av Suggs märktes. Fortfarande en bra trupp men här möter Baltimore ett Bengals som sett riktigt bra ut. Den offensiva linjen i Cincinnati dominerar och ger Andy Dalton möjlighet att se ut som Tom Brady. Det här är ett knivigt läge för Ravens.

Houston Texans (0-2) – vs Buccaneers
Texans har en av de enklare uppgifterna men har tyvärr också ett av de sämre lagen. O’Brien bytte quarterback efter bara en vecka och det har inte sett bra ut för Ryan Mallett än så länge. Det finns många hål i det här laget. Kanske får de lita på att Watt skrämmer rookien Winston till att ge bort matchen.

Indianapolis Colts (0-2) – hos Titans
Lite oväntat att Colts är i den här sitsen. Man har mött två riktigt bra aggressiva försvar och anfallet har inte haft någon lösning. Andrew Luck har inte kunnat hantera pressen och har spelat dåligt. Titans bör inte vara riktigt lika heta på den sidan av bollen men som lag har de sett giftiga ut med rookie-sensationen Mariota vid spakarna.

Philadelphia Eagles (0-2) – hos Jets
Eagles haltande anfall ska nu ta sig an ett av ligans bästa försvar på bortaplan. Jets är bra på alla nivåer. Kanske inte det motstånd Chip Kelly hade önskat sig när han ska föra tillbaka lite självförtroende i det här laget. En väldigt tuff utmaning.

Detroit Lions (0-2) – vs Broncos
Precis som i föregående match en dålig matchup för Lions. Den offensiva linjen har inte lyckats skydda Stafford som har tagit mer stryk än någon annan quarterback i NFL hittills. Det har i allra högsta grad påverkat spelet. Nu möter Lions ligans bästa pass rush.

Chicago Bears (0-2) – hos Seahawks
Det här blir nog tufft för Bears och Jimmy Clausen. Bortaplan i Seattle är en av de tuffare matcher du kan spela. Seahawks har dessutom Kam Chancellor tillbaka och är pressade att vinna.

New Orleans Saints (0-2) – hos Panthers
Det här är två lag som båda har rejäla svagheter. Men bortaplan inom divisionen är aldrig en lätt uppgift. Saints har en god chans men måste hålla borta turnovers och lyckas knipa igen i försvaret.

Seattle Seahawks (0-2) – vs Bears
Seahawks gjorde en godkänd insats borta mot Packers på Lambeau Field. Hemma mot Bears är inte samma eldprov och med lite tryck från hemmafansen bör de vinna mot ett Bears som saknar Jay Cutler.

Nyheter

To Top