Nyheter

Giants – Eagles: Kampen i Öst

Photo by Mitchell Leff/Getty Images

Divisional rounds andra match blir en fight mellan just divisionsrivaler. Efter en veckas ledighet ska nu Philadelphia Eagles starta sin slutspelsresa, och de gör det genom att välkomna rivalen New York Giants till Lincoln Financial Field. Kan de leva upp till favoritskapet? Vi har tagit fram fem framgångsfaktorer som vi tror kommer att bli avgörande i denna batalj.

 

New York Giants

 

Vanilla Vick

Daniel Jones spelade kanske karriärens bästa match när det som mest behövdes. I Wild Card-rundan kastade han för 301 yards och 2 touchdowns, och han sprang för ytterligare 78 yards. Vi har sett Daniel Jones och hans dual threat-förmåga förut, men mot Vikings såg han ut som Lamar Jackson eller en ung Michael Vick. Om Jones kan hålla en sådär hög nivå mot Eagles, då kan Giants skapa problem för rivalen. 

 

Saquon Barkley

Giants running back har varit lagets kanske viktigaste pjäs i offensiven i år och han visade det igen mot Minnesota Vikings. Han stod för totalt 109 yards, sju first downs och två touchdowns. Det kändes också som att de hade kunnat bli ännu mer, för Barkley snittade 5.8 yards per försök på marken. Han möter nu Eagles som tillåtit nionde flest yards per springförsök i år. Det gäller att Barkley tar vara på det om Giants ska ha en chans här.

 

Isaiah Hodgins

Giants har utan tvekan slutspelets tunnaste receiver-uppställning, och det är svårt att förutspå vem som kommer att vara förstavalet varje vecka. Att det skulle bli Hodgins som Daniel Jones vändes sig till när säsongen stod på sin spets, det såg jag inte komma. Efter att ha snittat 3.7 mottagningar för 39 yards per match under säsongen lyfte han sig rejält i slutspelet. Hodgins håvade in 8 mottagningar för 105 yards och en touchdown, och Jones hade en passer rating på 152.3 när han passade mot honom. Giants kommer att behöva producera offensivt för att hänga med Eagles, och om Hodgins kan göra om det han gjorde i söndags kan det räcka långt. 

 

D-line

Den defensiva linjen i Giants lyckades inte sacka Cousins alls i söndags, men tro inte att det talar hela sanningen. De spelade faktiskt extremt bra, pressade Cousins på 33% av hans drop-backs och de hade 13 QB-hits. De höll också Dalvin Cook till enbart 60 yards på 15 försök. Dexter Lawrence och Leonard Williams var två avgörande komponenter på linjen den veckan, och framförallt Lawrence har varit fenomenal hela säsongen. För Giants skull får vi hoppas att de kan fortsätta hålla samma höga nivå. 

 

Adoree’ Jackson

En gemensam nämnare i Giants två förluster mot Eagles denna säsong är att corner backen Adoree’ Jackson missat båda matcherna. Mot Vikings gjorde han sin första start sedan vecka 11, och han klev in och fick försvara Justin Jefferson direkt. Jackson ställde upp mittemot Jefferson nästa hela matchen, och han tillät enbart 38 yards. Han får ännu en tuff uppgift denna vecka i form av både A.J Brown och DeVonta Smith. Lyckas han begränsa den av dem han försvarar likt det han gjorde mot Jefferson så ökar det Giants chanser rejält. 

 

Philadelphia Eagles

 

Hurts so good

Innan Jalen Hurts skadade sig i vecka femton så var han med all rätt med i diskussionen om årets MVP. Han avslutade säsongen med den fjärde högsta passer ratingen i ligan, och kastade 22 touchdowns mot bara 6 interceptions. Han stod även för 760 yards på marken och absurda 13 touchdowns. Bara Jamaal Williams i Lions sprang in fler. I första mötet mot Giants stod Hurts själv för 77 yards och en TD på marken, för att inte nämna hans 217 yards och 2 touchdowns i luften. Han såg inte lika bra ut när han kom tillbaka i vecka 18 efter skadan, men han har nu fått vila i två veckor och om han spelar på den nivån som han har visat hela säsongen, då blir det otroligt svårt för Giants att stoppa honom. 

 

A.J Brown

Receivern A.J Brown har stått för en kanonsäsong i hans första år i nya laget. Han avslutade säsongen med fjärde flest yards i ligan, tredje flest mottagna touchdowns och tredje flest yards per mottagning. Hans 18 spel över 25 yards är mest av alla. Ja du förstår, han har varit ett monster. Brown är en fysisk receiver som är extremt svårstoppad, något Giants själva har bevittnat. De har släppt 165 yards och en touchdown till Brown i år. Brown hade 142 yards och en TD i den slutspelsmatch han spelade förra året, om han återskapar det så blir det jobbigt för Giants.

 

Ground game

Springspelet i Philadelphia har varit riktigt bra, och det är en stor anledning till att Eagles har ligans tredje högst rankade anfall. De snittar femte flest yards och flest touchdowns per match på marken, vilket främst är på grund utav Jalen Hurts och Miles Sanders. Eagles demolerade Giants på marken i deras första möte denna säsong, vilket är den största anledningen till att de vann så komfortabelt. 253 yards, 4 touchdowns och 8.1 yards per försök på marken blev det då. Gör de det igen så kommer de komfortabelt städa av Giants. 

 

Pass rushen

Eagles pass rush har varit något utöver det vanliga. De satte ett klubbrekord med 70 sacks på säsongen, vilket är flest i NFL och tredje flest någonsin. Utöver det så har de fyra stycken olika spelare som har över 10 sacks, och det har aldrig hänt tidigare i hela ligans historia. Haason Reddick leder vägen med hans 16 sacks. Sedan har vi Sweat, Graham och Hargrave som alla har 11. Då nämner vi inte ens Fletcher Cox. Bredden på deras defensiva linje är enorm, och pressen de genererar är på en historisk nivå. Press på quarterbacken leder ofta till misstag, misstag leder till turnovers och turnovers avgör matcher. 

 

Ceedy Duce

Jag ska erkänna att jag inte älskar det smeknamnet på C.J Gardner-Johnson, men något som jag älskar är det fynd som Eagles gjorde när de böt till sig C.J för två sena draftval inför säsongen. Sedan dess har han stått för sex interceptions på bara tolv matcher. Han missade sista tredjedelen av året med en skada men kom tillbaka lagom till säsongsavslutningen och spelade då 100% av Eagles defensiva snaps. Om “Ceedy” kan fortsätta på den inslagna vägen och sno åt sig någon av Daniel Jones passningar kan det komma att bli helt avgörande. 

 

Matchen mellan New York Giants och Philadelphia Eagles spelas 02:15 natten till söndag.

Giants – Eagles: Kampen i Öst

Nyheter

To Top