Nyheter

Chiefs – Jaguars: Kansas City Äntrar Dansen

Photo by AAron Ontiveroz/MediaNews Group/The Denver Post via Getty Images

Efter en historisk upphämtning står det nu klart att Jacksonville Jaguars ska spela divisional football. Det får göra det på Arrowhead Stadium mot det högst rankade laget i AFC. Kansas City Chiefs. Vi har tagit fram fem framgångsfaktorer för vardera lag som vi tror kommer att avgöra den här matchen. 

 

Kansas City Chiefs

 

MVP Mahomes

Priset för årets mest värdefulla spelare bör gå till Patrick Mahomes. Quarterbacken har flest passade yards, flest touchdowns och näst flest yards per pass. Ännu en gång ledde han sitt Chiefs till titeln i AFC West och norpade även första seedet i AFC. Det betyder att Chiefs äntrar dansen först nu. Jaguars tillåter sjätte flest passade yards per match och när lagen möttes vecka 11 hade Mahomes 331 yards och 3 touchdowns. Patrick Mahomes är den största X-faktorn i ligan och om han fortsätter hålla samma höga nivå så blir det svårt för Jaguars att utmana. 

 

Travis Kelce

Tight enden Travis Kelce har varit Mahomes mest pålitliga måltavla i flera år nu, och denna roll utökades bara när Tyreek Hill skeppades inför säsongen. Kelce har tredje flest mottagningar i ligan, för åttonde flest yards och näst flest touchdowns. Han är en mardröm att försvara och är en missmatch för i princip alla försvarare. Kelce stod för 81 yards och en TD när lagen möttes tidigare i år, och jag tror att det finns potential för en ännu större insats här. Kelce kan mycket väl ta över denna match, och då blir det jobbigt för stackars Jaguars. 

 

Chris Jones

I många år har Chris Jones hyllats som en av ligans bästa defensiva tackles, men i år tog han klivet till den absoluta toppen. Hans 15.5 sacks är flest av alla defensiva tackles och bara sex spelare i ligan har fler tackles for loss. Jones har även tredje flest pressures och näst flest hurries. Kort sagt så är Jones elit, och detta belönades med en All Pro-utmärkelse. Jones är en gigant i både pass- och springförsvar och det finns goda chanser att han tar över matchen helt på den defensiva sidan av bollen. Om inte Jaguars lyckas hindra Jones så blir det en tuff dag för Trevor Lawrence. 

 

Jet McKinnon

Chiefs running back Jerick McKinnon har varit oerhört involverad i Chiefs offensiv den senaste tiden. Han har nio touchdowns i de senaste sex matcherna, vilket är mest av alla skillspelare. Han har också slagit ett NFL-rekord, då hans sex raka matcher med en mottagen touchdown är flest av alla running backs någonsin. Denna svit lever för övrigt fortfarande. Andy Reid har lyckats låsa upp McKinnon, och hans förmåga som mottagare ur deras back field har hjälpt offensiven att ta ytterligare ett kliv. Om McKinnon utökar sviten till sju raka matcher med mottagen touchdown bådar det gott för Chiefs.

 

Nick Bolton

Linebackern Nick Bolton har fått jobba i år. 180 tacklingar har han totalt, vilket är näst flest i ligan. Nio av dem har resulterat i loss of yards och en har resulterat i en fumble. Utöver det har han två interceptions och två sacks till sitt namn också. Allt detta som bara 22-åring. Han kommer att ha två fokusområden i helgen. Travis Etienne och Evan Engram. Båda två är enormt atletiska för positionen och det blir ingen enkel uppgift. Om Bolton kan täppa hålen i springspelet och limitera Engram i passningsspelet så kan det räcka långt för Chiefs. När lagen möttes tidigare i år hjälpte Bolton till att hålla Etienne och Engram till totalt 84 yards.

 

Jacksonville Jaguars

 

T Law

Det är inget annat än otroligt det som Trevor Lawrence gjorde mot Chargers. Den andra halvleken som Lawrence står för var fenomenal. Att leda sitt lag på en sådan stor comeback, i en match där allt står på spel, det är inte många spelare i den här ligan som har det i sig. Det finns hål i Kansas Citys passförsvar, som är rankat på artonde plats i ligan. Det gäller att Lawrence tar vara på det. Jag måste dock poängtera att “T Law” kastade fyra interceptions mot Chargers. Att vinna matchen trots det, det ska inte gå egentligen. Han måste ta bättre hand om bollen på lördag, för Jaguars kommer inte ha råd med så många misstag. 

 

Evan Engram

Inför säsongen knöt Jacksonville Jaguars till sig tight enden Evan Engram och han har stått för lite av en återuppståndelse. 766 yards avslutade han säsongen med och han var en avgörande del av Jaguars comeback i helgen. 7 mottagningar för 93 yards och en touchdown avslutade han matchen med. Jaguars kommer behöva hänga upp en hel del poäng för att rå på Chiefs, och Engram kommer behöva spela minst lika bra denna vecka för att se till att de gör det. 

 

Etienne Jr.

Travis Etienne Jr. stod för en fin insats i Jaguars vinst över Chargers i Wild Card-rundan. Kanske mest noterbart var hans långa springspel på 4th & 1 med drygt en och en halv minut kvar av matchen. Han avslutade matchen med 120 yards och ett snitt på 5.5 yards per försök. Om han kan vara lika effektiv på lördag så kommer det hjälpa Jaguars något enormt. 

 

Josh Allen

Jaguars outside linebacker Josh Allen har varit lagets bästa pass rusher i år. Han leder laget i sacks, och han har sjunde högst pressure procent i ligan. I Jaguars nu sex matcher långa vinstsvit har Allen stått för fyra sacks, sex tackles for loss och två forcerade fumbles. I matchen mot Chargers stod han för fyra QB-hits och en sack. Jaguars kommer vara tvungna att sätta press på Mahomes för att på något sätt sakta ner deras offensiv, och där blir Josh Allen avgörande. 

 

Mike Caldwell

Jaguars defensiva koordinator Caldwell har kanske den tuffaste uppgiften som går att få som defensiv coach. Att stoppa Andy Reid och Kansas City Chiefs anfall. Det viktigaste för Caldwell i helgen blir att se till att hans spelare är redo när de kommer ut ur tunneln. För de har de inte varit denna säsong. Startsträckan för Jaguars försvar har varit lång. De är bra i andra halvlek, och släpper in femte minst poäng per match där. Men i första halvlek är det bara fem lag i ligan som släppt in fler poäng än Jaguars. Jacksonville har inte råd att hamna i ett djupt hål tidigt mot Chiefs, så Caldwell måste se till att spelarna är på tårna direkt.

 

Matchen mellan Jacksonville Jaguars och Kansas City Chiefs spelas 22:30 på lördag 21/1.

Chiefs – Jaguars: Kansas City Äntrar Dansen

Nyheter

To Top