Nyheter

Bengals – Bills: Matchen Som Aldrig Blev

Photo by Kirk Irwin/Getty Images

Det är inte mer än rätt att vi får se de här lagen mötas. Bengals mot Bills skulle avsluta vecka 17, men allt stannade av när Damar Hamlin drabbades av hjärtstillestånd. Hamlin har återhämtat sig sedan dess, och de båda lagen har fortsatt att vinna. Nu möts de i divisionsrundan och vi har tagit fram fem framgångsfaktorer för vardera lag som vi tror kommer att bli avgörande.

 

Cincinnati Bengals

 

Offensiva linjen

Det här är enligt mig den största nyckeln för Bengals i helgen. Deras offensiva linje som skulle ha fått sig ett lyft i år ser just nu ännu sämre ut än vad den gjorde vid den här tiden förra året. Skador hindrar redan Alex Cappa och La’el Collins från spel, och i helgen gick även deras left tackle Jonah Williams ner och kan komma att missa denna match. Joe Burrow är den sjätte mest sackade spelaren i år, och i helgen sackades han fyra gånger. Då ska det tilläggas att han rymde från väldigt många fler kollapsade fickor. Bengals måste hitta ett sätt att spela bättre på den offensiva linjen trots skadorna, för om Burrow ska pressas på det här sättet så kommer det sannolikt leda till misstag.

 

Joe Brrr

När den offensiva linjen tillåter så många pressures så är det bra att man har ligans kanske kyligaste quarterback. Det är inte en slump att ett av många smeknamn på Joe Burrow är Joe Brr. Jag tror att Bengals kommer ha svårt att hindra Bills pass rush, och då gäller det att Burrow fortsätter att vara kylig. Trots pressen så har Burrow ligans näst högsta passningsprocent. Under den korta period som vi fick se Burrow spela mot Bills försvar vecka 17 satte han fyra av fyra passningar för 52 yards och en touchdown. Om det är ett tecken på vad som komma skall bådar det gott för Bengals. 

 

Chas(e)ing the ring

Bortsett från Burrow så är Ja’Marr Chase den bästa offensiva spelaren som Bengals har att tillgå. Jag sa det förra veckan men det är värt att säga igen. Om Chase fortsätter att dominera så kommer det ta laget långt. Han stod för ännu en fin insats i Wild Card-rundan då han fångade nio bollar för 84 yards och en touchdown. Chase kommer sannolikt att vara en huvudperson i Bengals matchplan och jag förväntar mig att han testar Bills trettonde rankade passförsvar tidigt och ofta i matchen. Gör han det bra så kan det mycket väl bli Bengals i conference championship. 

 

Big Play Wilson

Det största spelet mellan Ravens och Bengals i Wild Card-rundan var utan tvekan Sam Hubbards fumble recovery och efterföljande 98 yard touchdown return. Den som forcerade fram den avgörande fumblen var Logan Wilson. Den unga linebackern har blommat ut till en ovärderlig kugge i Bengals försvar. Det verkar också som att han har en näsa för att producera matchavgörande spel i slutspelet. Jag har redan nämnt spelet mot Ravens senast. I förra årets divisional round stod han för en interception på Titans planhalva med ställning 16-16 och 30 sekunder kvar av matchen. Något som ledde till ett matchvinnande field goal för Bengals. Se upp för ännu ett stort spel från Wilson i helgen.

 

No Fear in McPherson

Jag tror att denna match kommer bli jämn, och det kan mycket väl komma ner till ett field goal i slutsekunderna. Vi såg sådana matcher från Bengals i förra årets slutspel, och då var det McPherson som klev fram. Med 15 av 15 field goals är han hundraprocentig i slutspelskarriären. Evan McPherson har i hans unga karriär redan avgjort ett par ödesmatcher, och efternamnet till trots är han inte rädd för att göra det igen.

 

Buffalo Bills

 

Josh Allen

Allen är en av ligans största X-faktorer och förmågan att när som helst kunna straffa ett försvar är få förunnat. Han gjorde det mot Miami Dolphins i Wild Card-rundan, då han kastade upp 352 yards och tre touchdowns. Allen kommer att kunna straffa även detta försvar, det är jag övertygad om. Det han måste se upp för är turnovers, för det kan bli direkt avgörande. Två interceptions och en förlorad fumble blev det mot Dolphins, vilket betyder sju turnovers på de fyra senaste matcherna bara från Allen. Tar han bättre hand om bollen i denna match så blir det svårt för Bengals att rå på Bills potenta anfall. 

 

Awesome Knox

Se upp, Dawson Knox har tuffat igång och han kan inte stoppas! Tight enden har nu en mottagen touchdown i fem raka matcher, och han har blivit en favorit för Josh Allen i redzone. Det är inga absurda totaler i yards eller mottagningar som Knox sätter upp, men när Bills behöver en first down eller en touchdown, då ska ni se upp för tight enden med nummer 88 på ryggen.

 

Playoff Davis

Stefon Diggs är förstavalet bland Bills receivers, det är sedan gammalt. I slutspelet finns det dock en annan kille som trivs jäkligt bra. Gabe Davis stod för 113 yards och en touchdown senast, vilket gör att han har absurda 355 yards och 6 touchdowns i hans 3 senaste slutspelsmatcher. Det är ett facit som är svårt att matcha. Med Davis snabbhet kan han straffa lag djupt ner i planen, och Allen är inte rädd för att kasta de bollarna. Se upp för ett och annat stort spel från Davis i helgen. Om han fortsätter på den inslagna vägen så blir han svårstoppad. 

 

O-line

Den offensiva linjen har inte varit så stort problem för Bills denna säsong men i Wild Card-rundan underpresterade den rejält. Allen sackades hela sju gånger, och pressades ännu mer. Jaelan Philips i Dolphins hade till exempel ingen sack på Allen, men han ledde laget med nio pressures. Bills måste hitta ett sätt att säkra upp linjen inför helgens match. Ge lite hjälp till tackeln Spencer Brown är ett bra ställe att börja. Han tillät sju pressures mot Dolphins. Press på quarterbacken leder till förhastade beslut och så småningom misstag i form utav turnovers, och särskilt många sådana har man inte råd med i slutspelet. 

 

Matt Milano

Jag skrev om Milano som en nyckel förra veckan och som han levde upp till det. Det kändes som att han var med och påverkade varje spel. All pro linebackern stod för tio tacklingar, varav två för negativa yards. Han sackade även Skylar Thompson två gånger och gjorde livet allmänt svårt för offensiven. Om Milano kan göra likadant mot Bengals, och ta vara på deras skadade offensiva linje när väl han skickas på blitzar, då kommer det bli tufft för Bengals.

 

Matchen mellan Cincinnati Bengals och Buffalo Bills spelas 21:00 söndag 22/1.

Bengals – Bills: Matchen Som Aldrig Blev

Nyheter

To Top