Nyheter

”Går ut till nån slags vedkubb och hugger bort ilskan”

Vilket lag förtjänar kärlek? Vad ska Chicago Bears egentligen göra när det gäller QB? Vem i redaktionen är sämst förlorare? Redaktionen har fått tycka till. 


Vad tar du med dig från veckan som gick?

Magnus A: Ravens seger borta mot Seahawks fick mig att börja hoppas på en kul januari. Att kunna slå bra lag borta är inte något som alla klarar av, Ravens tillhör skaran som gör det. 

Magnus O: Är det något Chargers fortfarande kan är det att förlora matcher på remarkabla sätt, det är i det närmaste fascinerande. Undrar du vad jag menar, kolla in de sista minuterna mot Titans i vecka sju.

Olof: Tyvärr är det Eagles kaotiska vecka som är på näthinnan. Förlusten mot Cowboys var inte vacker och med Orlando Scandrick som vädrar Eagles underkläder i media så har det varit tufft minst sagt. Hoppet står nu till att laget knyter näven tillsammans pga detta och rätar skeppet mot Bills. Man måste ju hoppas.

Daniel: Att det redan är många divisioner som bara har två lag kvar som på riktigt slåss om slutspelsplatserna. Mattias var inne på det i veckans avsnitt av ”Veckans NFL” och jag håller med om att det är oväntat uppdelat i år, inte alls lika många lag som ligger och skvalpar runt ett .500 – record som vanligt.

Richard: Flera coacher som förtjänar mycket beröm, fortsätter det såhär har vi en fyra-fem kandidater som är möjliga vinnare av årets coach. Billy Boy i New England har ett försvar med statistik på nära historisk nivå, Shanahan i 49ers är obesegrad, Payton i New Orleans har trummat på utan Drew Brees.

 

49ers har fått mycket kärlek, vilket annat lag tycker du förtjänar kärlek såhär snart halvvägs in?

Magnus A: Finns en hel del lag som presterat på hög nivå, Saints och Packers för att nämna två. Men jag tycker att Colts förtjänar att hyllas lite extra. Bara veckor innan seriestart pensionerade sig lagets stjärna och ledare, det hade knäckt många. Reich gör ett jättejobb och har fått ut mycket ur sin trupp. 

Magnus O: Green Bays trupp är på pappret långt ifrån ligans namnkunnigaste och Aaron Rodgers spelar drömfotboll med mottagare knappt någon utanför Wisconsin hört talas om när Adams är skadad och gamla trotjänare som Cobb är borta. Nya coachen Matt Le Fleur tycks ha fått alla att dra åt samma håll, inte illa av en ung obeprövad HC som tagit över efter en långvarig coachingfilosofi som Mike McCarthy hade.

Olof: Det kanske är konstigt att nämna ett lag som är under .500 här men jag tycker Detroit Lions har visat att de är ett riktigt bra lag. De är 2-3-1 men skulle med lite tur kunnat slå både Chiefs och Packers och borde ha vunnit mot Cardinals och då varit 5-1 och hyllade av alla. Går såklart att säga så om många lag att ”om detta hade hänt och denna bollen studsat rätt så…”. Men Lions är för mig en överraskning kvalitetsmässigt och det är kärlek.

Daniel: Jag skickar lite kärlek till Miami. Spelarna och coacherna försöker verkligen vinna tycker jag, och det är inte tillstymmelse till gnäll bland de som nu är i truppen. Jag tror att dom går igenom ett stålbad som kommer gynna dom på sikt.

Richard: Tycker att Bills ska få lite mer uppmärksamhet. De har bara förlorat en match, mot Patriots. Eftersom de vunnit lite tight, ibland skrämmande nära, mot dåliga lag får de ta en del skit. Men det är ett lag byggt att vinna matcher på det sättet, lite grisigt på ryggen av sitt försvar.

 

Vad tycker du Chicago ska göra på QB, både långsiktigt och kortsiktigt?

Magnus A: Move along. Trubby är inte svaret på Bears QB-fråga och det är nog lite kris och panik när det gäller anfallet. Jag hade kollat runt lite nu för att se vad en Foles kan kosta, eller varför inte höra sig för kring Cam Newton. Bears saknar val i runda 1 kommande säsong och därmed är det svårt att plocka toppnamnen. Helt klart en knivig situation som inte är enkel att ta sig ur. 

Magnus O: Det börjar bli rätt tydligt att Trubisky inte är rätt man. Man bör spela honom 16 matcher, men känner man vid årets slut, som kommer att bli i december för Bears del, att utvecklingen inte finns där kanske man kan försöka samla draftval, bunta ihop dessa val för att komma upp en bit i draftordningen och ta en QB. Men det är en svår plan att lösa med tanke på hur skralt de har med val redan nu.

Olof: De har hamnar i QB-purgatory vilket är ett av de sämsta ställena att hamna på. De har en QB som inte är bra nog att lyfta laget till den högsta nivån men är ett bra lag nog att inte få välja bland de första i draften. Då är det betydligt svårare att hitta en riktigt bra QB. Jag vet ärligt talat inte vad som är bästa vägen, att tanka för ett högt draft pick är en svår försäljning att göra till deras defensiv. Att försöka nappa åt sig något annat lags backup känns också som en svår väg att lyckas med, långsiktigt. 

Daniel: Jag tror inte att Trubisky är Bears framtid på positionen. Jag har väldigt svårt att tänka mig att dom kan hitta en ersättare via free agency eller trades. Dom har dessutom ont om draftkapital. Det är nog tyvärr så illa att man måste trejda iväg en del talanger på försvars-sidan för att skaffa sig kapital till en ny galen draftplan.

Richard: Måste hitta nytt. Jag har inget förtroende för Trubisky. Byt något val för Nick Foles i Jacksonville, som kanske hellre lever vidare med Minshew Mania.

 

Vem i redaktionen tror du är sämst förlorare och vilka beteenden har du sett som tyder på det?

Magnus A: Det finns en del starka kandidater. Olof är en enkel att välja, han blir..uttrycksfull,  men jag säger nog Lasse. Han blir den här tillbakadragne förloraren som kan hugga på lite vad som helst när Cowboys hackar, kan vara stor underhållning i våra slack-trådar. Lasse är väldigt rolig när han är på gott humör, han är lika rolig när han inte är det, bl.a. Packers, domare och fantasy har fått sina fiskar varma hittills.

Magnus O: Tycker inte jag märkt av att någon är en dålig förlorare. Tror däremot att Mattias är den bästa förloraren. Men om jag tvingas välja är det väl Olof som tycks reagera impulsivt och förhastat kasta ur sig diverse undergångsprofetior om hans Eagles ligger under med en eller två scores. Gissar att några materiella ting fått sätta livet till i det Westmanska hushållet. Men alla har vi våra sätt att hantera förluster, som är en del av både fanskapet och livet.

Olof: För det första vill jag säga att ”goda förlorare” är det tråkigaste som finns och bland det sämsta vi har i det här landet. Jag inser att redaktionen säkerligen kommer peka ett och annat finger åt mitt håll, men jag tar det. Jag reagerar gärna och vilt, älskar man sitt lag så gör man. Det är också kul med reaktioner. Men åter till frågan, jag tycker både Lasse och Magnus Adolfsson båda är bra kandidater. Lasse har en förmåga att gå AWOL efter en jobbig förlust, jag ser framför mig att han går ut till nån slags vedkubb och hugger bort ilskan i 2-3 dagar. Magnus blir gärna bedrövad och försöker distansera sig från sina känslor och hur mycket han bryr sig om sitt Ravens, men INGEN köper det Magnus.

Daniel: Han är ganska snabb med sakliga analyser efter en förlust, men under en match där Cowboys får pisk så är det riktigt härlig sälta i Lasses tweets och meddelanden på Slack. Lasse är min ”vinnare” här i ganska tuff konkurrens, det vill till att rätt lag vinner för att vi ska få ihop ett gäng till söndagens reaktions-podd.

Richard: Tufft val, både Olof Westman och Lars Thorman är ju hemska förlorare. Jag ger det till Lasse, som bland annat ställt in inspelningar av podcast när Dallad eller IFK Göteborg torskar viktiga matcher.

 

Vad ser du denna söndag?

Magnus A: I en buss hem från Sundsvall kommer Panthers-49ers bli min underhållning. En häftig match mellan två roliga lag som kan vara med i slutet om det vill sig väl för dem.

Magnus O: Även utan Mahomes är Packers mot Chiefs sevärd, sen blir det intressant att se hur utvilade Panthers kan svara upp mot det all around duktiga 49ers.

Olof: Reprisen av Sixers – Pistons kanske, det är ju en garanterad vinst för Philadelphia. Nä, det måste väl bli Eagles mot Bills. Eagles säsong står och balanserar på kanten, vinner man kan man hoppas igen. Förlust och det finns en risk att saker händer med både spelare och koordinatorer. Bills är en oerhört svår nöt att knäcka och ska bli intressanta att se på riktigt nära håll. Jag har ju tippat dem till slutspel och just nu ser det lovande ut.

Daniel: Jag gör som Olof och ser Bills – Eagles, jag ser fram mot hetset på Slack redan nu. Eagles är klara favoriter för mig, men tydligen tycker Las Vegas annorlunda. Jag tror faktiskt att Josh Allen får svårt att exploatera Eagles stora brist långt bak i försvaret, han har varit sämst på djupa passningar i år. Sen tycker jag att alla tre 21-matcherna ser riktigt roliga ut.

Richard: Raiders ödesmatch mot Houston är en av de bättre i veckan, så ett självklart val. Kul vecka rent trade-mässigt, lär sätta fart på marknaden för många lag när de vet ifall de har en chans i år eller inte.

”Går ut till nån slags vedkubb och hugger bort ilskan”

Nyheter

To Top