Analyser

Midseason Awards 2019

49ers, en rejäl överraskning i år! Foto: Thearon W. Henderson/Getty Images.

Tiden går fort när man har roligt! Det har gått åtta veckor av denna NFL-säsong och det betyder att vi redan är halvvägs. Vi i redaktionen tycker att detta är ett perfekt läge att hylla dem som hittills utmärkt sig mest och kora våra vinnare i Mid Season Awards.

 

League MVP:

Svante: Aaron Rodgers. Leder sitt lag via exempel. 7-1 efter 8 matcher. Näst flest yards och touchdowns i ligan och endast 2 INT.

Magnus A: Jag är alltid homer när jag kan. Lamar Jackson bär Ravens på sina axlar och är i mitt tycker urtypen för en MVP, plocka bort Lamar och Ravens är inget.

Olof: Russel Wilson – Bär sitt Seahawks på så många sätt.

Daniel: Aaron Rodgers är min MVP så här långt in i säsongen. Han har varit stabil och kryddat det med gott om magi, särskilt på senaste tiden.

Magnus O: Aaron Rodgers. Har äntligen fått flera lagdelar runt sig att synkronisera sina klockor men det hade aldrig gått att nå 7-1 utan en mästerlig Rodgers vid rodret.

Richard: Russell Wilson är given i min bok. Bäst QB i år och mest värdefull för sitt lag. De är bland de sämsta i NFL utan honom.

Mattias: Russell Wilson så klart! Många som blixtrat till i några matcher, ingen förutom Wilson har varit bra hela säsongen trots flera skador på en redan tveksam O-line.

Per: Lägger min röst på Wilson. Svårt att se ett Seattle utan honom.

 

Defensive MVP:

Svante: Shaq Barrett. Jag menar kom igen. Leder ligan i sacks och forced fumbles. Utöver det en interception och 12 tackles for loss. Enough said.

Magnus A: Tycker Nick Bosa kan förtjäna den so far. Han ger 49ers den där kvalitetsspelaren som höjer sin omgivning, dessutom producerar han själv.

Olof: Jamie Collins – Bästa spelaren på ligans bästa försvar.

Daniel: Är det inte alltid Aaron Donald?

Magnus O: Svårt, men varför inte Devin McCourty. Fem interceptions redan, senast han hade så många på en hel säsong var 2012. Stabil och smart spelare som om han bara tacklar lite mer kan gå mot sin bästa säsong någonsin.

Richard: Stephon Gilmore, CB i Patriots. Han spelar på en fenomenal nivå i år och är en oersättlig pjäs i ligans bästa försvar.

Mattias: Säger T.J Watt för variationens skull. Men om vi ska vara ärliga borde Aaron Donald vinna den varje år.

Per: Aaron Donald är väl given kan jag tycka. Ett hedersomnämnande till Nick Bosa dock.

 

Offensive MVP:

Svante: Christian McCaffrey. Killen har god chans att slå rekordet för flest scrimmage yards på en säsong. Han är en Swiss Army Knife som gör allt offensivt.

Magnus A: Kan väl vara kul med en WR såhär halvvägs? Saints Michael Thomas är ständigt underskattad i mina ögon, varit oerhört bra, och viktig för Saints.

Olof: Michael Thomas – Fångar allt som kommer i hans väg.

Daniel: Jag slår ett slag för Dalvin Cook. Hans spel har hjälpt till att räta upp Vikings haltande passningsspel och räddat säsongen.

Magnus O: Christian McCaffrey, den enda som gör Panthers offensiv värd att kolla på.

Richard: Håller med några ovanstående om Michael Thomas. Han är på väg att slå rekordet i antal mottagna passningar under en säsong, och det med en backup QB större delen av säsongen än så länge.

Mattias: Dalvin Cook i Vikings. För mig stod det mellan de två kollegorna.

Per: Säger Christian McCaffrey här. Killen har varit helt outstanding i mina ögon.

 

Offensive ROTY: 

Svante: Gardner Minshew. Kom in efter en skadad Foles och har gjort det hur bra som helst. Hade du frågat fotbollsfans i Juli hade de inte vetat vem han var, nu vid halloween kommer många bära mustaschen och pannbandet.

Magnus A: Terry McLaurin är en kandidat, varit enda ljuspunkten i Washington. Men jag väljer ändå Raiders Josh Jacobs. Tycker han ger Raiders anfall den där spetsen som öppnar upp för andra.

Olof: Gardner Minshew – Från ingenstans, gotta love it!

Daniel: Josh Jacobs bär Raiders vecka efter vecka, han är min favorit hittills.

Magnus O: Gardner Minshew, inte bara för mustaschens skull. 

Richard: Josh Jacobs. Solklar.

Mattias: Josh Jacobs i Raiders. Deras anfall är sneaky bra i år.

Per: Josh Jacobs. Har snabbt kommit in i ligan och etablerat sig på en hög nivå.

 

Defensive ROTY:

Svante: Nick Bosa. Kan ta över en match defensivt. Han är en av det största faktorerna till 49’ers förvandling. Stressar quarterbacken varje snap.

Magnus A: Samma som DPOY, Nick Bosa.

Olof: Nick Bosa – Tävlar snart med brorsan om vem som är bäst på riktigt.

Daniel: Håller med ovanstående. Bosa har varit otrolig.

Magnus O: Efter skadan i början av säsongen har Nick Bosa fått upp ångan rejält. Enkelt val.

Richard: Nick Bosa dominerar. Kandidat för årets defensiva spelare totalt.

Mattias: Nick Bosa. Finns bara ett alternativ just nu.

Per: Nick Bosa

 

Coach of the year:

Svante: Sean Payton. Var svårt att inte vara partisk och välja Kyle Shanahan men valet föll på Payton. Laget är 7-1 och det har de lyckats med trots att Drew Brees har varit skadad under större delen av säsongen. Även Kamara har missat ett par matcher men Saints vinner ändå.

Magnus A: Finns en hel del om budet. Väljer Kyle Shanahan, han har tagit ett dåligt 49ers och gjort dem väldigt bra.

Olof: Kyle Shanahan – Vändningen från tidigare år och en offensiv utan WRs är briljant.

Daniel: Frank Reich i Colts gör så mycket med så lite och hittar alltid rätt matchplan.

Magnus O: Kyle Shanahan, men hade det inte varit för att Matt Le Fleur har Aaron Rodgers att tillgå hade han kanske fått min röst.

Richard: Billy Boy uppe i New England. Man liksom tar gör givet att han är bäst och han vinner inte trots att han förtjänar det varje år. Men med ett försvar på typ historiskt bra nivå har han t.o.m. överträffat sig själv.

Mattias: Kyle Shanahan. Men finns många bra alternativ i år!

Per: Sean Payton. Imponerad av hur Saints hållit sig vid liv trots skadan på Brees.

 

Största överraskning:

Svante: San Fransisco 49’ers. Här måste jag ju svara San Fransisco 49’ers. De hade andra valet i draften i somras och nu går de 7-0. En riktig 180 graders vändning.

Magnus A: Hade 49ers som överraskning inför säsongen, så kan inte säga dem här. Men att Green Bay skulle vara såhär bra trodde jag inte.

Olof: San Fransisco 49ers – Att de skulle kunna göra det bra kunde man väl tro. Men såhär bra?

Daniel: 49ers, utan tvekan. Riktigt roligt att se!

Magnus O: 49ers. De två senaste matcherna har cementerat dem som ett allvarligt hot mot sina konkurrenter.

Richard: Stämmer in i kören, 49ers är en enormt stor överraskning.

Mattias: 49ers går bättre än någon trodde.

Per: 49ers.

 

Största besvikelse:

Svante: Cleveland Browns. Jag hade packat väskorna och köpte in mig på deras hype train när säsongen började men nu vill jag kliva av så fort som möjligt. Vilsna spelare och usel play calling. Jag hade förväntat mig mer.

Magnus A: Browns, Bears och Falcons är ju kandidater, men där såg man ändå möjliga vägar till svaga starter. Väljer istället Chargers, visst finns det skador som förklarar, men ändå.

Olof: New York Jets – Gase. Måste. Få. Sparken.

Daniel: Falcons försvar. Quinn har saboterat det fullständigt.

Magnus O: Atlanta Falcons. Den truppen ska inte kunna skämma ut sig så här.

Richard: Antonio Brown. Jag gick hela sommaren och drömde om hur han skulle spela i mitt Oakland. Vi vet alla hur det gått…

Mattias: Atlanta Falcons. Den där truppen är så mycket bättre än resultatet, trots att det finns hål i försvaret.

Per: Falcons har varit bedrövliga, tätt följda av Browns som inte kunnat leva upp till sin egen hype.

 

Super Bowl Picks:
Svante: New England Patriots – New Orleans Saints. Inget verkar kunna stoppa Patriots från att nå ännu en Super Bowl och så länge New Orleans inte har domarna emot sig så når de dit också.

Magnus A: New England känns givna, svårt att se hur något lag åker upp till Foxborough och slår ut dem. En Mahomes eller Lamar i trans kanske, men ändå inte. På andra sidan finns tre kandidater, Saints, 49ers och Packers. Jag tror vi får se Brady mot Rodgers, alltså Pats-Packers.

Olof: Patriots mot Green Bay – Rodgers löser det på nått jävla vänster i år. Fråga mig inte hur.

Daniel: Jag tror att Patriots och Saints möts, det är två kompletta lag med åldrande quarterbacks som fortfarande spelar på riktigt hög nivå.

Magnus O: AFC är given som vanligt, Patriots. De ställs mot Saints från NFC. Fint med två av historiens bästa QB:s att mötas i finalen av den 100:e NFL-säsongen.

Richard; Patriots mot Saints, de två bästa lagen från respektive halva.

Mattias: Saints-Patriots. Tyvärr.

Per: Patriots – Packers.

Midseason Awards 2019

Nyheter

To Top