College

Joe Burrow: Klättraren.

Under många år har LSU varit förknippat med ett starkt försvar och ett anfall som burits av springspelet. Nu har en annan typ av fältherre tagit över och medan Joe Burrow tagit LSU upp för rankingen har han också själv klättrat längst med draftens rankinglistor.

Men det är där vi är nu. Joe Burrows resa började tidigare än så. För det första är Joe son till en före detta collegestjärna och NFL-spelare. Pappa Jimmy spelade för Nebraska Cornhuskers på college och draftades av Green Bay Packers till NFL. Som vuxen var Jimmy främst en spelare som höll till i Kanadensiska CFL där han hade många lyckade säsonger. Pressen på den unge quarterbacken har med andra ord alltid funnits där.

Joe växte upp i Ohio och var bra både i football och basket. Som fyrstjärnig rekryt hade han mängder med anbud och föll till sist för lockropen från hemstatens stolthet, Ohio State.

Den talangfulle quarterbacken var en så kallad redshirt under sitt första år, 2015. Både 2016 och 2017 fick han viss speltid men kunde inte sno åt sig rollen som starter. Inför 2018 stod startjobbet mellan Burrow och Dwayne Haskins. Den sistnämnde vann och Joe stod för ett val, stanna och hoppas eller lämna för att spela. Joe Burrow valde att göra en transfer till LSU. Ett val som vare sig skola eller spelare ångrar idag.

Joe Burrow var helt okej under år ett hos LSU, han glänste inte men gav ändå Tigers en QB som kunde bidra i passanfallet. Framförallt var han stabil. 13 matcher, 57% i completion, 2800 yards, 16 TD och endast 5 INT. Det visade sig vara en försmak.

2019 har Joe Burrow tagit college med storm, han har sett till att LSU varit ett sevärt lag som kunnat vinna matcher tack vare sitt passanfall. Till skillnad från tidigare år då laget förlorat på grund av bristen av passpel. På sju matcher har Burrow stått för 2400 yards, nästan 80% comp, 29 TD och endast 3 INT. En makalös utveckling både på planen och rent statistiskt.

 

När säsongen går in i slutfasen av grundserien kommer Joe Burrow och LSU ställas på svåra prov. Denna helg väntar Auburn, nästa vecka borta mot Alabama. Redan nu har Joe Burrow gjort tillräckligt för att vara en spelare som NFL-lagen kommer sukta efter, fortsätter han leverera även när motståndet är de allra bästa, ja då vette tusan om första lag som väljer kan låta bli att plocka honom

Joe Burrow: Klättraren.

Nyheter

To Top