Nyheter

Fotbollsläkare erkände smuggling och dopingbrott

En läkare med kopplingar till stora namn inom NFL har erkänt att han har behandlat flera spelare med både muskelbyggande preparat samt med dropp som påskyndar läkeprocessen.

Den kanadensiske sportläkaren Anthony Galea har erkänt anklagelserna som riktades mot honom. Han greps i Oktober förra året misstänkt för att ha smugglat HGH, ett tillväxthormon som i USA är klassat som doping, och andra olagliga preparat över gränsen. Galea har också erkänt att han har behandlat flera kända spelare inom bland annat fotboll, golf och basket.

Tiger Woods var en av hans kändaste klienter. Vissa idrottsmän ska även ha fått det olagliga ämnet Actavegin som dropp, det används vid skador för att de ska läka snabbare.

Ingen spelare har ännu blivit åtalad men åklagaren hävdar att flera spelare är insyltade i härvan. Eftersom Galea erkände och samarbetade med polisen kommer ingen rättegång att inledas. Det betyder att inga spelarnamn kommer att offentliggöras.

Några kända namn från Galeas patientlista har dock läckt. Där finns bland andra Washington Redskins wide receiver Santana Moss och San Diego Chargers linebacker Takeo Spikes. Ingen av dessa är dock misstänkta för något brott. En pensionerad spelare ska även han ha fått HGH. Denna behandling ska enligt uppgifter kostat ca 200 000 dollar.

Åklagaren yrkar på 12 till 18 månaders fängelse för Galea.

Nyheter

To Top