Analyser

Free agency är här!

Peyton Manning är inte oväntat årets stora fisk.

Ikväll inleds ”Free agency” i NFL. Det betyder att lagen kan börja att skriva kontrakt med spelare som inte är bundna till något lag. NFL Supporter ger dig en överblick.

Om bara ett par timmar börjar Free Agency-bomberna att brisera. Mängder av spelare släpps fria på marknaden och galenskaperna kan ta vid. Här tänkte vi sammanfatta lite av de största nyheterna och situationerna som kommer att påverka 2012 års Free Agency.

Jakten på Manning

Peyton Manning är 2012 års största free agent. En av de största någonsin faktiskt. Han har besökt Denver och Arizona och har möten inbokade med Miami och Tennessee. Om Manning tar tid på sig att välja ny klubb kan det störa mycket av hur hela free agencyn utvecklar sig. Lag som är intresserade av Manning kommer inte vilja spendera pengar på andra spelare innan de vet vart han hamnar, det kan göra att hela marknaden blir trög till en början.

Dallas och Washington straffas hårt

Under gårdagen (läs. måndag) kom nyheten om att Dallas och Washington blir straffade av NFL:s ledning för hur de hanterade sin lönesättning under 2010 då det inte fanns något lönetak. Klubbarna varnades av NFL för att ge sina spelare “framtunga” kontrakt där lönerna var extremt höga 2010 men mycket lägre 2011 och framåt då det fanns ett lönetak. Både Dallas och Washington valde att ignorera denna rekommendation och blev således bestraffade. Dallas fick sitt lönetak reducerat med 10 miljoner dollar och Washington fick sitt reducerat med 36 miljoner. Oerhört hårda straff som verkligen kommer påverka deras free agency.

Spelare att hålla ögonen på

Mario Williams, DT för Houston är 2012 års främsta defensiva free agent. Många lag sägs vara intresserade så räkna med att han får ett riktigt fett kontrakt. Carl Nicks, G för New Orleans rankas som en av ligans bästa guards. New Orleans har problem att komma under lönetaket och kommer få svårt att re-signa Nicks. Vincent Jackson, WR för San Diego har många intressenter och efter att Marques Colston skrev på för New Orleans igen så är marknaden ännu större för Jackson, Washington, Tampa Bay, Seattle och Chicago är alla intresserade.

Vart följer man free agency bäst?

NFL Network (http://www.nfl.com/nflnetwork) had full täckning av free agency med non-stop analyzer och breaking news. Kostar en liten slant men väl värt det.

Pro Football Talk (http://profootballtalk.nbcsports.com/) är bland de snabbaste nyhetskanalerna för football. Håll ett öga här för de senaste händelserna.

ESPN (http://espn.go.com/nfl/) är störst och har mest resurser, här hittar du det senaste men även mer djupgående nyheter från galenskaperna.

Se även till att följa några av de mer framstående journalisterna på Twitter och du har full koll på 2012 års free agency.

Nyheter

To Top