49ers

Frank Gore – evighetsmaskinen

När det vankades draft 2005 trodde uppenbarligen församlingen mer på running backs som Ronnie Brown, Cedric Benson och Cadillac Williams. 13 år senare har Frank Gore dock bevisat att vem som egentligen var stjärnan ur hans årskull, och i söndags passerades ännu en milstolpe.

Det blev visserligen bara 25 yards i mötet Jets, men det räckte åtminstone för att ta ett kliv upp på listan över dem mest produktiva running backsen genom alla tider. Numera kan den 35–årige Gore nämligen stoltsera med att vara på fjärde plats med totalt 14.112 yards. Framför honom på listan är nu endast tre namn i form av Emmitt Smith, Walter Payton samt Barry Sanders. Det skall dock poängteras att det är ca 1100 yards upp till Sanders på tredjeplatsen, vilket onekligen är en bit.

Trots att han nu är i mycket gott sällskap är det intressant att notera vilken skillnad det är i status. Medan de tre första var superstjärnor inom sitt gebit har Gore mer ödmjukt ”plöjt på” genom åren. Något som varit möjligt mycket tack vare en imponerande fysik och hälsa. Under sina 13 år i ligan har han endast missat 12 matcher (av 208 möjliga) och inte missat en match sedan 2010.

Inför årets säsong har Gore flyttat hem till Florida igen och jobbar återigen med Adam Gase i Miami Dolphins. Senast det begav sig var under Gores tid i 49ers då Gase var en av lagets assistenter. Nu tio år senare hyllar han fortlöpande sin veteran-RB, som visserligen kanske inte producerar likt förr, men som fortfarande trummar på och fortfarande är lika sugen att få bollen vid varje spel. Gore själv har uppenbarligen inga som helst planer på att lägga skorna på hyllan, men de senast åren siffror har dock påvisat att även en ”evighetsmaskin” som Gore en vacker dag måste stanna upp. Troligtvis gör han det innan han når Barry Sanders tredjeplats över sprungna yards, men vem vet. Är det någon som skall klara den bedriften så är det onekligen Frank Gore.

Top 5, rushing yards
1. Emmitt Smith, 18.355 yards
2. Walter Payton, 16.726 yards
3. Barry Sanders, 15.269 yards
4. Frank Gore, 14.112 yards
5. Curtis Martin, 14.101 yards

 

Nyheter

To Top