Krönika

”In i skiten. För fan, in och slåss!”

Foto: Christian Petersen/Getty Images

Nu har jag gjort bort mig igen.

Jag vinglade ut på en slak lina när jag lyfte Arizona Cardinals som min bold prediction innan säsongen. Inte att de skulle vinna hela schabraket eller så, men att de skulle kunna utmana i divisionen redan i år.

Så här långt borde jag skämmas. Nästan lika mycket som Cardinals borde.

I söndags stod de för 0 poäng, 5 1st downs, 137 totala yards mot gästande Rams 34 poäng, 24 1st downs och 432 totala yards. Och det är inte ens hela den pinsamma listan från ”fajten” där Cardinals knappt befann sig på offensiv planhalva på hela matchen. Nya HC:n Steve Wilks får inget att stämma. David Johnsons återkomst har inte lyft laget. Josh Rosen har inte fått chansen. Och så vidare.

De står på 6-58 och tar emot Chicago på söndag. Ett Chicago som trasade sönder Seattles OL och gjorde livet väldigt svårt för Russell Wilson, speciellt under första halvlek i Monday Night Football. Vad ska de då göra med stackars Sam Bradford och Arizonas krampaktiga anfall?

Men är det kört för det? Ska jag, Arizona och alla andra 0-2 lag; Buffalo, Houston, Oakland, New York Giants, Detroit och Seattle, kasta in handduken redan nu när allt ser nattsvart ut? Ska de stirra blint på det faktum att av de 92 lag som varit 0-2 sedan 2007 har bara tio av dem nått slutspel, knappt 11 procent?

Arizona – steget efter! Här när Brandin Cooks vinner en duel mot Budda Baker. Foto: Harry How/Getty Images.

Ja om de gillar att plåga sig själva – annars nej självklart inte!

Det är när det blåser som mest man måste stå som starkast, säger den högtravande. Den jordnära minns hellre skidåkaren Per Elofssons ”Det är bara att bryta ihop och komma igen” medan den nostalgiska går till Björn Borgs tränare Lennart Bergelins pep talk till den hårfagre Södertäljesonen inför Wimbledonfinalen 1980: ”In i skiten. För fan, in och slåss!”.

Bills har förhoppningsvis framtiden i QB Allen, Houston har det definitivt i QB Watson och fortfarande en bra defensiv och WR Hopkins i sin prime. Oaklands QB Carr har väldigt hög potential och Grudens lagbygge handlar om år, inte veckor. Giants har stjärnor som WR Beckham och RB Barkley som kommer att leverera, Detroits nya HC Matt Patricia besitter hög defensiv skicklighet och QB Stafford har fighting spirit som få. Seattle bygger delvis om men har viktiga pusselbitar som HC Carroll och QB Wilson att bygga kring. Arizona har CB-elit i Peterson och RB-adel i Johnson som när han är kurant och med en bra OL är extremt svårstoppad.

Det var bara ett axplock av det mest uppenbara som ändå ger hopp åt dessa organisationer och deras fans. Det känns inte bra att vara i Arizonas ringhörna just nu, men det är fasligt tomt där, så jag tror det är just vad de kan behöva.

Jag har gjort bort mig, men ger inte upp redan! Med reservation för några veckor fram i tiden, då är det mycket möjligt att jag står där med vit flagg och mössan i hand. Men tills dess lägger jag min tro i händerna på David Johnson & Co.

14 matcher, det är 87,5 procent av grundsäsongen det. Så ge inte upp utan ge er in i skiten för fan, in och slåss!

Arizona Cardinals HC Steve Wilks med ”the face of defeat”. Ryck upp dig!  Foto: Harry How/Getty Images.

Nyheter

To Top