Lagartiklar

Franchise tag: Tracker 2017

I natt ramlade det in nyheter om att flera spelare runtom NFL hade fått en s.k. franchise tag. De stannar därmed i sina respektive klubbar i minst ett år till, vilket dessutom ger de två parterna en förlängd möjlighet att arbeta fram ett nytt kontrakt.

Lag har fram till onsdag på sig att besluta huruvida de ska använda franchise tag eller inte på sina stjärnor. Att göra det innebär kortfattat att spelaren får ett kontrakt på ett år där han betalas som de bästa, eller mer, på respektive position. Spelaren kan vägra skriva på, men får inte skriva på någon annanstans under kontraktets löptid – vilket innebär att han inte får spela i NFL det kommande året.

Spelare som blivit ”taggade”

Kirk Cousins, QB i Washington
Inte direkt oväntat, Washington har ingen annan lösning på positionen. Det blir andra året under taggen för Cousins och relationen mellan honom och Washington är inte helt bra. De lär fortsätta komma överens om ett nytt kontrakt, men en trade till något annat lag är fullt möjligt.

Kawann Short, DT i Carolina Panthers
Short är en oersättlig spelare längs Panthers defensiva linje. Han spelade en enorm roll under deras resa mot Super Bowl 2015 och förtjänade mer uppmärksamhet än han fick. Stabil spelare mot springspelet och har en härlig explosivitet när han rushar på insidan.

Le’Veon Bell, RB i Pittsburgh Steelers
Årets mest omtalade running back, som med sin tålmodiga stil sprang för över 100 yards per match förra året. Ett perfekt tillfälle för Bell att förhandla nytt, men Pittsburgh vill nog inte dela ut den mängd pengar som Bell söker. Nu får de honom ett år till innan de tvingas ta ställning till framtiden.

Jason Pierre Paul, DE i NY Giants
JPP fick en franchise tag även förra året, då var Giants försiktiga efter att han tidigare sprängt av sig två fingrar. Det verkade inte ha någon effekt på hans spel och här bör en kontraktsförlängning vara målsättningen.

Chandler Jones, OLB i Arizona Cardinals
Arizona bytte till sig Jones bara för ett år sedan och gjorde det med långsiktiga planer. De har varit tydliga med att detta var självklart om de inte kunde arbeta fram ett nytt kontrakt. Jones hade en väldigt bra första säsong i Cardinals och vi väntar oss att han blir en av de bäst betalda försvararna när de två sidorna väl är överens om ett nytt kontrakt.

Melvin Ingram, OLB i LA Chargers
Chargers har inte råd att tappa Ingram och ser till att han följer med dem på det nya äventyret i Los Angeles. Han har haft en stadig uppåtkurva i sin karriär och självklart vill de få returvärde på sin investering nu när han närmar sig sitt esse.

Trumaine Johnson, CB i LA Rams
Johnson taggas för andra året i rad, troligen med avsikt att förhandla fram ett längre kontrakt. Parterna har nu till mitten av juli att försöka komma överens. Rams som blev av med Janoris Jenkins förra året vill säkerligen inte bli av med ytterligare en högklassig cornerback.

Vi fyller på den här listan allteftersom fler spelare blir aktuella, så se till att titta in några gånger fram till onsdag / torsdag morgon. Listan lär fyllas på med några fler namn.

Nyheter

To Top