Cowboys

Dags för Jerry Jones att chansa i draften

Allt gick Cowboys väg förra året fram tills slutspel där det blev förlust mot Packers direkt. 2015 funkade ingenting, 2016 funkade det mesta. Var står Cowboys egentligen och hur ska man ytterligare stärka laget för att kunna vara relevanta även i ett slutspel?

Tony Romo’s skada och QB:en Dak Prescott som ingen räknat med kom in och stal showen och kunde för en månad sen kalla sig årets rookie. Den historian har rullat konstant det senaste halvåret precis som hur bra det gick för RB Zeke Elliott tillsammans med den dominerande offensiva linjen. Så vi släpper det här och nu och tittar på de andra delarna av Cowboys.

WR Dez Bryant har problem att prestera på sin högsta nivå tillräckligt ofta och med utgående kontrakt på WR Terrance Williams och WR Brice Butler är receiver-positionen utsatt. Cole Beasley gjorde en nästan lika imponerande säsong som Prescott men är låst vid sin slot-position. Det är klart att man kommer satsa vidare på Dez och Beasley men situationen om en nummer två receiver är i allra högsta grad uppe i luften. Jason Witten har i så många år varit ett självspelande piano på sin position som TE. Säkra händer, håller sig öppen och ett föredöme när det kommer till att blockera. Men han är inne på sina sista år och det är inte mycket som händer efter bollen nått hans händer. Cowboys har försökt hitta hans ersättare länge utan att helt lyckas, antingen blockar de inte bra eller så är de inte att räkna med i luften. Swaim och Hanna är bra på positionen när det springs men en mer all round TE borde stå högt på listan.

Försvaret var ett tacksamt skämt för de flesta innan säsongen drog igång. De skulle bli överkörda på både bredden och längden men man visade alla hur fel de hade genom att prestera i topp egentligen hela året igenom utan några större namn och en hel LB Sean Lee. Men problemen fanns, det var skador i mängde på både safetys och corners och redan utan tre utgående kontrakt på SS Church, CB Claiborne och CB Carr så hade bredd behövts. Man hade väldiga problem att få press på motståndarens QB och förutom ett par överraskande matcher från DE Irving bjöd man inte på många sacks. LB Rolando McClain var borta hela förra året på grund av avstängning och DE Randy Gregory lyckades bara klämma in en match mellan sina avstängningar och är även avstängd hela 2017 så räkna med att både spets och djup måste komma till över hela försvaret om man ska kunna fortsätta bygga på sitt fina 2016. För inte kan väl DC Marinelli trolla med knäna ytterliga ett år?

Nu kommer vi med all sannolikhet inte se Romo i Cowboys nästa år men räkna inte med större summer att jobba med under Free Agency. Cowboys har valt, och varit tvungna, att bygga ett lag genom draften, så kommer det bli även i år.

Potentiella mål på Free Agency:

DE Jabaal Sheard (New England Patriots)

Om pengarna är rätt kan jag mycket väl se Cowboys gå efter Sheard för en pålitlig pass rusher som inte spränger banken.

CB Marcus Cooper (Arizona Cardinals)

En corner som blandar och gör och är kanske ett mer realistiskt alternativ än till exempel Bouye. Dallas har haft problem med turnovers och är det nått Cooper är duktig på så är det den biten.

SS Micah Hyde (Green Bay Packers)

Kan spela både safety och corner något som värderas högt i Dallas på grund av brist på djup och skador. Blandade resultat under året men avslutade starkt i slutspelet.

LB/DE Nick Perry (Green Bay Packers)

Har redan viskats en del om att Boys är sugna på Perry och efter ett par fina år som pass rusher för Packers så hade han verkligen fyllt ett behov.

 

Cowboys väljer så sent som nummer 28 i draften och har sju val totalt med två i sjunde och inget i femte efter förra årets trejd för Matt Cassel med Bills. Inte alls klart vilken riktning man väljer att gå och Jerry Jones är inte rädd för att trejda upp eller ner. Receiver, pass rusher eller DB känns väl som de mest akuta behoven.

Potentiella val i Draften:

Runda 1 (28):

S/LB Jabrill Peppers (Michigan)

Känns som ett Jerry Jones val om han finns kvar. Använder man Peppers rätt kan han bli en stor tillgång. Superatletisk palymaker som är aggressiv mot spring med tuffa tacklingar. Mer tveksam i rollen när det kommer till man försvar emot pass.

Runda 2 (60):

CB Cameron Sutton (Tennessee)

Det är ju ofta i andra Cowboys chansar och Sutton är lite av en chansning. Var fantastisk innan skadorna började ställa till det och hade en del problem sitt sista år. Snabba fötter, bra händer och instinkt men har skador i bagaget och är aningen liten.

Runda 3 (92):

WR Chris Godwin (Penn State)

Kan inte se att Cowboys går igenom tre rundor utan att plocka en offensiv spelare. Avslutade sin collegekarriär på bästa sett. Stort djupt hot med bra händer och fin spänst gör att han kan slåss om nummer två platsen direkt. Lite bekväm och slarvig och har en tendens att försvinna.

Runda 4 (123):

DE Carl Lawson (Auburn)

Varit ett stort namn i college länge men har inte riktigt blommat fullt ut, mycket på grund av skador. Finns han kvar skulle den store pass rushern fylla ett stort behov för Cowboys. Tuff och elak linjespelare som måste bli lite mer atletisk mot större spelare i NFL.

Runda 6 (185):

TE Jeremy Sprinkle (Arkansas)

Ytterligare en bra TE från Arkansas som kan falla en del i draften efter att ha åkt fast för snatteri innan Arkansas Bowl. Stor TE som framförallt är bra i blockeringsspelet, nått som Cowboys värdesätter. Även ett hot i Red Zone med sin storlek och långa armar. Lite trög och långsam för att vara en en nyckelspelare varje down.

Runda 7 (199):

ILB Richie Brown (Mississippi State)

Cowboys behöver djup på alla tre LB-positionerna och Brown är en mångsidig komplementspelare med stor erfarenhet från college, startat som Mike de två senaste säsongerna.

Runda 7 (217):

OG Greg Pyke (Georgia)

Spelat både guard och tackle i college och är en kämpa som ger allt I varje spel. Som bäst i springspelet. Saknar storleken och armarna för att bli en startspelare som det ser ut nu. Men kommer att kämpa för en plats tills han dör.

Nyheter

To Top