Nyheter

Fotbollstorsdag: Steelers hos Titans

Chris Johnson och Rashard Mendenhall, båda running backs, är nyckelspelare i sina respektive lag.

Det är två lag i desperat behov av en vinst som möts i natt. Det är också två lag som har haft problem att få igång sitt springspel hittills i år. Men vi har en klar favorit inför det här mötet.

Pittsburgh Steelers spelade en smutsig match mot Eagles förra helgen. Ärligt talat så var det en riktigt dålig match som undertecknad var nära att stänga av för att byta till någon mer intressant fajt. Det var misstag och regelbrott över hela banan. Men man vann över ett bra lag på bortaplan. Tyvärr rev Troy Polomalu upp sin skada igen nästan direkt. Det är så klart ett stort avbräck. Ett positivt tecken är att springspelet såg piggare ut med Rashard Mendenhall tillbaka. Han har bara spelat en match, mot tufft motstånd, men då snittade han dubbelt så många yards per försök än Isaac Redman har gjort hittills med sitt usla snitt på 2,5 yards.

I offensiven håller Pittsburgh fortfarande på med sitt kortpassningsspel. Och man gör det jäkligt bra. Undra hur många ”screen”-spel de har kört i år? Men det är smart av Todd Haley, den offensiva koordinatorn. Det döljer de problem som man har med sin offensiva linje både i passningsspel och springspel. Tjockisarna slipper stå och putta på aggressiva och ibland överlägsna försvarsspelare och får istället komma bort från linjen och dela ut lite stryk själva.

Försvaret ser inte riktigt ut som det Steelers vi har lärt känna de senaste åren men det är inte dåligt. Med undantag av matchen mot Raiders där de fick en total kollaps. Skillnaden är att de har låtit några av sina motståndare springa en hel del på dem. Vilket var ovanligt att man såg förrut. Passförsvaret är fortfarande mycket bra även fast man saknar Polomalu. Man producerar dock en hel del turnovers och det kan de få chansen att göra även i natt.

Tennesse Titans har skämt ut sig på senaste tiden. I söndags blev man rejält utklassade av ett Vikings som ser allt vassare ut. Jake Locker, quarterback, var skadad och Matt Hasselbeck hade tagit hans plats. Han är en bra spelare som borde kunna göra ett hyffsat jobb men veteranen fick inte igång någonting och Titans avslutade matchen med bara sju poäng. Det här är ett lag med många problem.

Chris Johnson brukade vara en stjärna i NFL. Efter Adrian Peterson i Vikings ansågs han bara för 2-3 år sedan vara ligans bästa running back. Men förra året var han en stor besvikelse och den här säsongen har startat på samma sätt. Johnson sprang för 140 yards mot Texans men om man bortser från den matchen har han snittat drygt 17 yards per match. Det är frustrerande för oss som har honom i Fantasy kan jag säga.

Det är också en stor anledning till att Titans anfall inte kommer igång. För de har gott om talang i övrigt. Det handlar heller inte bara om Johnson, blockeringen för honom är usel. Ett inkonsekvent springspel som ofta till och med resulterar i minusyards sätter laget i många tuffa situationer. Planen är lång i amerikansk fotboll och man får inte några poäng för att man tog sig halva vägen.

Försvaret har inte varit bättre. Man har släppt till minst 30 poäng i varje match och har snittat över 36 poäng hittills, det är sämst i NFL. Förutom Vikings så har man i och för sig mött rätt bra offensiva lag. Men det är inte mycket till ursäkt. Linebacker Akeem Ayers och cornerback Alterraun Verner har spelat bra men annars har de bra insatserna varit få på den här sidan av bollen.

Noterat

Om Ben Roethlisberger kastar för 287 yards eller mer i den här matchen passerar han Terry Bradshaw och blir den Steeler med flest yards i luften. På betydligt färre matcher, ska tilläggas.

James Harrison kommer nog att spela för Steelers. En viktig ledare och spelare i försvaret.

Matt Hasselbeck kommer att starta istället för Jake Locker för Titans.

Så, hur går det?

Steelers tar det här rätt lätt. Man har redan förlorat två matcher och vet hur mycket som står på spel om de vill gå till slutspel. Titans har spelat som att de inte försöker i ett par matcher och det här är nog inte matchen som de hittar sin rytm igen. Springspelet är ett absolut måste men jag tror Steelers försvar kommer ut med mycket energi och jävlar anamma. Tippar 27-13 till Pittsburgh!


Vad tror DU?

Nyheter

To Top