Nyheter

Fans hurrade huvudskada – spelare röt ifrån

Chiefs spelade inte bra då Matt Cassel, quarterback, blev tacklad i huvudet mot Ravens. Men fansen applåderade. Lagkamraten Eric Winston hade ett par väl valda ord till hemmapubliken.

Matt Cassel och Kansas City Chiefs offensiv har haft det tufft hela året. Man har gett bort bollen i fel situationer och inte lyckats motsvara förväntningarna. Cassel blev utbuad på offentliga framträdanden inför den här säsongen och han har inte blivit mer populär sedan dess. Det hela kulminerade i helgen när man endast lyckades göra sex poäng på hemmaplan mot Baltimore Ravens.

Efter att ha stått för tre turnovers blev Cassel tacklad hårt av Haloti Ngata i fjärde kvarten precis efter att han hade släppt bollen. Han blev liggande i flera minuter med vad laget senare beskrev som en ”huvudskada”. Under den här tiden så applåderade och hejade en stor del av Chiefs egna fans. Inte snyggt, så klart, med tanke på hur allvarliga den typen av skador kan vara.

Efter matchen kallade den offensiva linjemannen och veteranen Eric Winston till sig ett par reportrar för att göra ett uttalande. Han förklarade att fansens beteende gjorde honom illamående och han aldrig hade varit med om något så pinsamt i sin karriär. Winston var mycket känslosam, med all rätt, och sade något som faktiskt behövde sägas.

Det fysiska slitage som spelarna i NFL utsätts för, frivilligt ska det sägas, kommer troligtvis att påverka hela deras liv. Det säger även Eric Winston i sitt tal. De flesta kommer att dö i förtid och kommer troligtvis att få leva med en hel del krämpor efter att deras fotbollskarriär är över.

En av de som har engagerat sig i den här frågan är Ross Tucker, från bland annat ESPN. I en podcast där han regelbundet medverkar valde man att lyfta några andra exempel från samma vecka för att belysa det som många fans ofta inte tänker på.

Ett av dessa handlade om Jahvid Best, running back i Lions. Han kunde inte spela matchen för att han fortfarande lider av symptom från en hjärnskakning han fick för 10 (!) månader sedan. Det andra om Danny Amendola, receiver i Rams. Han landade på axeln och hamnade på sidlinjen med en axelskada. Det man inte fick veta då var att Amendolas nyckelben hade tryckts in i kroppen mot hans kroppspulsåder och varit nära att bli en livshotande skada.

Amerikansk fotboll är en våldsam sport. Det går inte att komma ifrån. Men man måste fortfarande visa respekt när en annan person skadar sig allvarligt. Oavsett hur dåligt han spelar.


Se videon med Eric Winston (uppdatera sidan om inte videon syns…)


Nyheter

To Top