Nyheter

Fotbollstorsdag: Bengals hos Eagles

Den här torsdagen är det Cincinnati Bengals som hälsar på Philadelphia Eagles. Bengals jagar slutspel och det kommer att krylla av unga talangfulla spelare på båda sidor av planen.

Den här matchen såg kanske hetare ut innan säsongen drog igång. Nu är Eagles i stort sett ute ur slutspelet och har de flesta av sina stjärnor skadade. Men låt oss inte underskatta betydelsen av den. För Bengals är en vinst ett måste här då man ligger på samma resultat som rivalen Steelers i kampen om konferensens sista wildcard. Matchen är också viktig för flera av spelarna och tränarna i Eagles. Nick Foles har startat istället för den skadade Michael Vick på senaste tiden och har gjort det bra.

På grund av Vicks kontrakt måste Philadelphia bestämma om de vill behålla honom bara dagar efter säsongen är över. Annars kickar en automatisk förlängning och stor utbetalning in. Personligen tror jag att Foles redan har visat tillräckligt för att Eagles ska släppa Vick. Men det betyder inte att han kan klappa ihop helt här på slutet. Resultatet i de här avslutande matcherna är också viktiga för tränaren Andy Reid. Det finns fortfarande en chans att hans spelare kan rädda jobbet åt honom.

Bengals hos Eagles

Det finns många intressanta saker att hålla ett öga på i den här matchen. Bland annat har vi en av ligans bästa defensiva linjer i Cincinnati mot den kanske sämsta offensiva linjen i NFL i Philadelphia, som har drabbats av många skador på sina stora killar. Vi kommer också att få se en av ligans bästa receivers, A.J Green, utmana ett passförsvar som har haft problem. Lagets safeities har spelat alldeles för aggressivt och kommunikationen dålig. Cincinnati har också väldigt många unga spelare som det kan vara värt att hålla ett öga på. Jermaine Gresham är en tight end stöpt ur samma form som en Aaron Hernandez eller Jimmy Graham. Stor, stark och snabb på samma gång.

Bengals har också ett par unga receivers, främst Andrew Hawkins och Mohamed Sanu, som är spännande. I försvaret är det rookien Vontaze Burfict som står ut tillsammans med Rey Maualuga och Geno Atkins. Även i Eagles finns det många intressanta spelare att hålla ett öga på. Linebackern och rookien Mychal Kendricks har varit upp och ned men har ändå visat stor potential. En annan rookie är Fletcher Cox i mitten av den defensiva linjen. Nyförvärvet DeMeco Ryans har klivit in och axlat en ledarroll i försvaret. Med Vick och McCoy skadade så har Foles tillsammans med Bryce Brown, running back, blivit de nya ledarna i offensiven. Brown har gjort ett jäkla fint intryck hittills. Även fast han har haft vissa problem att hålla i bollen.

I slutändan så tror jag att Bengals tar den här matchen. De har så mycket mer att spela för och i Eagles ligger så mycket av ansvaret på oerfarna rookies. Andy Dalton är ingen veteran men tillsammans med Green och försvaret tog de sig faktiskt till slutspel förra året. Om de vill göra det igen så finns det bara ett acceptabelt resultat i natt.


Vem tror DU vinner?

Nyheter

To Top