Nyheter

Tankar om helgen

Det blev en intressant helg. Flera av favoriterna förlorade och vi fick se ett par rejäla och kanske till och med oväntade utklassningar. Vi delar med oss av några spontana tankar om matcherna.


Cowboys-Bengals (20-19)

En tung förlust för Bengals som hade en stadig ledning på nio poäng i slutet av matchen. Den defensiva linjen kontrollerade matchen långa tider och stängde ned Cowboys springspel. Men Bengals lyckades inte göra touchdowns, fick nöja sig med field goals och gav Dallas en chans att komma tillbaka. Bland annat genom en tappad passning av A.J Green nere vid målområdet. Det gjorde att Romo kunde leda sitt lag till seger i fjärde kvarten där ett field goal vann dem matchen med en poängs marginal. Dallas drabbades av skador både på rookien Claiborne och sin stjärnreceivern Dez Bryant.

Lions-Packers (20-27)

Detroit tog ledningen i ovädret med fjorton mot noll. Men några billiga misstag gjorde att Packers kunde komma ifatt. Det var verkligen förskräckligt väder och snön yrde inne på arenan. Stafford tappade greppet om en boll och kastade en interception efter ett missförstånd mellan honom och hans receiver. Green Bay kunde också springa bollen hyfsat. Till och med Rodgers sprang in en 30-yards touchdown. Lions har fortsatt svårt att avsluta matcherna och förlorade till slut med sju poäng.

Falcons-Panthers (20-30)

Cam Newton gjorde ännu en riktigt fin match när Panthers skrällde mot Falcons. Han kastade för 300 yards och sprang för 100 yards till. Försvaret lyckades stänga ned det lilla springspel som Falcons försökte med. De hade väl inte egentligen något val efter att Panthers chockade och tog ledningen med 23-0. Matchen slutade 30-20.

Titans-Colts (23-27)

Colts låg under igen och Luck ledde sitt lag till seger genom att hämta upp sin sjätte match i fjärde kvarten. Chris Johnson kom aldrig igång och Jake Locker var inte bra i slutet av matchen. Andrew Luck började matchen med flera misstag, som så många gånger förr i år, men vaknade till. Nu är Indianapolis 9-4 och har till och med chansen att komma ifatt Texans! Det lär inte hända men slutspelet är mycket nära.

Rams-Bills (15-12)

En poängsnål match. Jeff Fischer har verkligen gjort underverk med St. Louis och nu vann de sin sjätte match. Ryan Fitzpatrick hade nästan 80 procent lyckade passningar men det räckte inte. Sam Bradford ledde laget till seger med en serie i fjärde kvarten.

Chiefs-Browns (7-30)

Kansas City är Jamaal Charles. Han hade en jättematch igen men man förlorade ändå. Cleveland har spelat riktigt fint på senaste tiden och egentligen hela året. Det finns mycket att vara positiv över med det här laget. Nu körde de över Chiefs. Browns kan vara ligans mest underskattade lag.

Bears-Vikings (14-21)

Adrian Peterson gjorde det igen. Han är, precis som Jamaal Charles i Chiefs, det enda offensiva vapnet i det här laget när Percy Harvin är borta. Skillnaden är att Peterson är ännu mer effektiv. Man passade bara för 91 yards och det är självklart det som är lagets svaghet. Men det räckte för att besegra ett svagt Bears som har mycket problem just nu. Vi varnade för att det kunde hända och de har sett riktigt dåliga ut på senaste tiden.

Chargers-Steelers (34-24)

San Diego vann över Pittsburgh trots att Big Ben var tillbaka. En riktigt tung förlust för Steelers som befinner sig i en tuff strid om en slutspelsplats. San Diego gjorde en bra match, tog ledningen från början och lät aldrig Steelers komma in i matchen.

Eagles-Buccaneers (23-21)

Philadelphia har vunnit fyra matcher i år. Med sammanlagt sex poäng. Det här är ännu en tung förlust för Tampa Bay som nu har en rejäl uppförsbacke för att nå ett eventuellt slutspel. Nick Foles gjorde ännu en väldigt imponerande match för Eagles. En sådan här match till så ryker Michael Vick. Springspelet fungerade inte och han hade inte lagets bästa receivers till sin hjälp. Ändå körde de över Buccaneers passförsvar. Som inte är särskilt bra så klart.

Ravens-Redskins (28-31)

Washington vann igen mot tufft motstånd. Den största historien är hur otroligt dåligt Ravens försvar var i början av matchen. Uselt. Uselt. Bland det sämsta jag har sett i år från något lag. Tyvärr skadade sig Robert Griffin III i slutet av matchen. Testerna visade senare att det inte var en allvarlig skada och det återstår att se om han kan spela nästa helg. Men Kirk Cousins kom in istället och kvitterade matchen med en touchdown och genom att gå för två poäng därefter. Cousins var en av veckans riktiga rubriker.

Jets-Jaguars (17-10)

Det här var den matchen som hela NFL-världen bänkade sig framför med stor entusiasm. Eller inte. New York lyckades springa bollen väldigt framgångsrikt och Jaguars offensiv kunde inte producera några poäng mot Jets försvar. Jets har fortfarande chansen att nå slutspelet. Trots sitt pinsamma spel i år.

Dolphins-49ers (13-27)

Colin Kaepernick behövde en bra match för att behålla jobbet före Smith. Han spelade bra, undvek misstagen och 49ers kunde vinna matchen. Aldon Smith har nu 19.5 sacks och är på god väg att slå rekordet som Michael Strahan sitter på just nu.

Saints-Giants (27-52)

Drew Brees har inte avslutat den här säsongen på ett bra sätt. Han har försökt för mycket och kastat på tok för många interceptions. Det här var ingen vacker match på det viset för även Eli Manning kastade ett gäng. Saints har ingenting att spela för och det syns. Giants gjorde en helt okej match och verkar ha fått upp lite fart här inför slutspelet. Som vanligt. Man bara måste bara nämna den unga Stevie Brown som fångade både sin sjätte och sjunde interception för året i den här matchen.

Cardinals-Seahawks (0-58)

Vad ska man säga. 58-0. Det är ett totalt skämt. Cardinals är ett skämt. Seahawks quarterback Russel Wilson hade sju lyckade passningar i den här matchen! Det behövdes inte mer. Cardinals gav bort fumbles och interceptions åt alla håll och Seattle sprang bollen bra. Vet inte om den här matchen säger särskilt mycket om något lag. Förutom allt det som vi redan visste. Kan inte se något annat scenarion än att tränaren Ken Whisenhunt får sparken. Han må vara den mest framgångsrika tränare som Cardinals har haft men vad sänder det för budskap om han få behålla jobbet? Att nio raka förluster och att förlora med 58-0 är acceptabelt?

Texans-Patriots (14-42)

En uppvisning av New England. Total utklassning i en match mellan två av ligans bästa lag. Efter några viktiga situationer i början var matchen över. Patriots spelade lysande samtidigt som bollen studsade åt deras håll. Man hade till exempel två fumbles. En studsade in i målområdet där Patriots fick en touchdown och den andra fick man tillbaka. Texans förlorade sin. Annars vara bara offensiven för mycket för Texans i första halvlek. Men Houston hade ändå chanser att komma tillbaka in i matchen senare men Patriots försvar spelade väldigt bra och Schaub var inte på topp. Man misslyckades bland annat med att konvertera två gånger på fjärde down. Vince Wilfork spelade otroligt bra. Andra som stod ut var bland andra Tom Brady, Kyle Arrington och J.J Watt.


Så, vad tyckte DU stod ut i helgen?

Nyheter

To Top