Nyheter

Fotbollstorsdag – Bears hos Packers

Den här veckan inleds ”Thursday Night Football”. Det är NFL Network som producerar och man börjar med är en riktig höjdarmatch. Chicago Bears hälsar på hos Green Bay Packers sent i natt.

Chicago Bears fick börja sin säsong med en relativt enkel match. Man vann som väntat hemma mot Indianapolis Colts. Green Bay Packers däremot hade en helt annan utmaning att ta sig an. Man spelade hemma men fick besök av ett otroligt imponerande San Francisco 49ers. Det blev inte någon utklassning men 49ers vann rättvist i slutet. Nu möts de två gamla rivalerna från NFC North denna fotbollstorsdag. Alla matcher i NFL är viktiga på grund av den korta säsongen, men matcherna mot lag i samma division är ännu viktigare. Särskilt i NFC, som är den bättre av de två konferenserna just nu, där man kan föreställa sig att det kommer att bli hård konkurrens om ”wild card”-platserna.

Nycklarna till matchen

49ers lyckades på ett mycket imponerande sätt stänga ned Packers vanligtvis blixtrande offensiv. Men det finns ingenting som säger att den inte skulle vara lika bra som förra säsongen. Man har fortfarande ligans bästa quarterback i Aaron Rodgers och hans receivers håller högsta klass. Springspelet är ett frågetecken men jag är inte övertygad om att det alls behöver vara så dominant. 49ers är erkänt tuffa att springa på och jag tror nog att man kan visa upp en bättre produktion mot Bears, som förvisso också har ett bra försvar. Dessutom så måste Packers offensiv vara sugna på revansch. Jag tror fortfarande mycket på Rodgers till Nelson.

Försvaret i Packers är ett annat frågetecken. Men det är en del nya delar och man får anta att det kan bli bättre ju längre säsongen lider. Vi vet att Bears offensiva linje har haft rejäla problem tidigare och Packers har Clay Matthews. Jag har redan tippat honom till att blir årets defensiva rookie och han började bra med 2.5 sacks mot 49ers. Men han måste få hjälp av rookien Nick Perry på andra sidan och B.J Raji i mitten. Annars är Packers försvar mediokert men har visat att man kan skapa mycket turnovers. Och det ska inte underskattas.

Bears offensiv blev mycket bättre till i år. Man tog in receivern Brandon Marshall som redan första veckan visade vad han kan med över 100 yards i mottagningar och en touchdown. Jay Cutler, quarterback, kan spela på en hög nivå även fast han är en så kallad ”gunslinger” och gillar att chansa. Man har ett bra stall av running backs med Matt Forte och murbräckan Michael Bush.

Försvaret skämde ut Andrew Luck förra veckan och skapade turnovers. Det finns mycket rutin på den sidan av bollen hos Bears. Man måste få press på Rodgers med veteranen Julius Peppers och rookien Shea McClellin. Sedan tror jag att det är svårt att totalt stänga ned Green Bay hemma. Men jag gillar Bears i år och här har de chansen att visa vad de kan göra mot ett fantastiskt lag.

Håll ett öga på

Aaron Rodgers till Jordy Nelson. Jag tippar på minst två touchdowns för det här dynamiska paret. Minst en mot bakre axeln.

Cutler och hans turnovers. Han kastade en touchdown långt ned på egen planhalva som fångades av en Colts-spelare som sprang i den för en touchdown. Packers försvar, med Woodson i spetsen, är mästare på turnovers.

Bears tunga springspel. Man har bra alternativ i passningsspelet och Cutler har en tung arm. Men Packers lät 49ers springa rätt bra på dem förra veckan och Forte och Bush är inte sämre. Kan man stoppa dem?

Poängtavlan. Det här kommer att dra iväg. Tror att båda lagen kommer att göra rejält med poäng i den här matchen.


Vad tror DU? Vilka tar hem den här matchen vem blir hjälte?

Nyheter

To Top