Nyheter

Vecka 2 – Dags att vakna upp

Första veckan brukar bjuda på överraskningar. Nu är verkligheten tillbaka. Så blev det för Chicago när de åkte till Green Bay och blev utklassade. Låt oss titta på de andra matcherna.

Det var en härlig första vecka av fotboll. Många lag överraskade positivt och andra var en besvikelse. När det skulle bildsättas så var det svårt att inte välja gamlingen Ray Lewis. 37 år gammal i världens kanske mest fysiskt krävande sport på en av de mest våldsamma positionerna i mitten av Ravens försvar. Det har snackats länge om hur legenden har börjat tappa och varje år ger han kritikerna svar på tal genom att kompensera för sin tappade kvickhet med att spela smartare och alltid vara runt bollen. 13 tacklingar och en forced fumble i säsongens första match är lysande till och med för en av historiens bästa linebackers.

Veckans första match spelades redan i torsdags. Packers vann enkelt över Bears i en viktig match. Packers försvar dominerade matchen och Clay Matthews hade lekstuga med Chicagos offensiva linje. Jay Cutler blev sackad 7 gånger (!) och kastade ett gäng interceptions. Även Green Bay hade det lite tufft offensivt till en början men en touchdown på ett fejkat field goal fick igång dem. Packers vann till slut med 23-10. Men nu tar vi en titt på helgens matcher.


Veckans bästa matcher

New Orleans Saints hos Carolina PanthersSöndag 16 september (19.00)

Två lag som inte spelade bra första veckan. Saints fick på nosen av rookien Robert Griffin III och hans Redskins. Försvaret måste spela bättre för Brees kommer att fortsätta producera. Panthers var en stor besvikelse i första matchen. Avsaknaden av lagets bästa running back Jonathan Stewart var tydlig och springspelet fungerade inte. Cam Newton kastade inte bollen så bra som man hade hoppats. Det här är en divisionsrivalitet mellan två lag med höga ambitioner.

Baltimore Ravens hos Philadelphia EaglesSöndag 16 september (19.00)

Här har vi två lag som hade så ruskigt olika start på säsongen som går. Men båda vann sin match. Ravens såg övertygande ut mot Bengals och Joe Flacco gjorde en av de bästa matcherna jag någonsin har sett honom spela. Försvaret stängde ned Bengals och skapade turnovers. Eagles mötte ett dåligt Cleveland Browns och lyckades med nöd och näppe knipa segern med en poäng. Michael Vick, quarterback, kastade fyra interceptions mot ett bra försvar. Det håller så klart inte. Man har kanske ligans bästa running back i LeSean McCoy men han fick knappt vara med. De måste ge honom bollen och Vick får inte ge bort bollen. Försvaret spelade bra däremot.

Dallas Cowboys hos Seattle SeahawksSöndag 16 september (22:05)

Cowboys vann överraskande borta mot Giants. Tony Romo, quarterback, gjorde en lysande match och offensiven hittade en fin balans med det unga stjärnskottet som kommit från ingenstans DeMarco Murray, running back. Passförsvaret, som har varit ett problem tidigare, spelade mycket bra och det höga draftvalet Morris Claiborne gjorde en fruktansvärt imponerande debut. Där har vi en stjärna. Seahawks hade jag, och många andra, stora förhoppningar på och jag trodde allvarligt talat att de skulle sopa mattan med Cardinals. Men så blev det inte och nu gäller det för rookien Russell Wilson och det unga försvaret att gasa på mot tufft motstånd. Seahawks springspel måste dominera matchen. Seattle är ett av ligans svåraste ställen att spela på som bortalag.

New York Jets hos Pittsburgh SteelersSöndag 16 september (22:15)

Jets gjorde en väldigt bra första match. Laget vars offensiv inte åstadkom någonting under försäsongen bara öste in poäng mot ett svagt Bills. Försvaret spelade den tuffa fotboll de är kända för. Men nu tror jag att det är tillbaka till verkligheten mot ett Steelers ute efter revansch. Annars blir jag imponerad. Steelers fick bli de första att känna på att Peyton Manning, quarterback, är tillbaka när han manipulerade försvaret och bärgade vinsten tillsammans med sitt nya lag. Men det finns mycket talang i det här laget. Ska Jets vinna så måste de utnyttja den oerfarna offensiva linjen i Steelers och skapa turnovers och långa tredje downs.

Detroit Lions hos San Francisco 49ersSöndag 16 september (02:20)

Lions vann knappt sin första match. Matthew stafford, quarterback, kastade några riktigt dåliga interceptions men som den vinnaren han är lyckades han samla sig och, med viss hjälp från den fantastiska receivern Calvin Johnson, leda laget på en lång drive för att vinna matchen med 10 sekunder kvar. Man verkar i alla fall ha hittat ett springspel med Kevin Smith att balansera ut den redan väldigt farliga passoffensiven. Passförsvaret är fortfarande ett frågetecken för Detroit. 49ers stod kanske för den första veckans mest imponerande insats genom att besegra Packers borta. Försvaret är helt enkelt otroligt bra. Så bra som vi har sett i något lag på länge. Jag petade faktiskt Stafford i mitt fantasylag för att 49ers defensiv skrämmer så mycket. Även offensivt har man något mycket spännande på gång. Ett tungt springspel kombinerat med en skock vapen i passningsspelet. Det hänger mycket på hur hög nivå Alex Smith, quarterback, kan hålla.

Denver Broncos hos Atlanta FalconsMåndag 17 september (02:30)

Om 49ers stod för den mest imponerande insatsen förra veckan så kommer Broncos inte många steg efter. Man besegrade Steelers på bortaplan, spelade ett disciplinerat försvarsspel och Peyton Manning såg ut som den vi spelare har lärt oss att älska. Ändrade spel från linjen och besegrade försvaret i det mentala spelet. Ja, så vilket lag var tredje mest imponerande? Jag nominerar Atlanta Falcons. Offensiven bara öste på i maxfart. Matt ryan, quarterback, var skarp och hade lekstuga med Chiefs försvar. Nu gör vi det officiellt, tycker jag. Unga receivern Julio Jones är, trots att det här bara hans andra år, redan en av ligans bästa receivers. Han är snabb, stor, stark och fångar tuffa bollar. Han kan springa alla routes. En fantastisk spelare helt enkelt. Frågan är hur Falcons försvar kan stå emot Broncos och Manning. Falcons tappade Brent Grimes, en av NFL:s bästa cornerbacks, till skada första veckan. En stor förlust.


Samtliga matcher

13/9: Chicago at Green Bay – 02:20
16/9 : Tampa Bay at NY Giants – 19.00
16/9 : New Orleans at Carolina – 19.00
16/9 : Arizona at New England – 19.00
16/9 : Minnesota at Indianapolis – 19.00
16/9 : Baltimore at Philadelphia – 19.00
16/9 : Kansas City at Buffalo – 19.00
16/9 : Cleveland at Cincinnati – 19.00
16/9 : Houston at Jacksonville – 19.00
16/9 : Dallas at Seattle – 22:05
16/9 : Washington at St. Louis – 22:05
16/9 : NY Jets at Pittsburgh – 22:15
16/9 : Tennessee at San Diego – 22:15
16/9 : Oakland at Miami – 22:15
16/9: Detroit at San Francisco – 02:20
17/9: Denver at Atlanta – 02:30


Vad ser du? Vilken blir den bästa matchen?

Nyheter

To Top