Nyheter

Försäsongen är här – Saints mot Cardinals

Sent i går spelades den årliga Hall of Fame Game i Canton, Ohio. Matchen markerar starten på försäsongen och i år var det New Orleans Saints som tog sig an Arizona Cardinals.

Det är speciellt att kolla på försäsongsmatcher. Resultatet säger egentligen inte så mycket och det ger betydligt mer att kolla på tendenser och individuella insatser än siffrorna på tavlan. I går spelades årets första match när Hall of Fame Game gick av stapeln i Canton, Ohio. New Orleans Saints besegrade Arizona Cardinals med 17-10.

Det är ligan som bestämmer vilka lag som ska delta i den här matchen och de lag som blir utvalda spelar precis som vanligt fyra andra försäsongsmatcher. Vi ska dela med oss lite av våra intryck och tankar från matchen för er som missade den. Det här är ingenting som vi kommer att göra för varje försäsongsmatch utan tanken är snarare att sammanfatta varje vecka med lite reflektioner.

HoF Game: Saints mot Cardinals

Saints var det laget som gav fler positiva besked. Drew Brees spelade en drive och då ledde han laget ned till en touchdown direkt. Springspelet var dock det som bar det offensiva spelet och kommer att vara en riktig faktor i år igen. Med Sproles, Thomas, Ingram, Ivory och en ung spelare vid namn Cadet så har de minst sagt resurser bland sina running backs. Saints offensiva linje såg stark ut även utan Carl Nicks och Cardinals hade svårt att stå upp i springspelet eller komma åt Saints quarterbacks.

Saints andra quarterback Chase Daniels var en riktigt positiv överraskning. Kanske den spelare som gjorde det största intrycket. Han fick mycket speltid och gjorde några riktigt fina kast. Han avslutade matchen med drygt 75-80 procent lyckade kast, varav en touchdown och en olycklig interception i målområdet. Han ledde bland annat en drive på över 90 yards där han satte alla kast.

Även linebackern Curtis Lofton som Saints har tagit in från Falcons såg riktigt pigg ut. Darren Sproles såg lika kvick och elektrisk ut som vanligt.

Cardinals började inte matchen bra. Man lät Saints marschera hela planen ned direkt. Man tacklade riktigt slarvigt både i försvaret och i special teams. Den offensiva linjen, som det har funnits en hel del oro kring, var skakig och dominerades av Saints defensiva linje.

Det är en jämn kamp om vem som ska spela quarterback för Cardinals i år. Kevin Kolb fick chansen från start och det kunde inte ha gått mycket sämre än vad det gjorde. Kolbs första kast var en riktigt dålig interception på en out-route till vänster. Bollen var inte ens nära hans receiver. Dessutom blev Kolb lite senare tacklad i sitt eget målområde och skadade sig. Han fick kliva av efter ett lyckat kast av fyra och en interception. Kolbs enda lyckade kast skulle dessutom ha varit en safety eftersom Cardinals left tackle höll i sin motståndare.

John Skelton fick ta över och tyvärr för Kolb så såg han riktigt bra ut. Den unga Skelton med den stora armen ledde bland annat en 90-yardsdrive till en touchdown och såg väldigt nöjd ut på sidlinjen efter sin insats. Han såg kanske till och med lite för nöjd ut efter att Kolb skadade sig. Expertkommentatorn Mike Mayock pratade också mycket om en intressant ung tight end vid namn Rob Housler. En riktig speedster som liknas vid Aaron Hernandez i Patriots. En spelare som vi kanske kommer att få se mer av framöver.

Domarna var en snackis inför matchen. Eftersom de domarlag som vanligtvis arbetar under matcherna ligger i tvist med ligan så har man tagit in reserver. Domare som är vana vid att arbeta med collegefotboll eller i sämre ligor. Det var inte helt lyckat. Det kändes lite rörigt och de missade en touchdown på Saints första drive och en safety då de borde ha kastat en flagga för holding. Det var försäsong även för dem så man bör väl vara lite snäll så här i början men det känns inte så värst bra det här med ersättningsdomare.

Så! Nu ser vi fram mot försäsongen, som börjar på torsdag, och så småningom den riktiga säsongen som drar igång i början av september. Gårdagens match gav mersmak.

Nyheter

To Top