Nyheter

Förändringar skapar oro i Steelers

Hetlevrade Todd Haley har tagit över som offensiv kooordinator i Steelers. Men relationen med Ben Roethlisberger har fått en skakig start. Kan tränarbytet ta Steelers till en ny Super Bowl?

”Snap the fucking ball! You hear me?! Snap the fucking ball!”. Det är september 2009 och Kansas City Chiefs offensiv har svårt att få igång sitt anfallsspel mot Baltimore Ravens. Det hjälper inte att Brodie Croyle, Chiefs quarterback, inte lyckas få igång spelet. Man tvingas använda en time out för att undvika ett straff. Kamerorna fångar huvudtränaren Todd Haley, känd för sitt heta temperament, när han skriker på sin unga quarterback. Det var varken första eller sista gången en uppretad Haley fastnar på linsen.

Mitt i NFC Championship Game, tidigare samma år när Haley var offensiv koordinator i Cardinals, fick vi se hur han skällde ut Kurt Warner i början av matchen. I andra halvlek hade han en konflikt med receivern Anquan Boldin, som sliter av sig hjälmen och ser ut som att han är redo att slå till sin tränare, som också fångades av kamerorna.

Nu har Todd Haley fått ett nytt jobb. Som offensiv koordinator i Pittsburgh Steelers. Men förhållandet mellan Haley och stjärnan Ben Roethlisberger, QB, fick en dålig start. För det första var Big Ben god vän med den tidigare koordinatorn, som nu blev av med jobbet. Det talades i media om att de två inte ens hade talats vid några veckor efter anställningen och nu när det nya spelsystemet ska installeras har Roethlisberger bland annat sagt att han känner sig ”frustrerad”.

Offensiv filosofi

Det är inte helt klart hur Steelers kommer att spela under Haley. Men rykten säger att han vill springa bollen mer. Haley har dock tränat både ett passorienterat lag och ett lag som levde på sitt springspel. Båda gångerna mycket framgångsrikt. Med tanke på vilka spelare som Steelers har till sitt förfogande i sina unga receivers Mike Wallace, Emanuel Sanders och Antonio Brown och det faktum att Mendenhall, RB, är skadad så känns det ju nära till hands att kasta bollen. Men det är inte vad det viskas om, så vi får se.

En anledning att Haley överhuvudtaget togs in tros vara för att motivera Roethlisberger till att ta det det där slutliga steget upp till de quarterbacks som räknas som elit i NFL och i vad man har hört från stjärnan så verkar det som att det nya spelsystemet ställer högre krav på honom. Helt klart är att offensiven måste ta ett större ansvar när defensiven går igenom något av ett generationsskifte.


Hur bra kan Steelers vara i år, tror DU?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Nyheter

To Top