Nyheter

Fishers förtroende förbrukat

På måndagskvällen svensk tid sparkade Los Angeles Rams sin huvudtränare Jeff Fisher.

Det är inte många dagar sedan det annonserades att 58-årige Jeff Fisher fått sitt kontrakt förlängt men Rams storförlust hemma mot Falcons i söndags blev den sista med Fisher som huvudansvarig. Rams står på 4-9 och Fisher har inte haft en vinnande säsong sedan han var i Tennessee 2008, hans sammanlagda resultatrad med Rams blev 31-45-1 och han förmådde inte leda klubben till ett enda slutspel under sin tid i organisationen som inleddes 2012.

Allt var på plats när Rams återvände till Los Angeles den här säsongen. Ett par bra unga spelare och en ny quarterback i Jared Goff som laget valde först av alla spelare i årets draft. Det var dock väldigt få som trodde att Rams skulle kunna utmana i år med Case Keenum som quarterback, en dålig offensiv linje och mycket svaga passningsmottagare. Det var därför Jeff Fisher på många sätt grävde sin egen grav med ord om förändring, slutspel och ”Seven and nine bullshit” i dokumentärserien ”Hard Knocks”.

Keenum blev inte heller det utropstecken som han hade behövt bli för att kunna låta Goff ”växa upp” vid sidan av och verkligen ta över nästa år men Fishers överdrivet försiktiga hanterande av påläggskalven Goff har fått i kritik i skenet av att andra rookie QB:s som Dak Prescott i Dallas och inledningsvis även Carson Wentz i Eagles axlat manteln omgående och presterat bra.

Den urusla offensiva linjen har helt förlamat lagets stora stjärna RB Todd Gurley och Rams har imponerat på ingen i år. Efter Atlantaförlusten gick Gurley och WR Tevon Austin ut och var öppet kritiska till sina lagkamrater och andra inom organisationen, Gurley kallade anfallet ett ”middle school-offense”.

Tajmingen för nyheten överraskade en del i NFL-världen med tanke på att Rams har en kort vecka och en stor utmaning i mötet med Seattle Seahawks redan på torsdag. Special teams koordinatorn John Fassel kommer att leda laget från sidlinjen som en övergångslösning tills en ny huvudtränare är kontrakterad, något som förmodligen lär annonseras först när Rams avslutat sin säsong.

Nyheter

To Top