Julkalendern

Lucka #13: Ett helgon

Välkommen tillbaka till vår lilla julkalender. 24 tips för dig som skall köpa en julklapp till ett NFL-fan. Idag är det Lucia, vilket gör att vi tar inspiration från ett helgon.

Lucka #13 – En biografi

Jag skulle inte tro att någon av oss kan undvika det faktum att det är Luciadagen idag. Antingen genom har vi gjort ett aktivt val och på något sätt bevistat ett luciatåg, eller så har kanske chefen köpt in ”lussebullar” för att glädja oss i vintermörkret. Lucia går helt enkelt inte undvika.

lamar-huntNu undrar du säkert hur undertecknad kommer applicera ett italienskt helgon på en julklapp med NFL-tema? Ja, det har onekligen inte varit lätt, men någonstans är det hela relativt logiskt. Ett ”helgon” i NFL är ju de där spelarna som givit som givit sitt liv för sin klubb. Vi pratar om trotjänarna, legenderna, ikonerna. Personerna som ÄR ett ”franchise”. Ordet helgon kanske inte är helt lätt att applicera på dessa människor i alla lägen eftersom resan mot toppen inte alltid varit spikrak. Oavsett hur rent deras samvete är kan dock deras historia vara intressant att ta del av. Idag tar vi oss en titt på ytterligare en typ av boktips. Biografierna.

Vilka böcker skall man då ge sig på? Ja, här är det bara att googla på. Bokhandlare som Amazon brukar ge oss bra riktmärken med sina användarbetyg. Ett Jets-fans bokhylla bör exempelvis innehålla en bok om Joe Namath, medan Ravenssupportern säkerligen är sugen på en bok om Ray Lewis. Missa inte heller biografierna av ledarna som formade spelet och ligan. Här kan historien om Lamar Hunt vara intressant läsning. Kansas City Chiefs legendar var onekligen en man som hade ett finger med i allt!

Här hittar du för övrigt resten av luckorna i julkalendern.

 

Nyheter

To Top