Raiders

Ytterligare 336 lbs offensive linje

I slutet av den tredje rundan vände Raiders siktet mot den offensiva linjen. Unga, tunga Gabe Jackson är ytterligare ett försök att stärka linjen.

Raiders var väldigt aktiva i årets free agency. De hade trots allt knappa 60 miljoner att spendera. Fokus låg på att stärka lagets två linjer, inte minst den offensiva linjen. Tre spelare som är tänkbara starters skrev på. Men Raiders var inte färdiga än.

I går natt, efter en trade ner för fler picks, valde Raiders årets 81 rookie. Det blev den stora, starka guarden Gabe Jackson från Mississippi. En av draftens bästa guards, framförallt i ett power-baserat schema. Med sina 336 lbs kan han vara en tung bricka i springspelet.

Jackson bör inte användas i pull-spel där han letar sig upp i banan. Han har svårt att hitta försvarare att stoppa och är inte tillräckligt snabb i sidled att kompensera sin tveksamma sikt. Han är bäst när han får en klar uppgift – knuffa bort den där tacklen.

I passningsförsvaret är Jackson förvånansvärt skicklig för sin storlek. Han är tillräckligt kvick på fötterna och har en väldigt bra balans. I hans stora kropp finns enorm styrka vilket gör att han sällan förlorar rena styrkekamper.

Detta draftval är ännu en investering i lagets viktigaste enhet. Reggie har en tydlig vision hur han vill förbättra det här laget. Det ska gå centralt och utåt – från linjerna till skill-positioner. Det är också en indikation på Raiders hängivenhet till power-schema i springspelet.

Gabe Jackson har all den fysiska potentialen att bli en långvarig Raider. Han ansluter till en konkurrenskraftig grupp offensiva linjemän som ska slåss om platser i truppen. Vi vet inte vilka som kommer vara kvar. Vad vi vet dock, är att det kommer bli en rejält tung grupp. Det är stora, långa, tunga pjäser som Raiders har fångat in än så länge och Jackson fyller den profilen perfekt.

Nyheter

To Top