Draften

“Dominerar i springspelet med fin teknik”

Inför varje draft väljer Mattias Olsson från NFL Supporter ut 10-15 spelare som han tror lite extra på. En av favoriterna är La’el Collins, offensiv tackle från LSU.

Det här är inte en lista på de bästa spelarna i draften. Det är spelare som jag själv skulle välja som general manager för ett lag i NFL. Berätta gärna om egna favoriter, antingen i kommentarerna eller på Twitter!

La’el Collins kunde ha lämnat college 2014 och satsat på proffslivet men gjorde inte det. Han stannade och blev framröstad till LSU:s mest värdefulla spelare av sina lagkamrater. Det spontana intrycket är att han är en smart och sympatisk kille. Collins har bland annat varit med i scouterna och som han själv beskrev det ”hjälpt gamla tanter över vägen”.

– Jag är min egen tuffaste kritiker. Jag vet mina mål och var jag vill komma. Jag känner att jag kan gå ut och tävla med de bästa. Det handlar bara om att fortsätta jobba hårt, sade La’el Collins till Sporting News.

Collins är egentligen lite kort för att spela tackle och är kanske bäst lämpad som guard. Han har inte särskilt kvicka, lätta fötter vilket kan vara ett problem ute på kanten mot snabbare pass rushers. Det är inte otänkbart att han skulle klara sig som tackle vid behov eller efter något år i ligan.

Collins gör ett bra jobb med att snabbt få övertag och komma i position. Många stora spel går bakom honom, i stort sett alla bra spel mot Florida förra säsongen till exempel, där han gjorde en oerhört bra match. Collins är dominant i springspelet och spelar med fin teknik. Han får händerna upp i bröstet på sin motståndare, håller sin blockering länge och avslutar. Collins tar sig fort till andra nivån av försvaret där han snabbt låser upp linebackers.

Collins är inte alls dålig i passblockering, även fast LSU var rätt kassa i den delen av spelet 2014. Han spelar smart och är alltid fullt medveten om vad som händer omkring honom. Han reagerar fort när han tvingas improvisera eller lösa en krånglig situation, vilket är väldigt viktig egenskap i mitten av linjen. Collins är en grym spelare att få in i ett power-system som i Seattle, 49ers eller Indianapolis. Han ger ditt springspel en extra skjuts och har alla möjligheter att så småningom bli en av ligans bättre guards.

Nyheter

To Top