Nyheter

Fantasybloggens inför vecka 3

När ska Jones-Drew komma igång? Hur illa är det för Ray Rice och varför i hela fulla friden bär Trent Richardson en Colts-tröja?

Running backs har för mig personligen ställt till det rejält hittills. Flera höga picks som David WilsonArian Foster Stevan Ridley har orsakat stor besvikelse. Lynch levererade dock till mångas glädje förra söndagen och tystade de som tvivlat på honom, visst kommer vi ihåg att ALDRIG bänka spelare av den kalibern (inte ens mot 49ers). Överraskningen blev Packers RB James Starks som ersatte otäckt skadade Eddie Lacy, vad jag tycker om honom denna veckan kommer vi till senare. En ännu större överraskning kom inte under söndagen utan istället mitt i veckan, Colts trade för Trent Richardson. Som alla andra ägare av Richardson blev jag först glad, sen orolig, men till slut glad.

Inför morgondagens bataljer ska vi komma ihåg att det ’enbart’ är vecka 3. Tvivla inte en sekund på att starta t.ex. Arian Foster som mot mångas förmodan just nu tagit dubbelt så många carries som sin backup och som förra
säsongen klarade sig utomordentligt mot Ravens. Ray Rice, BAL, kan lätt göra en lite magsjuk med osäkerheten kring hans carries denna söndag. För första gången denna säsongen rekommenderar jag en bänkning, eller åtminstone nedgradering till RB2, för en ’stud’ som Rice. Har du tur har du handcuffat med Bernard PierceTrent Richardson är en alldeles för bra spelare för bänken även om han inte kan hela playbook, jag förväntar mig en hyfsad med potiental till mycket god söndag för 23-åringen. James Starks som antagligen inte finns tillgänglig längre bör såklart se en hel del chanser på söndagen och har du alldeles för svårt med din RB2, som jag har med Jones-Drew, tycker jag att du bör ta ”risken” (MJD möter dessutom Seahawks..). Missade du att plocka honom och fortfarande är på jakt efter något uppfriskande rekommenderas Bilal Powell, NYJ, som överraskat. Kom dock ihåg att MJD fortfarande har ’upside’ och inte bör bänkas för galna tankar om Willis McGahee (som tros ersätta Trent Richardson i Cleveland).

Wide recievers & TE’s handlar för mig fortfarande om att hålla kylan. Precis som Antonio Brown, PIT, själv är jag besviken på hans produktion. Pittsburgh börjar för övrigt ta över för San Diego som laget jag vill hålla mig borta för. San Diego Chargers? Ja, det hade jag aldrig kunnat gissa att Philip Rivers fortfarande hade det i sig. Eddie Royal, SD, har som ni säkert hört tagit stor del av Rivers’ lyft. Risk är inget han fortfarande är utan men är ändå värd en chans som FLEX eller substitut mot en ångestväckande WR2. T.Y. Hilton, IND, är en spelare jag också känner kan förtjäna ett lyft till FLEX, även om han möter ett fruktat 49ers defense. 23-åringen vi pratade om tidigare som mitt i veckan fick byta ut Brandon Weeden mot Andrew Luck ser till att nästan samtliga Colts får ett lyft (förutom Bradshaw då..).

Måste vi prata om tight ends? Jag hatar det. Okej, lite intressantare denna veckan är det. En del experter tror att Rob Gronkowski, NE, äntligen kommer infinna sig på planen och gör han det är han ett direkt hot mot Jimmy Graham som bästa TE. Har du tröttnat rejält på din TE och känner för ett tidigt riskspel kan Coby Fleener, IND, vara intressant. Jag vet, nu får det räcka med Colts men i och med Dwayne Allen’s skada och hans relation till Luck (båda Stanford) är han nämnvärd.

Quarterbacks såhär långt ner på sidan? Ja, de är ju faktiskt en relativt stabil grupp som inte bör lekas med i startfältet. Terrelle Pryor, OAK, är fortfarande ett hett namn men inget jag litar på. Starta din draftade QB, oavsett om det är Romo eller Rodgers. Skulle vara om du draftat Ben Roethlisberger, PIT, som jag nästan vågar döma ut redan efter två veckor. Återigen, quarterbacks går djupt och fortfarande finns det ingen panik med spelare som Andy Dalton, CIN, eller Sam Bradford, STL.

Lycka till nu alla fantasy-vänner. Vi hörs nästa vecka.

 

Nyheter

To Top