Nyheter

Bengals vann slarvig match mot Packers

Cincinnati och Green Bay möttes igår i en slarvig match som kryllade av turnovers. Bengals kom undan med blotta förskräckelsen medan Packers haltar in i viloveckan med två förluster.

Den här matchen blev en oväntat slarvig och böljande uppgörelse där lagen turades om att hålla i taktpinnen. Vi fick också se lite rookies komma in och spela bra. Giovani Bernard i Bengals och Jonathan Franklin i Packers, båda running backs, var produktiva den här helgen. Även Datone Jones, som Packers valde i första rundan i år, kom in och blockerade en extrapoäng.

Cincinnati Bengals fick en drömstart på matchen när de började med en lång serie som slutade med att Giovani Bernard voltade in för en touchdown på akrobatiskt vis. Strax därefter fick inte Packers returner fast på Bengals kickoff, tappade bollen och Cincinnati kunde springa ut offensiven för att dryga ut ledningen till 14-0.

Efter det förämdrades matchbilden helt. Bengals offensiv stannade av och misstagen avlöste varandra. Trots att försvaret spelade bra kom Packers ifatt och gick om. Fumbles och interceptions brukar ha den effekten. Andy Dalton spred bollarna och var väldigt inkonsekvent. Bengals hade stora problem att plocka upp blitzar från Packers cornerbacks och safetys.

Men även Aaron Rodgers visade sig vara mänsklig. Med hjälp av lite nonchalant receiverspel blev det två interceptions och Bengals tilläts återigen att ta sig in i matchen. Den offensiva linjen i Packers fortsätter att vara ett stort frågetecken och Rodgers åkte i backen många gånger.

Den här slarviga matchen kulminerade i fjärde kvarten då Packers försökte konvertera på fjärde down. Det var inget fel i beslutet. Ett lyckat spel hade nog inneburit vinst. Men rookien Franklin tappade bollen och Bengals sprang tillbaka den för en touchdown. Allt kokade alltså ned till att Packers var tvungna att göra en touchdown på sin sista serie.

Green Bay flyttade bollen bra men hamnade i en situation på Bengals planhalva där de var tredje och fem. Symboliskt nog var det den enda vettiga lagdelen denna söndag som fick avgöra. Bengals defensiva linje slog ned Aaron Rodgers passninger både på tredje och fjärde försöket. Det avgjorde en slarvig men spännande match till hemmalagets fördel.

Matchen slutade alltså 34-30. Bengals gick till 2-1 efter tre veckor, Packers till 1-2 efter ett tufft inledande schema.

De imponerade

A.J Green fick inte många möjligheter men fortsätter att vara en av ligans vassaste route runners och wide receivers.

Michael Johnson, defensive end i Bengals, var i Rodgers ansikte flera gånger och slog ned passningar när han inte nådde fram.

Giovani Bernard är rookie och running back I Bengals. Han fortsätter att vara ett imponerande flexibelt vapen då han både springer bollen och fångar passningar.

Jordy Nelson radade upp highlights då han fångade tuffa kast längs med sidlinjen för Packers.

Sam Shields fick den tuffa uppgiften att täcka A.J Green ensam. Det gjorde han faktiskt rätt bra. Men ett försvar bör inte begära det av någon av sina spelare.

Jonathan Franlin sprang bollen hårt. Tyvärr stod han för en mycket kostsam fumble som mycket väl kan ha avgjort matchen åt motståndarna.

.

Nyheter

To Top